Taistelu sarjapaikasta kiihtyy! – Klubi 04 isännöi lauantaina JJK:ta

31.08.2018

JJK matkaa lauantaina Ykkösen 20. kierroksen otteluun Helsinkiin. Isäntäjoukkueena toimii HJK:n reservijoukkue Klubi 04.


JJK ja Klubi 04 kohtasivat viimeksi Harjulla kesäkuun lopussa.

Lauantai-iltana Helsingissä Telia 5G Areenalla pelataan äärimmäisen tärkeä Ykkösen ottelu, jossa Klubi 04 isännöi kettupaitoja. Täksi kaudeksi Ykköseen noussut HJK:n reservijoukkue majailee sarjajumbona, kolme pistettä JJK:ta perässä. JJK on sarjassa toiseksi viimeisenä. Matkaa pois putoajan paikalta kettupaidoilla on niin ikään kolme pistettä. Lienee siis selvää, että lauantain ottelussa molemmat tarvitsevat vain ja ainoastaan voittoa.

Klubi 04 on pelannut läpi kauden äärimmäisen nuorella, keski-iältään alle 20-vuotiaalla kokoonpanolla. Osa ryhmästä oli edustamassa Suomen U19-maajoukkuetta heinäkuussa Vaasassa ja Seinäjoella pelatuissa nuorten EM-kisoissa. Etenkin maalivahdit Rasmus Leislahti ja Robin Källman ovat vakuuttaneet niin Ykkösessä kuin nuorten maajoukkueen maalinsuulla.

Leislahti otti useita komeita torjuntoja myös JJK:ta vastaan, kun joukkueet kohtasivat Harjulla kesäkuun lopulla. Silloin Mikko Manninen vei JJK:n johtoon tarkalla vasemman jalan laukauksella ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Jyri Kiuru toi kuitenkin vierailijat tasoihin juuri ennen taukovihellystä. Toisella puoliajalla JJK:lla oli useita mainioita paikkoja voittomaaliin, mutta Leislahti pysäytti muun muassa Patrik Alaharjulan laukauksen, kun taas Saku Leppäsen pusku kilahti ylärimaan. Niinpä 1-1 jäi loppulukemiksi.


Vain Mikko Manninen, tällä vasurin laukauksella, onnistui ohittamaan viime kohtaamisessa Klubi 04:n mainion maalivahdin Rasmus Leislahden.

Ensimmäisen kerran tällä kaudella JJK ja Klubi 04 kohtasivat kevään toisessa ottelussa toukokuun alussa. Silloin nuoret helsinkiläiset olivat kotikentällään etevämpiä lukemin 2-1 Kevin Kouassivi-Benissanin ja Tommi Jäntin osumilla. JJK:lta tuossa ottelussa osui ensimmäisen maalinsa kettupaidassa viimeistellyt Alaharjula.

Klubi 04 on viime otteluissa ollut vaikeuksissa, sillä se on hävinnyt kolme edellistä matsiaan. Tosin kaksi tappioista on tullut sarjakärjessä porskuttaville HIFK:lle ja EIF:lle. Viimeksi helsinkiläiset pelasivat maanantaina Pietarsaaressa, jossa FF Jaro oli parempi lukemin 2-0. JJK taas hävisi viime lauantaina KPV:lle lukemin 4-1.

Molemmille joukkueista lauantain kohtaaminen on merkittävä sarjapaikan säilyttämistä ajatellen. JJK on saanut kahdesta edellisottelusta sarjajumbolta vain yhden sarjapisteen. Myös HJK-leiristä on kauden aikana toisteltu, että Ykkösen sarjapaikan säilyttäminen reservijoukkue Klubi 04:lle olisi todella tärkeää ajatellen nuorten pelaajien kehittämistä tulevaisuudessa.

Klubi 04:n paras maalintekijä kuluvalla kaudella on ollut Kouassivi-Benissan, joka on päässyt avauskokoonpanoon myös kahdessa HJK:n Veikkausliiga-ottelussa. Muitakin HJK:n riveissä Veikkausliiga-vauhtia kokeilleita tai ainakin HJK:n ringissä harjoittelevia pelaajia Klubi 04:stä löytyy. Taitoa, energisyyttä ja vauhtia ryhmä tarjoaa runsain mitoin. Tämän JJK sai tuntea etenkin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, jossa Klubi 04 onnistui rikkomaan kettupaitojen prässin jatkuvasti taidokkaalla lyhytsyöttöpelillä.


Ulkomailla, Veikkausliigassa ja Suomen A-maajoukkueessa pitkän uran tehnyt Mika Väyrynen kuuluu nykyisin Klubi 04:n valmennusryhmään.

Viime kohtaamisessa Harjulla JJK oli ottanut opiksi alkukauden 2-1 tappiosta ja pyrki vastaamaan helsinkiläisten pallonhallintaan tiiviillä puolustamisella, fyysisyydellä, nopeilla vastahyökkäyksillä sekä suunnitelmallisilla erikoistilanteilla. Etenkin Telia 5G Areenan tekonurmella Klubi 04 kykenee varmasti nopeaan pallonsiirtelyyn, joten vähintään samalla tasolla täytyy edellä mainittujen aseiden kettupaidoilla olla.

JJK on kärsinyt viime otteluissa poissaoloista etenkin puolustuspään osalta. Klubi 04:ää vastaan varmuudella sivussa on laitapuolustaja Jarkko Heimonen, jonka varoitustili täyttyi KPV-ottelussa. Mainiosti useassa ottelussa kettupaitojen puolustuksessa esiintynyt Ilves-lainapelaaja Martti Haukioja ei ole käytettävissä, sillä 18-vuotias lupaus on Italian pääsarjaseura Sassuolon testissä.

Lisäksi pitkäaikaispotilaista edelleen sivussa ovat Tomi Petrescu ja maalivahti Jere Pyhäranta. Pyhäranta on viimeksi pelannut toukokuussa FF Jaro -ottelussa ja loukkaantuminen pitää hänet sivussa loppukauden. KPV-ottelusta puuttunut pelaaja-päävalmentaja Mikko Manninen on flunssastaan toipunut.

Klubi 04 – JJK lauantaina 1.9. klo 17:00 Helsingissä Telia 5G Areenalla. JJK:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 9.9., kun vieraaksi saapuu sarjakärki EIF.

EIF-kotiottelu on samalla Hope-teemaottelu, jossa kerätään resursseja vähävaraisten tai kriisin kokeneiden lasten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen. Kaikki Hope-keräykseen vaate- tai varustelahjoituksin osallistuvat katsojat saavat otteluun JJK:n tarjoaman ilmaisen sisäänpääsyn! Lisää JJK-EIF Hope-hyväntekeväisyysottelusta ja siitä, kuinka voit auttaa erittäin tärkeää työtä tekevää Hope ry:tä, seuraavassa artikkelissa: http://www.jjk.fi/uutiset/jjk-eif-hope-teemaottelu-nain-sinakin-voit-tarjota-yha-useammalle-lapselle-mahdollisuuden-harrastaa/