Syyskuu käyntiin HIFK:n isännöinnillä

01.09.2014

2014-08-25 jjk-fc jazz_0021

Syyskuu potkaistaan JJK:n osalta käyntiin maananataina, kun HIFK saapuu Kettupaitojen vieraaksi kello 18:30 alkavassa ottelussa.

JJK lähtee otteluun tavoitteenaan paluu voittojen tielle – yli kaksi kuukautta ja yhdeksän ottelua kestänyt tappioton putki kun päättyi viime maanantaina Jazzin vietyä pisteet 1-3-tuloksella. Kettupaidat aloittivat ottelun hyvin, mutta jäivät lopulta nälkäisemmän vierasjoukkueen jalkoihin toisella jaksolla.

HIFK pelasi edellisen ottelunsa reilu viikko sitten lauantaina, kun tuloksena pääkaupunkiseudun derbyssä PK-35:n kanssa oli pistejako 1-1-numeroin. Juuri ennen ottelua tähtipaidat saivat vahvistuksen maalivahtiosastolleen, kun Mika Johansson siirtyi Viikingeistä HIFK:n tolppien väliin pelaten jo PK-35-ottelussa.

JJK:n ja HIFK:n välillä kahden keskinäisen ottelun jälkeen voitot ovat tasan: molemmat ovat voittaneet vierasottelunsa. HIFK oli keväällä Harjulla tyly vieras runnoen taululle 0-4-lukemat ja vastapalveluksena Kettupaidat kävivät heinäkuussa aiheuttamassa helsinkiläisille näiden kauden ensimmäisen kotitappion taisteltuaan tiensä makoisaan 1-2-vierasvoittoon.

Nyt Kettupaidoilla on mahdollisuus nousta taulukossa HIFK:n rinnalle: voitolla JJK nousisi helsinkiläisten tavoin 34 pisteeseen. JJK lähteekin luonnollisesti otteluun mielessään täysi pistepotti – ja erityisesti pelin palauttaminen niihin uomiin, joilla se oli ennen Jazz-ottelua.

– Tavoitteena on ennen kaikkea kirkastaa kotiyleisön edessä kilpeämme viime pelin jälkeen. Meidän on pystyttävä pelaamaan nyt paremmin, toteaa Juha Pasoja.

– HIFK tulee varmastikin pelamaan pitkälti samoin, kuin kahdessa aiemmassakin ottelussa – tiedämme siis, mitä odottaa.

Töölössä pelatussa ottelussa JJK näyttikin kykenevänsä vastaamaan HIFK:n voimakkaisiin vastaiskuihin ja tiukkaan puolustukseen iskemällä itse hyvin pelatuilla nopeilla hyökkyksillä voittoon tarvittavat maalit.

JJK:lta puuttuu kokoonpanosta pelikieltoaan sovitteleva Jordi van Gelderen, edellisottelusta puuttunut Aleksis Lehtonen taas on kotiutunut maaottelureissultaan, joka tuotti nuorukaisen nimiin maaottelumaalinkin. Myös flunssaa Jazz-ottelussa potenut Mikko Manninen on jälleen pelikunnossa – tällä kertaa flunssapotilaana on Severi Vielma. Antti Maltsin ja Jasin Abahassine ovat sivussa pienten lihasvammojen takia, niinikään sivussa on Jazz-ottelussa jalkaansa satuttanut Tommi Kari.

Ykkönen: JJK – HIFK, maanantaina 1.9.2014 kello 18:30, Harjun stadion

JJK-HIFK maanantaina 1.9. klo 18:30 Harjun stadionilla