Turusta tuomisina tyly tappio

09.06.2016

2015-09-24_jjk-tps_0235

TPS ei säästellyt vieraitaan vaan murjoi taululle rumat 5-1-lukemat. JJK:n kavennusmaalin teki ottelun loppuhetkillä Settyslas Loutelamio.

Illan hahmona hääri entinen JJK-kippari Mikko Hyyrynen, joka latoi vanhan seuransa verkkoon hattutempullisen verran maaleja. Isäntien kahdesta muusta maalista vastasivat Ilari Mettälä sekä Abukar Mohamed.

Avausmaali nähtiin kun 19 minuuttia oli pelattu: TPS iski nopealla hyökkäyksellä ja Mettälä laittoi pallon maaliin takatolpan kautta. JJK:lle tuli heti perään paikka kuitata tilanne tasoihin, kun Tommi Kari keskitti hyvin oikealta – Topi Järvisen laukaus kaarsi kuitenkin aavistuksen ohi takayläkulman.

TPS sen sijaan iski toisen maalinsa nopeaan tahtiin. Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue sai kulmapotkun, josta Hyyrynen puski pelaajasuman takaa pallon maaliin.

35. minuutilla maalikehikot kolisivat TPS:n päässä, kun Toni Tahvanainen puski Karin mainiosta kulmapotkusta – vieraiden harmiksi vain ylärimaan. Sitä lähemmäs kavennusta eivät Kettupaidat päässeet ja niin tauolle mentiinkin 2-0-tilanteessa.

JJK tuli toiselle jaksolle pirteästi ja saikin kavennuspaikan heti toisen jakson alkuun. Iiro Järvisen veto kohosi kuitenkin selkeästi yli maalin. Hetken päästä puolestaan Niko Markkula teki mainion nousun, mutta Oskari Forsman torjui vedon ja paluupalloon ehti TPS-puolustus ennen boksissa kärkkynyttä Aleksis Lehtosta.

Vähitellen TPS otti peliä enemmän haltuunsa ja tunnin kohdilla isännät olivat ottelussa jälleen kuskinpaikalla. 57. minuutilla Mettälä oli lähellä toista maaliaan, mutta veto painui vieraiden onneksi ohi maalin.

65. minuutilla Teppo Marttinen teki komean torjunnan TPS:n vapaapotkun jäljiltä. Vieraat kuitenkin kokivat takaiskun torjuntaa seuranneesta kulmapotkusta, kun pallo ajautui jälkitilanteessa Mohamedille rangaistusalueen ulkopuolelle ja matala, tulinen kuti painui tolpan juureen vieden isännät jo 3-0-johtoon.

Heti Mohamedin maalin jälkeen JJK sai jälleen loistavan kavennuspaikan. Lehtonen tälläsi ensin toistamiseen ylärimaan ja kakkospalloon ehti ensimmäisenä Tahvanainen – TPS-kippari Sami Rähmönen teki kuitenkin uhrautuvan ja akrobaattisen pelastuksen aivan maaliviivalta ja piti vieraansa vielä nollilla.

Kettupaidat saivat takaisin kokoonpanoon sunnuntaina puolustuspäästä puuttuneet Markkulan ja Matti Kohosen, mutta vastaavasti oli Antto Tapanisen vuoro joutua jäämään sivuun sairastumisen vuoksi ja kun myöskään Matti Lähitie ei vielä pystynyt pelaamaan, poikkesi puolustuslinja jälleen melkoisesti totutusta. Yhteispelin vakiintumattomuus näkyikin ottelussa ja etenkin Hyyrynen käytti sitä armotta hyödykseen. Kun oltiin ottelun viimeisellä vartilla, latoi kokenut kärkimies muutaman minuutin sisään kaksi maalia JJK:n verkkoon ja musersi vieraiden viimeisetkin haaveet noususta pisteille.

Valonpilkahduksen synkkään iltaan toi vaihtomies Settyslas Loutelamio ottelun loppuhetkillä: Loutelamio rikkoi vieraiden kuparisen 84.minuutilla ja teki uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä. Vahvemmasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä, kun TPS piti pisteet selvillä 5-1-lukemilla.

Tyly tappio pureskellaan kettuleirissä nopeasti ja katseet käännetään kohti sunnuntain kotiottelua, kun vieraaksi saapuu AC Oulu. Futiksen EM-kisojen myötä ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13:30.

TPS - JJK 5-1 (2-0)

1-0 19' Ilari Mettälä

2-0 22' Mikko Hyyrynen

3-0 66' Abukar Mohamed

4-0 74' Hyyrynen

5-0 79' Hyyrynen

5-1 84' Settyslas Loutelamio

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Samu Suoraniemi, Joona Itkonen, Honar Abdi, Niko Markkula; Iiro Järvinen, Saku Leppänen (Loutelamio); Topi Järvinen, Aleksis Lehtonen (Kohonen), Tommi Kari (c); Toni Tahvanainen

Vaihdossa: Ville Viljala (mv), Matti Kohonen, Arjan Goljahanpoor, Settyslas Loutelamio