Szeróvay lainalle Hakaan pelihaluja uhkuen

07.04.2012

Perjantaina Vehkalammella pelattiin harjoitusottelu JJK:n ja Valkeakosken Hakan välillä. Treenimatsit ovat talvikaudella melko tavallisia tapahtumia, mutta tällä kertaa pelissä oli varsin erityislaatuinen vivahde: kaudesta 2007 asti JJK:ta edustanut unkarilaismaalivahti Mihály Szeróvay liittyi torstaina kahden kuukauden lainapestillä koskilaisten rinkiin ja debytoi nyt Haka-paidassa juuri JJK:ta vastaan.

 

Szeróvayn akillesjänne katkesi juuri kauden 2011 kynnyksellä ja koko viime kausi menikin vammasta toipuessa.

 

– Olen tehnyt talvella kovasti töitä toipuakseni aivan täyteen pelikuntoon ja nyt kun olen jälleen kunnossa, haluan luonnollisesti päästä pelaamaan, Szeróvay toteaa.

 

Kauden alun lähestyessä Hakan ykkösvahti Saku Pesonen on edelleen sairastuvalla polvivaivan vuoksi ja koskilaiset kaipasivatkin vahvistusta maalivahtiosastolleen. 

 

– Tämä tilaisuus tuli aika yllättäen, mutta olin tietenkin kiinnostunut, kun minulta kysyttiin, menisinkö hetkeksi Hakaan lainalle. Ja on myös JJK:n etu, että minullakin on hyvä pelituntuma, joten tämä sopi kaikille osapuolille.

 

Perjantaina ottelun maalissa aloitti koskilaiskasvatti Ville Kauppinen, mutta tauolla tolppien väliin asteli jyväskyläläisittäin varsin tuttu mies. Vielä alkuviikolla Szeróvay treenasi samaisella kentällä JJK:n paidassa, joten tilanne oli varsin mielenkiintoinen.

 

– Aika jännä tunne tosiaan: tuttu kenttä, tutut pelikaverit vastassa…en oikein osaa edes sanoa, oliko se negatiivinen vai positiivinen fiilis, Szeróvay miettii.

 

– Kieltämättä jännitti vähän eri tavalla kuin yleensä kentälle mennessä, Misi myöntää.

 

– Sekin osaltaan vaikutti, että tulin kentälle toiselle puoliajalle – se on aina maalivahdille hieman haasteellista, kun pitää päästä peliin mukaan. On kuitenkin hienoa päästä pelaamaan.

 

Misi ehti olla kentällä vain kymmenisen minuuttia, kun JJK:lle vihellettiin rangaistuspotku ja pilkulle asteli JJK:ssa ykköspilkunvetäjäna toimiva Tamás Gruborovics. Unkarilaiset ovat kentän ulkopuolella hyviä ystävyksiä ja tilanne silminnähden huvittikin molempia.

 

– Joo, tuossa pari viikkoa sitten Tamás sanoi haluavansa treenata pilkkuja. Sitten, kun Haka-lainani varmistui, naureskeltiin vitsinä, että nyt tietenkin sitten JJK:lle vihelletään pilkkuja Hakaa vastaan. Ja nyt sitten kävi heti noin, Misi taustoittaa.

 

– Mutta totta kai me molemmat otimme sen tilanteen silti vakavasti. Vaikka ollaan hyviä kavereita, kentällä se ei vaikuta. Tamás yritti tehdä maalin ja minä yritin torjua – olenhan nyt Hakan pelaaja, unkarilaisvahti muistuttaa JJK:n 3-0-maaliin johtaneesta tilanteesta.

 

Myös JJK vaihtoi tauolla maalivahtia, kun kapteeni Janne Korhonen teki tilaa 1995-ikäluokan maajoukkuevahti Jiri Koskelle. JJK:n A-junioreiden maalilla pääasiallisesti torjuva Koski osoittikin JJK:n maalivahtitilanteen vahvuuden pelaamalla varsin hyvän puoliajan ja torjumalla hienosti Jami Puustisen vetämän rangaistuspotkun. Kun vielä yhtenä vaihtoehtona on toinen vuonna 1995-syntyneiden maajoukkueen vakionimiin kuuluva Ville Viljala, on JJK:n maalivahtitilanne varsin hyvä.

 

– Olen kyllä tosi iloinen myös Jirin puolesta. Villen lisäksi Jirikin on treenannut meidän kanssamme talven aikana ja tehnyt kovasti töitä. Hyvä, että hänkin sai nyt peliaikaa ja onnistumisia myös edustuksessa, Misi kiittelee.

 

 

Seuraavan kerran Valkeakosken Haka ja Szeróvay saapuvat Jyväskylään jo puolentoista viikon kuluttua, kun koskilaiset asettuvat JJK:ta vastaan kauan odotetussa kauden 2012 kotiavauksessa torstaina 19.4.2012.

 

Uusi, mahtava kausi on jo aivan nurkan takana – onhan sinullakin jo JJK:n kausikortti?

 

 

TM