Tuomanen: koulua ja kevään odottelua

11.12.2011

6-jukka-pekka-tuomanen-jjk2011

 

Lohjalaislähtöinen Jukka-Pekka Tuomanen siirtyi JJK:hon Pietarsaaren FF Jarosta syksyllä 2008 hetki sen jälkeen, kun kettupaidat olivat varmistaneet nousun Ykkösestä liigaan. Nyt keskikentän keskustan työmyyrällä on takanaan JJK:ssa kolme kautta, 72 ottelua, kaksi maalia, kahdet liigakarsinnat ja pronssi – edessä neljäs kausi ja europelit. Paljon on ehtinyt muutamassa vuodessa tapahtua, toteaa Tuomanen.

– Kyllähän ne Euroopan kentät silloin tuntui aika kaukaiselta ajatukselta kun tänne tuli. Kaksi ensimmäistä JJK-kauttani olivatkin meiltä vähän alisuorittamista – etenkin viime kausi, ei meidän olisi kuulunut olla karsinnoissa. Mutta kyllä tuossa keväällä alkoi tuntua siltä, että mitali on mahdollinen. Ja nyt, kun pelattiin noin hyvä kausi, olisi ollut pettymys jäädä pois mitaleilta, Tuomanen myöntää.

Kun toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoi liiganousun jälkeen JJK:n tähtäimen olevan Euroopassa muutaman vuoden sisään, sitä epäili moni. Nyt Vesalainen on todennut, että seuraava tavoite on sitten lohkovaihe.

– No, en nyt tiedä ihan lohkovaiheesta vielä ensi vuonna, Tuomanen naurahtaa.

– Mutta kyllä sitä ainakin ensimmäisestä parista pitää jatkoon päästä. Toivottavasti ensimmäisenä vastaan tulee joku pelillisesti mahdollisimman hyvin meille vastustajaksi sopiva porukka, maalla ei niin ole väliä.

Päättyneellä kaudella Tuomanen muodosti yhdessä Mikko Mannisen ja Janne Korhosen kanssa JJK:n eniten pelanneen kolmikon – Korhonen vartioi veräjää jokaisessa 33 ottelussa, Tuomanen ja Manninen huilasivat pelikieltojen takia yhdet ottelut kumpainenkin.

– Kyllähän se viime kausi kieltämättä vielä tuntuu kropassa, oli niitä pelejä kuitenkin niin paljon, vuoden puolustajapelaajaksi valittu J-P toteaa.

– Mutta harjoituksiin oli silti mukava palata, vaikka kyllä tässä pimeydessä kieltämättä jo kevättä odottaakin. Lomalla nyt ei oikein ehtinyt muuta kuin tehdä kouluhommia – jospa sitä sitten joululomalla vähän vetäisi henkeä.

 

Kouluhommia Tuomasella on tiedossa jatkossakin, sillä hänellä on meneillään tietotekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa.

 

– Oli ihan selvää jo tänne muuttaessa, että alan opiskella ja hyvät opiskelumahdollisuudet olivatkin todella suuri syy siihen, miksi aikoinaan halusin tulla juuri Jyväskylään. Opiskelu peliuran ohella on kuitenkin niin tärkeää Suomessa.

 

JJK:n joukkue on liiganousun jälkeen ehtinyt uudistua melkoisesti ja omien kasvattien lisäksi maalivahti Mihály Szeróvay on Tuomasen ohella nykyisistä sopimuspelaajista ainoa JJK:ta koko sen kolmivuotisen liigataipaleen ajan edustanut pelaaja. Syksyllä kirjoitettu jatkosopimus pitää miehen Harjulla myös ainakin kaksi seuraavaa kautta – onkohan suunnitteilla pitkäkin ura kettupaidoissa?

 

– Katsotaan nyt, viikko kerrallaan tässä mennään. Mutta todella hyvin täällä on kyllä viihdytty, eihän sitä tiedä, Tuomanen hymyilee.

 

TM