Edessä jälleen aurinkoinen sunnuntaiottelu

31.05.2014

JJK-Jippo su 1.6. klo 16 Harjulla

Sunnuntaina jatkuvat jälleen kotiottelut Ykkösessä ja aina aurinkoiselle Harjulle palaavilla Ketuilla ei ole muuta tavoitetta kuin kolme pistettä.

JJKn edellinen kotiottelu HIFK:ia vastaan viime viikon perjantaina oli murheellinen – vieraat aloittivat maalinteon heti avauspotkun jälkeen ja veivät pisteet selkein 0-4-luvuin.

Keskiviikkona Kotkassa oli kuitenkin kellossa eri ääni. Sateisella ja kylmällä Arto Tolsa Areenalla nähtiin jälleen yhtenäisesti taisteleva kettulauma, joka ei päästänyt isäntiään helpolla – luottaen kuitenkin heikohkolla kentälläkin omaan vahvaan pallolliseen peliinsä. Etenkin avausjakso oli hyvin tasainen, eikä sarjataulukon piste-ero kentällä näkynyt. Antto Tapaninen kuittasi aikuisuran ensimmäinen JJK-maali ei kuitenkaan riittänyt pistelle, vaan KTP vei voiton avausjakson viimeminuuttien heppoisen rangaistuspotkun ja toisen jakson vahvan rynnistyksensä turvin.

Tärkeä ottelu molemmille joukkueille

Vastaan nyt asettuva Jippo on usein lähtenyt kauteen putoajakandidaattina, mutta pitänyt paikkansa Ykkösessä sitkeästi kaudesta toiseen. Nyt joensuulaiset ovat taulukossa pari sijaa ja kolme pistettä JJK:n yläpuolella – voitolla Kettupaidat siis voivat nousta Jipon rinnalle. Jippo joutui edellisessä ottelussaan kokemaan myös HIFK:n vahvuuden taipuen JJK:n tavoin neljän maalin tappioon tähtirinnoille.

JJK ja Jippo myös pelasivat harjoituskaudella parikin maalirikasta ottelua, joiden tuloksina oli joensuulaisten 5-3-voitto ja 2-2-tasapeli.

Kettupaitojen esitys KTP-ottelussa oli lopputulosta parempi ja se antaakin takuulla kotijoukkueelle nyt potkua – vastaavilla otteilla kun joensuulaisille on tulossa pitkä ja hikinen iltapuhde. Puolustuslinja, jonka edessä hääri tällä kertaa Jordi van Gelderen – vapauttaen Mikko Mannisen tutummalle paikalleen oikealle laidalle – toimi varmasti ja  toisessa päässä taas etenkin ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Aleksis Lehtonen hääräsi kokoajan vaarallisesti. JJK:n ottelun ainoa maalikin syntyi, kun Lehtonen haastoi rohkeasti kokeneen toppari Teemu Turusen, joka joutui rikkomaan Aksua vapaapotkun arvoisesti. Nähtäväksi jääkin, jatkaako Juha Pasoja sarjakärjelle hyvin kampoihin laittaneella kokoonpanolla.

”J.R.” tekee paluun pelikentille

Pasoja saa käytettäväkseen yhden vaihtoehdon lisää, kun Suomen Cupissa alkukeväällä itsensä loukannut Topi Järvinen on palaillut pelikentille. Järvinen haki pelituntumaa torstai-iltana reservien riveissä, kun Villiketut kohtasivat Äänekoskella Huiman, eikä  kuluvan kauden debyytti  ollut lainkaan hullumpi – tuloksena oli kaksi maalia 0-5-voitossa.

JJK – Jippo aina aurinkoisella Harjun stadionilla tänään sunnuntaina 1.6. klo 16:00. Tervetuloa tukemaan oma joukkueesi tärkeään kotivoittoon!