Upea kausi päätökseen lauantaina Harjulla

21.10.2022
Kuva: Aleksis Lehtonen iski heinäkuussa hattutempun VIFK:n verkkoon (📸K-S Jalkapalloviikko)

Kakkosen C-lohkon jatkosarja ja sen myötä koko menestyksekäs kausi 2022 tulee päätökseensä lauantaina, kun JJK isännöi Harjulla Vasa IFK:ta klo 12 alkaen. Tapahtumassa huomioidaan myös muita kautensa mestaruuteen päättäneitä jyväskyläläisiä ja päästään nauttimaan myös livemusiikista, kun pelin jälkeen meille esiintyy Poju!

Päättyvä kausi on 2019 syksyllä sarjanousun saavuttaneelle kettulaumalle kolmas peräkkäinen Kakkosessa. Kaksi viimeisintä kautta Kakkosen C-lohkossa ovat olleet tilastojen valossa varsin vahvoja, sillä se on kärsinyt kausilla 2021-2022 pelaamassaan 46 ottelussa vain kolme tappiota. Viimeisimmän ja samalla tämän kauden ainoan tappion JJK:lle onkin aiheuttanut lauantain vierasjoukkue, VIFK.

Syyskuussa Vaasan Lemonsoft -stadionilla pelattu kamppailu päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon, vaikka sillä ei ollutkaan ottelussa oikeastaan yhtään kunnollista maalipaikkaa. Pelin ainoa osuma syntyi epäonnekkaasti kettujen omasta lapikkaasta eikä palloa onnistuttu selvästä hallinnasta huolimatta saamaan VIFK-maalia vartioineen Teemu Muurisen selän taakse.

Sarjan kakkossijan jo varmistanut ja vahvan syksyn pelannut VIFK saapuu Harjulle viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisestä 9 ottelustaan se on voittanut peräti 8. Max Peltosen valmentama vaasalaismiehistö on Kakkosen vakiojoukkueita, joka on kuitenkin viime vuosina löytynyt lähinnä sarjan hänniltä. Selvänä ennakkosuosikkina kauteen lähteneestä JJK:sta poiketen, Vasa IFK:ta voitaneen pitää siis jonkinlaisena C-lohkon yllättäjänä. Vaikka kettumiehistö menettikin pisteitä syys-lokakuun vaihteessa, ei vaasalaisten kiri riittänyt laittamaan sitä kunnolla ahtaalle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen myös Harjulla, jolloin etukäteen ajateltuna tiukka kärkitaisto oli lopulta kotijoukkueen ja etenkin hattutempun iskeneen Aleksis Lehtosen selvää näytöstä aseettoman vaasalaismiehistön edessä. Lehtosen kolme ja Daniel Säilyn yksi osuma toivat JJK:lle tylyn 4-0-voiton.

JJK varmisti sarjan voiton ja sen myötä nousupaikan Ykköseen kaksi viikkoa sitten jatkosarjan ensimmäisellä kierroksella kukistettuaan Herculeksen 1-0 Lehtosen ensimmäisen jakson osumalla. Kettulauma pääsikin voiton varmistuttua lähtemään viime viikonloppuna paineetta kauden viimeiseen vieraspeliinsä. OLS:n isännöimä kamppailu päättyi niin ikään 0-1-voittoon, kun Matias Sydänmaa pommitti komean vedon verkon perukoille 72. peliminuutilla. Nuorella kokoonpanolla ottelun startanneella JJK:lla ei ollut missään vaiheessa hätäpäivää eikä se päästänyt OLS:ia lainkaan vaarallisille tekopaikoille.

Lauantain ottelu pelataan poikkeuksellisesti jo klo 12 alkaen, sillä samalla kentällä pelataan myös Naisten Ykkösen päätöskierroksen ottelu klo 16.

Tapahtumassa juhlistetaan JJK:n sarjanousun lisäksi myös monia muita syksynsä mestaruuteen päättäneitä jyväskyläläisseuroja ja kunniavieraaksemme saapuvatkin niin Naisten Superpesiksen mestari Kirittäret, Ykköspesikseen ensi kaudeksi noussut ja kaikki kauden 2022 pelinsä voittanut Jyväskylän Kiri 2020 kuin Kalevan Maljan jälleen nimiinsä vienyt Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Eikä siinä tietenkään kaikki, ottelun päätyttyä juhlan kunniaksi esiintyy oman kylän poika ja kaikkien suurten urheilujuhlien suosikkiartisti Poju! 🎤🎶 Poju tunnetaan parhaiten Poika (saunoo) sekä yli 25 miljoonaa striimauskertaa keränneestä Esson Baariin kappaleistaan. Poju eli oikealta nimeltään Pasi Heinonen on Funkykarkureiden ja Hausmyllyn entisenä solistina ja JJK pistää pallon maaliin -maalilaulun esittäjänä JJK-perheelle tuttu mies jo vuosien takaa ja onpa häntä voitu kuulla vuosien varrella Harjulla myös pelin kuuluttajana. Pojun esiintymisen tarjoaa Resina.

Ottelua isännöi SAK ja nostammekin ennen pelin alkua yhdessä otteluisännän kanssa rasismille punaisen kortin!

Tule juhlistamaan sarjanousua ja kannustamaan kettulauma vielä kerran voittoon Kakkosen viimeisessä ottelussaan!


⚽️ JJK – VIFK
📆 la 22.10.22
📍 Harjun Stadion
🕓 klo 12:00 (portit 11:00)
🎫 Liput 12€/7€, portilta tai ennakkoon osoitteesta: jjk.fi (alle 17v. ilmaiseksi)

Kausikorttiin sisältyy pääsy myös jatkosarjan otteluihin