TamU niukasti parempi harjoituspelissä

18.12.2021

JJK starttasi talvikauden pelinsä isännöimällä Tampere Unitedia lauantai-iltapäivänä Vehkahallissa. Vauhdikas ja kaiken kaikkiaan tasaväkinen ottelu päättyi vieraiden niukkaan voittoon, kun TamU iski 2-3-voittomaalin aivan ottelun viime hetkillä. JJK:n maalit tekivät Lauri Paananen sekä Benjamin Montonen, jolle maali oli ensimmäinen aikuisten tasolla.

Varsin nuorekkaalla joukkueella liikkeellä ollut JJK aloitti ottelun pirteästi ja hyökkäsi vahvasti avausvartilla. Vieraiden maali pysyi kuitenkin koskemattomana viimeistelyjen päädyttyä joko ohi kohteesta tai TamU-vahti Thanasis Zerisin syliin. Pelin edetessä myös vieraat pääsivät paremmin rakentelemaan omaa hyökkäyspeliään ja tilanteita alkoi syntyä myös JJK:n päähän. 16. minuutilla TamU sai siihen asti vaarallisimman paikkansa, kun pallo jäi hetkeksi pyörimään JJK-maalin edustalle. Ville Viljala puolustuksineen selvitti kuitenkin tilanteen.

JJK sai läpi avausjakson luotua hyviä hyökkäyksiä, mutta maalit jäivät uupumaan. Maalinteon aloittikin TamU aivan avausjakson lopulla, kun Toni Toijala pääsi pallon kanssa läpi puolustuslinjasta, ohitti Viljalan ja laukoi pallon maaliin.

Toiselle puoliajalle JJK:n joukkue nuoreni entisestään kun Viljala, Aatu Manninen, Juho Luoma ja Jaakko Björn jäivät vaihtoon ja kentälle kirmasivat Joni Heikkinen, Benjamin Montonen, Niklas Nevala ja Shirman Osso – näin ollen 02-ikäluokan Lauri Paananen oli kentän vanhin Kettupaita.

Lauri Paananen (#14) puski kettujen 2-2-tasoituksen

JJK sai toiselle jaksolle salama-alun ja kuittasi TamU:n avausmaalin tasoihin heti puoliajan alkuun: Matias Sydänmaa alusti hyvällä esityöllään paikan maalin edustalle nousseelle Montoselle, joka laittoi pallon maaliin miltei ensikosketuksellaan! Peli oli 2004-ikäluokan Montoselle ensimmäinen edustusjoukkueen mukana ja maali ensimmäinen aikuisten tasolla.

Tilanne ei kuitenkaan pysynyt tasoissa kuin muutaman minuutin, sillä Toijala iski uudemman kerran vieraat johtoon – tällä kertaa komealla kaukolaukauksella. Jälleen kuitenkin JJK iski nopeasti takaisin! Zerisin avaus jäi vajaaksi, Paananen hyödynsi tilanteen ja puski pallon maaliin. Näin tilanne oli 2-2 57.minuutilla.

Peli aaltoili etenkin toisella puoliajalla välillä hyvin nopeasti päästä päähän ja vauhtia tapahtumissa riitti. Molemmat saivat myös useampia kulmapotkuja, mutta niistä ei tällä kertaa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Vapaapotkuja sen sijaan nähtiin vain muutamia. Paras paikka niistä nähtiin 70.minuutilla, kun kärjessä hyvin pelannut Sydänmaa nousi röyhkeästi pallon kanssa ja niitattiin rangaistusalueen ulkopuolella kumoon vaparin arvoisesti. Sydänmaa itse asettyi pallon taakse hakien alanurkkaa, mutta Zeris oli laukauksessa hyvin mukana ja nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

Hyvän pelin pelannut Matias Sydänmaa oli lähellä viedä JJK:n johtoon itse hankkimastaan vaparista

Ottelu näytti jo päättyvän tasatulokseen, mutta lisäajalla aivan ottelun viime hetkillä Eetu Räisänen tälläsi matalan, tulisen laukauksen tolpan juureen ja näin TamU vei voiton niukalla 2-3-tuloksella.

Päävalmentaja Toni Lehtinen oli pääosin tyytyväinen ensimmäiseen otteluunsa JJK:n penkin päässä.

– Tähän oli kiva päättää hyvä joulukuun treenijakso. Pelissä oli mukavasti tempoa ja niitä asioita alkoi näkyä, joista on puhuttu ja joita on harjoiteltu. Tulos tietenkin harmittaa, sillä aina kun pelataan, halutaan voittaa. Ja kun päästetään kaksi maalia aivan jaksojen lopussa, se on tietynlainen kasvun paikka.

– Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä suoritus, tästä on hyvä ottaa oppia mukaan ja lähteä jatkamaan!

JJK - Tampere United 2-3 (0-1)

0-1 44' Toni Toijala

1-1 47' Benjamin Montonen

1-2 50' Toijala

2-2 57' Lauri Paananen

2-3 90+1' Eetu Räisänen

JJK:n avauskokoonpano: Ville Viljala; Jimi Saarikko, Luka Savela, Tuomas Koivisto, Juho Luoma (c); Roope Salo; Dani Nurmi, Aatu Manninen, Jaakko Björn, Lauri Paananen; Matias Sydänmaa.

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Shirman Osso, Niklas Nevala, Hugo Koivula, Benjamin Montonen.