Syyskuun kotiottelut käyntiin GrIFK:ta isännöiden

09.09.2016

2016-05-08 JJK-GrIFK 137 Web

JJK:n ottelut jatkuvat kotikentällä, kun vastassa on GrIFK.

Edellisessä ottelussaan JJK matkasi kärkikamppailussa Turkuun TPS:n vieraaksi. Pisteet jaettiin 2-2-lukemin ja kotijoukkue oli etenkin toisella jaksolla vahva.

– Tiukkaa vääntöä, ihan hyvä piste se oli meille. Ennen kaikkea esityksenä kokonaisuudessaan hyvä parannus kahteen sitä edeltävään peliin, toteaa Juha Pasoja viitaten KTP:lle ja EIF:lle kärsittyihin tappioihin.

– Pallollinen peli ei meillä toiminut niin hyvin kuin se parhaimmillaan toimii, mutta se oli ennen kaikkea TPS:n hyvyyttä – tiedettiin kyllä, että vastassa on kova nippu.

Nyt vastaan asettuva GrIFK aloitti kautensa vahvasti ja koki ensimmäisen kotitappionsa vasta heinäkuun puolivälin paikkeilla, kun JJK haki Kauniaisista täydet pisteet Saku Leppäsen maalilla.  Syksyä kohti mentäessä ”Grani” on kuitenkin vajonnut mukaan putoamiskamppailuun ja löytyy nyt taulukosta seitsemänneltä sijalta, kolmen pisteen päässä ensimmäisellä putoajanpaikalla olevasta KTP:sta.

Edellisessä kotiottelussa JJK meni EIF:a vastaan 1-0-johtoon, mutta ei saanut iskettyä toista osumaa ja niinikään putoamiskamppailun kannalta tärkeitä pisteitä jahdannut EIF pystyi nousemaan loppuhetkillä voittoon. Tuossa ottelussa luonnonvoimat näyttivät mahtiaan melkoisen syysmyräkän muodossa etenkin toisella puoliajalla ja vierasjoukkue pystyi sopeuttamaan peliään olosuhteisiin paremmin.

JJK voitti GrIFK:n myös aiemmassa Harjulla pelatussa ottelussa, tuolloin niinikään 1-0-lukemin Leppäsen maalilla. Vahvasti noususta Veikkausliigaan taistelevat Kettupaidat ovatkin selkeästi kotikentällään ottelun ennakkosuosikkeja.

– Ennakkoasetelmiltaan melko samanlainen ottelu kuin EIF:a vastaan – kyllähän me tähän ennakkosuosikkina lähdetään. Meidän pitää saada pallonhallinta tuottamaan tulosta.

– Treeneissä on käyty läpi sitä, miten yksinkertaistetaan hyökkäyksiä niin, että saadaan enemmän ja nopeammin palloja vastustajan maalille. Samalla meidän pitää myös pystyä olemaan valmiina vastustajan nopeisiin vastaiskuihin.

Syksyn edetessä pitkän kauden rasitukset alkavat tuntua niin yksittäisillä pelaajilla kuin koko joukkueellakin pelikieltojen muodossa. Myös JJK:lta on viime kierroksilla puuttunut pelaajia pelikieltojen takia – nyt kellään ei kuitenkaan ole korttitili täynnä.

Pasoja toteaakin, että tärkeintä etenkin loppukauden otteluissa on tulos, ei tapa jolla se otetaan.

– Ihan hyvin on kauden aikana osattu ottaa pisteitä eri tavoilla – ollen ottelussa puolustavampi tai hallitsevampi osapuoli, tilanteesta ja vastustajasta riippuen. Maaleja voi kuitenkin tehdä ja pisteitä ottaa jalkapallossa niin monella eri tavalla.

–  Voihan sitä joskus tuloksen lisäksi tavoitella vielä kaunista peliäkin, mutta etenkään näin syksyn peleissä ei tyylipisteitä jaeta tai kaivata, kunhan tulos on haluttu.

Ottelun lisäksi ennen pelin alkua nähdään OP Kortteliliigan nuorten futareitten perinteinen marssi stadionille – lisäksi avoimella varustekirppiksellä voit tulla laittamaan kiertoon tarpeettomaksi jääneet jalkapallovarusteet. Lisätiedot löytyvät täältä

jjk-wwwbanneri-jjkgrifk1009-1000x371