Topparilupaus pitkällä sopimuksella Kettupaitaan!

10.09.2013

jjk-fclahti_seve_250813

 

 

JJK on tehnyt kauteen 2015 ulottuvan sopimuksen puolustajalupauksensa Severi Vielman kanssa. Vuonna 1995 syntynyt toppari teki Veikkausliigadebyyttinsä 10.8. FF Jaroa vastaan ja on toistaiseksi pelannut kolme liigaottelua.

 

Nuoresta iästään huolimatta varsin vahvoja ja kypsiä otteita Kettupaitojen keskuspuolustuksessa esittänyt Vielma on kuluvalla kaudella pelannut isoja minuutteja myös A-nuorten SM-sarjassa sekä Villikettujen riveissä Kolmosessa. Topparin paikan lisäksi laitapuolustajan tontti on Sevelle tuttu.

 

Vielma on JJK:n oma kasvatti ja Seve on ollut vuosien mittaan tuttu näky myös edustusjoukkueen pelien katsomossa. Nuorukainen onkin luonnollisesti iloinen sopimuksestaan kasvattisruransa kanssa.

 

– Todella hienolta tuntuu! Edustuksen pelejä on tullut käytyä katsomassa aina divariajoista asti ja kyllähän sitä on aina miettinyt, että mahtavaa olisi itsekin olla joskus kentällä. Aika kaukaiselta se tosin silloin tuntui, Vielma miettii.

 

Vielma on ollut kuluvan kauden mittaan luottotoppari niin A-nuorten SM-sarjajoukkuessa kuin reservijoukkue Villiketuissakin. Nousu edustusjoukkueen avauskokoonpanoon sen sijaan tuntui kauden vielä alla kaukaiselta, mutta ei loppujen lopuksi kuitenkaan yllättänyt.

 

– Ei sitä ehkä kauden alussa olisi uskonut. Mutta kun poissaoloja edustuksen puolustuspäässä alkoi olla niin paljon, niin ei avauspaikka sitten Jaro-ottelun aikana lopulta yllättänyt. Oli mahtavaa päästä tekemään debyytti kotiyleisön edessä!

 

Seve toteaa, että hyppäys Kolmosesta liigaan oli melkoinen, mutta pienen alkushokin jälkeen homma alkoi luistaa – ja nuori mies pelasikin todella hyvän ottelun.

 

– Olihan siinä melkoinen ero mennä Kolmosesta Veikkausliigaan. Alussa tempo pääsi yllättämään, mutta kun siihen tottui, niin ihan hyvältä tuntui pelata.

 

– Taitotaso on tietenkin liigassa kovempi kuin Kolmosessa, mutta tempo on mielestäni se suurin ero – liigassa on paljon vähemmän aikaa miettiä, mitä tekee. Mutta kyllä se tuntuu siltä, että ihan hyvin siellä itsekin pysyy mukana!

 

Kettulaumaa luotsaava Juha Pasoja kiitteleekin nuorta puolustajaansa erityisesti rauhallisuudesta.

 

– Vaikka Seve on nuori, on hän kentällä todella rauhallinen ja myös uskaltaa pelata palloa maltilla ylöspäin. Hyvä, moderni toppari.

 

Pasoja on nyt toista kautta mukana myös sekä JJK:n A-ja B-nuorten että Villikettujen valmennusjohdossa, joten Vielma on Pasolle varsin tuttu pelaaja.

 

– Pelit liigassa ovat sujuneet häneltä hyvin, kuten osasin odottaakin. Ei ollut vaikea päätös laittaa Vielmaa avaukseen Jaro-pelissä ja Sevehän pelasi lopulta jopa vieläkin paremmin, mitä odotin!

 

– Tietenkin nuorella pelaajalla on vielä myös kehityttävää, mutta jo nyt Vielma on hyvä puolustaja ja jos hän vaan säästyy loukkaantumisilta, jatkuu kehitys vielä varmasti todella kovana. Seve on todella tervepäinen nuorimies, eikä pärjääminen ainakaan pään kestävyydestä tule jäämään kiinni!

 

 

Seuraavan kerran Seve ja muut Kettupaidat ovat tulessa JJK-VPS-ottelussa torstaina 12.9. klo 18:30 Harjun stadionilla.  Ennakkoliput kätevästi Lippupalvelun verkkopalvelusta klikkaamalla tästä – tervetuloa!