Upea kotivoitto kruunasi pyhäpäivän

01.06.2014

2014-06-01_jjk-jippo_0011

JJK otti upean kotivoiton Jiposta lukemin 3-0. Aurinkoinen Harjun stadion ja kotijoukkueen pirteä esitys tarjoilivat kotiyleisölle mannaa mahan täydeltä. Maalinteossa onnistuivat Aleksis Lehtonen, Antto Hilska ja Tommi Kari.

Ottelu oli kauttaaltaan isänniltä hyvää peliä – ainoastaan ensimmäisen jakson lopulla vierailla oli etsikkoaikansa, mutta siitäkin JJK selvisi pitäen maalisa puhtaana.

Kettupaitojen hyökkäykset pyörivät alusta asti kauniisti tuottaen tasaiseen tahtiin myös erikoistilanteita. Avausmaaliakaan ei tarvinnut odottaa kuin vartti: Mikko Manninen oli vaihtanut hetkeksi laitaa oikealta vasemmalle ja alusti Aleksis Lehtoselle paikan, josta nuorukainen ei erehtynyt vaan viimeisteli varmasti ja kylmänviileästi avausmaalin. Maali oli 16-vuotiaalle Aksulle ensimmäinen sarjaosuma edustuksen riveissä.

JJK sai maalista entistä enemmän puhtia ja vyörytti hyökkäyksiään entistä vahvemmin Nicholas Stockien vartioimalle maalille. Toista maalia ei vielä kuitenkaan rynnistyksestä tullut ja pikkuhiljaa ote siirtyi Jipolle.

Janne Korhonenkin maalillaan pääsi tekemäään töitä, kun Jipon hyökkäykset kävivät tauon lähestyessä vaarallisemmaksi. Puolen tunnin kohdalla Jipolle vihellettiin sivuvapari aivan boksin reunalta ja pari minuuttia myöhemmin vain Korhosen upea hanskatorjunta piti JJK:n johdossa. 37. minuutilla Korhonen taas nollasi puolutukselta karkuun livahtaneen Miles Byassin.

JJK kesti vieraidensa ahdistelut ja pääsi itsekin yrittämään toista osumaa. Huikean ottelun pelannut Lehtonen oli vierailleen jatkuvana riesana ja jakson viimeisillä minuuteilla Kettupaidat saivat Jippo-maalille mylläkkää, jossa maalia pääsi yrittämään useampikin mies – mutta tauolle mentiin kuitenkin 1-0-lukemissa.

Toinen jakso isäntien hallussa

Avausjakson loppu oli vauhdikasta peliä, eikä vauhti toiselle jaksolle hyytynyt. Manninen nähtiin KTP-ottelun tavoin keskikentän oikealla laidalla ja kentällä nähtiinkin jälleen liigavuosilta tuttu, vastustajia vipuun hassutteleva Manu. Hetki tauon jälkeen Manninen ihastutti kotiyleisöä harhauttamalla komeasti useammankin vastapelurin tilanteesta ulos ennen kuin puolustus boksissa sai menon pysäytettyä.

Vapauttava 2-0-osuma nähtiin hetki ennen tunnin täyttymistä. Hilska haistoi Jippo-puolustajan herpaantumisen hienosti, käytti tarjotun tilaisuuden röyhkeästi hyväkseen, vei pallon ja laittoi sen vuorenvarmasti takatolpan juureen ohi aseettoman Stockien.

2014-06-01_jjk-jippo_0031

Tämän jälkeen ei Jipolla paikkoja ollutkaan joitain erikoistilanteita lukuunottamatta, isännät sen sijaan pyörittivät peliään vapautuneesti. Lehtosen illan toinen oli enemmän kuin lähellä vartti ennen loppua – Stockien käsien kautta pallo kolahtaa kuitenkin vain tolppaan.

Viimeinen niitti nähtiin 80. minuutilla. Janne Kuhmonen antoi puolustajien välistä loistavan juoksupallon vasemmalle laidalle vaihdosta kehiin tulleelle Jasin Abahassinelle – Jaska puolestaan näki hyvässä vetopaikassa vapaana olleen Karin, tarjoili tälle ja Tommi iskikin komealla kudilla isäntien kolmannen osuman!

Loppuminuuteiksi virtaa kentälle toivat pitkän loukkaantumisensa jälkeen paluun tehnyt Topi Järvinen sekä Saku Leppänen, joka oli lisäajalla lähellä iskeä debyyttimaalinsakin – nuorukaisen nosto meni kuitenkin hiuksenhienosti yli maalin.

Kettupaidat ottivat vakuuttavan esityksen päätteeksi täysin ansaitun 3-0-voiton ja voivatkin kääntää katseensa hyvillä mielin kohti keskiviikon PK-35-ottelua – ottelu alkaa Harjulla klo 18:30, tervetuloa!

JJK - Jippo 3-0 (1-0)