Uutise / 2008 / JJK:n Samu Nieminen EM-karsintaturnaukseen

21.09.2008

JJK:n A-nuorten pelaaja Samu Nieminen (-92) pelaa tällä viikolla alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa EM-karsintaa Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Nieminen on joukkueen kapteeni. Muut joukkueet U-17-karsintaturnauksessa on Albania, Makedonia ja Valko-Venäjä.

Riihimäellä ja Hyvinkäällä pelattavassa karsintaturnauksessa Suomen ja Albanian lisäksi pelaavat Valko-Venäjä ja Makedonia. Suomen valmentaja Lars Mosander odottaa mielenkiinnolla alkavaa karsintaturnausta.

– Kuten joskus aikaisemmin sanoin, meillä on mielenkiintoinen lohko. Näyttää helpolta tai helpohkolta, mutta se ei ole sitä, painotti Mosander maanantaina avauspelin aattona.

–  Ollaan pelattu usein Makedonian ja Albanian kaltaisia maita vastaan. Ne ovat hyviä jalkapallomaita. Jatkopaikkaa lähdetään totta kai hakemaan.

Viro-pelit hyvää valmistautumista

Suomi on valmistautunut kotikarsintaturnaukseen huolella. Joukkue on pelannut pari kovaa kansainvälistä turnausta. Ensin Ukrainassa ja heinä-elokuun vaihteessa oli PM-turnaus. Viimeiset maaottelut alle 17-vuotiaat pelasivat pari viikkoa sitten, kun vastassa oli Viro.

– Meillä oli vaikeuksia PM-turnauksessa. Peli toimi vain ajoittain. Viro-pelit tulivat hyvään saumaan. Saatiin omasta pallollisesta pelaamisesta kiinni, Mosander kertoi EM-karsintoihin valmistavista otteluista.

Mosander nimesi Suomen vahvuudeksi turnauksessa nimenomaan joukkueena toimimisen ja joukkuepelin. – Se on meidän avainasia.

Otteluohjelma:
23.9.2008
Finland – Albania, 16.00, Hyvinkää
Belarus – FYR Macedonia, 16.00, Riihimäki

25.9.2008
Finland – FYR Macedonia, 16.00, Hyvinkää
Albania – Belarus, 16.00, Riihimäki

28.9.2008
Belarus – Finland, 14.00, Riihimäki
FYR Macedonia – Albania, 14.00, Hyvinkää

Suomen joukkue:
http://www.palloliitto.fi/viestinta/num=129535

fcjjk.com