Tuure Fagerström jatkaa Kettupaidassa – lauantaina vastassa FC Blackbird

06.03.2020

Perjantain kunniaksi jälleen sopimusuutisia Harjun uumenista: viime kaudella kettumiehistön luottopuolustajiin kuulunut Tuure Fagerström jatkaa JJK:ssa myös kaudella 2020. Edustusjoukkue tekee viikonloppuna parin viikon tauon jälkeen paluun pelikentille, kun lauantai-illan harjoitusottelussa kohdataan FC Blackbird.

Puolustuspään monitoimimies, vuonna 1994 syntynyt Tuure Fagerström siirtyi Kettupaitaan keväällä 2019 pelattuaan viimeiset kolme kautta paikallisvastustaja FC Blackbirdin riveissä Kolmosta. Juniorivuotensa eteläsuomalaisten PK-35:n, Viikinkien sekä HIFK:n paidassa viettänyt Fagerström muutti Jyväskylään opiskelemaan liikuntatieteitä vuonna 2015.

Jyväskylässä Fagerström on pelannut Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen otteluiden lisäksi Liikunnan Riemun miehistössä sekä Futsal-Liigaa että Futsal-Ykköstä.

Fagerström on monikäyttöinen, pallovarma ja taitava puolustuspään pelaaja, joka pystyy ottamaan haltuunsa käytännössä minkä tahansa pelipaikan puolustuslinjasta. JJK pelasi sarjanousuun päättyneellä viime kaudella kesä-syyskuussa lähes 1 000 minuutin yhtämittaisen jakson, jonka aikana Kettupaitojen maali pysyi koskemattomana ja maalivahtityöskentelyn lisäksi kiitos siitä kuului myös vakuuttavasti pelanneelle puolustukselle. Erityisesti hyvän pelinlukutaidon ja pelikäsityksensä ansiosta Fagerström olikin vastustajan hyökkääjille varsin vaikea ohitettava. Viime kaudella mies toimi JJK-puolustuksen lukkona pelaten yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki pelit, pääasiassa topparin tonttia hallinnoiden.

– Viime kausihan oli tietysti siinä mielessä oikein onnistunut, kun saavutettiin joukkueena asetettu tavoite nousun suhteen. Sanoisin myös, että omakin peli kehittyi kauden myötä siinä samalla kuin koko joukkueenkin. Siitä jonkinlaisena esimerkkinä toiminee mm. se pitkä jakso, jonka aikana emme päästäneet omiin lainkaan maaleja, Fagerström muistelee.

Tulevalla kaudella JJK:ssa jatkaa Fagerströmin lisäksi pitkä lista viime kaudella pelanneita, mutta joukkue on myös vahvistunut monella ns. paluumuuttajalla sekä uusillakin nimillä. Kilpailua peliajasta tultaneen siis näkemään myös puolustajan reviirillä.

– Odotan ensi kaudelta niin ikään onnistunutta kautta ja kehittymistä edelleen pelaajana. Meillä on varsinkin puolustuksen suhteen joukkueessa melko ideaali tilanne kilpailun näkökulmasta. Kilpailu kehittää ja ennen kaikkea kasvattaa ihmisenä. Lähdetään siis valtaamaan pohjonen! Fagerström virnistää.

JJK:n kausi Kakkosessa käynnistyy seitsemän viikon päästä vieraspelireissulla Ouluun Herculeksen vieraaksi. Kettulauman päävalmentaja Basam Elfadl vaikuttaa tyytyväiseltä joukkueen tilanteeseen, sillä Fagerströmin sopimuksen myötä joukkueen runko on nyt pitkälti kasassa ja 25 sopimuspelaajan joukkoon hakusessa on enää lähinnä hyökkäyspäähän 1-2 pelaajaa.

– Kulunut syksy ja talvi ovat menneet pääasiassa pienehköllä kentällä treenatessa, joten nyt kevään koittaessa on hienoa, kun päästään taas ulos isolle kentälle treenaamaan ja hiomaan vähän tarkemmin meidän peliä. Tähän saakka ollaankin keskitytty lähinnä isoihin kokonaisuuksiin. Talven treenimatseissa ollaan nyt päästy näkemään joukkueeseen tulleita uusia pelaajia tositoimissa ja yritetty roolittaa jätkiä tulevalle kaudelle. Huomisen FC Blackbird -matsin jälkeen meillä on edessä useampi vierasottelu, joten päästään vähän harjoittelemaan sitä vieraskentällä pelaamistakin ennen kauden alkua, Elfadl aprikoi.

Viimeisimmästä lisäyksestä kettumiehistöön Elfadl on mielissään:

– Tuuren mukana saadaan meidän jengiin leveyttä ja varmuutta. Tuuren kohdalla tiedetään hyvin mitä saadaan: pallollisesti varma ja erinomainen joukkuepelaaja, joka luo kopissa henkeä ja taistelutahtoa myös muihin.

Lauantaina vastassa viime kauden kilpakumppani FC Blackbird

Edustusjoukkue tekee viikonloppuna parin viikon tauon jälkeen paluun pelikentille, kun lauantai-illan harjoitusottelussa kohdataan viime kauden taistelukumppani ja Kettupaidoille tuttuja miehiä vilisevä paikallisvastustaja FC Blackbird.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti: ensimmäisen, kesäkuussa pelatun kamppailun vei nimiinsä FC Blackbird Vesa-Matti Alhosen iskettyä Harjulla pelatussa derbyssä yli tuhatpäisen yleisön edessä kirpaisevan 0-1 -voittomaalin aivan pelin lopussa. Toinen kohtaaminen nähtiin niin ikään Harjulla, kun sarjavoiton käytännössä ratkaissut ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen JJK:n 1-3 -voittoon. Kettupaidat nousivat tappioasemasta vajaalla pelanneen FC Blackbirdin rinnalle ja ohitse ottelun loppuminuuteilla iskemällä kaikki kolme osumaansa kuuteen minuuttiin nousten samalla sarjan kärkipaikalle, kun enää päätöskierros oli pelaamatta.

FC Blackbirdin runko on pysynyt pääasiassa kasassa viime kauden jäljiltä, mutta valmennusvastuu on tulevalle kaudelle siirtynyt pelikentiltä paremmin tunnetulle Kalle Kautolle. Paul Taylor ja pelaaja-valmentajana myös viime kaudella toiminut Tomi Petrescu jatkavat kuitenkin valmennuksessa tulevallakin kaudella. Uusina miehinä joukkueeseen ovat liittyneet mm. JJK:n B-nuorissa viime kaudella ahkeroineet Tuomas Siitari, maalivahti Antto Mikkonen sekä joukkueensa kapteenina JJK:n B-nuorissa toiminut Sampo Ruotanen. Myös Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä opiskeleva entinen JJK-hyökkääjä Toni ”Tahvis” Tahvanainen palaa raitapaitaan Jipossa vietetyn viime kauden jälkeen.

Harjoitusottelu: JJK – FC Blackbird la 7.3.2020 klo 19:30 Vehkahallissa