Uutiset / 2006 / JJK:n B-nuorille myös 3 pistettä avauksesta – Jazz nurin 3-2 (1-0)

29.07.2006

JJK:n B-nuoret täydensivät hienosti JJK:n nuorten joukkueiden mainion SM-sarja-avauksen kun ketturyhmä kaatoi Hippoksella Jazzin värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta numeroin 3-2 (1-0). Ottelun alun jälkeen JJK sai ottelusta vahvan otteen kun isännät iskivät aktiivisesti ylhäältä kiinni Jazzin puolustuslinjaan. 20. minuutilla Niko Kautto iski JJK:n johtoon kun hän murtautui oikealta sisään ja hänen hieman epäonnistunut laukaus muuttuikin onnistuneeksi kun Jazz-maalivahti Eemeli Reponen ennakoi lähietäisyydeltä lähteneestä laukauksesta aivan jotain muuta. 30. minuutilla JJK sai rangaistuspotkun Niko Kauton kaatamisesta mutta Jazzin mainio maalivahti torjui kuitenkin laukauksen.

Niila-Ville Laitinen ja Kristian Lahtinen ratkaisivat

Toinen puoliaika ja heti sen alkuminuutit näyttivät ratkaisevan ottelun lopullisesti isännille. Aktiivinen hyökkäyspeli ja varsinkin Khyam Aftabin vahva panos loivat JJK:lle ratkaisupaikat. Kristian Lahtinen sivalsi 52. minuutilla 11 metristä pallon Jazz-maaliin ja JJK:n 2-0 johtoon. Jazz oli kuitenkin hyökkäyspelissään vaarallinen ja JJK-vahti Niila-Ville Laitinen sai tehdä heti maalin jälkeen upean pelastuksen estääkseen porilaiskavennuksen. Jazz kavensi kuitenkin ottelun 63. minuutilla JJK-puolustuksen avustuksella. JJK:lle aukesi mahdollisuus ottelun lopulliseen ratkaisuun 10 minuuttia ennen päätösvihellystä kun Jazz-puolustaja hölmöili ja JJK sai ottelussa jo toisen rangaistuspotkun. Maalivahti Eemeli Reponen piti kuitenkin vieraat vielä pelissä mukana torjumalla hieman ponnettoman yrityksen. Ja kun JJK ei onnistunut kääntämään ottelua lopullisesti edukseen tuli vastustaja tasoihin 76. minuutilla iskettyään 2-2 numerot tyylikkäästi kulmapotkusta. Tarvittiin vielä Niila-Ville Laitisen huippupelastus viimeisellä minuutilla ettei koko ottelu kääntynyt Jazzille. Ottelua pelattiin jo yliajalla kun Kristian Lahtinen sai pallon Jazz-puolustuksen keskellä ja toisella yrityksellä pallo painui vastustamattomasti Jazz-maaliin ja näin sarjapisteet jäivät Jyväskylään täysin ansaitusti.

JJK: Niila-Ville Laitinen, Timi Lahti, Khyam Aftab, Niilo Torkkell, Matti Kari, Aku-Jaakko Saukkonen (C), Jasin Abahassine (Jukka-Pekka Laitinen), Kristian Lahtinen, Niko Kautto (Niko Kinnunen), Antto Tapaninen ja Riku Lamberg (Sampo Ojala).