Sydänmaa jatkaa – Lari Liukkonen palaa Kettupaitaan

16.12.2022

Parin viikon ajan treenikentällä ensi kauden peliään hionut JJK vahvistuu jälleen tärkeillä palasilla, kun läpimurtokautensa JJK:n edustusjoukkueessa pelannut Matias Sydänmaa on solminut jatkosopimuksen ja oma kasvatti Lari Liukkonen tekee puolestaan paluun Kettupaitaan.

2003 syntynyt Matias Sydänmaa teki päättyneellä kaudella selvän läpimurtonsa myös edustusjoukkueen riveissä. Sähäkkä hyökkääjä olikin yksi Harjun yleisön suosikeista ja Toni Lehtisen salaisista aseista, joka toi vaihdosta sisään tullessaan kentälle aina vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Maalinteossa Sydänmaa onnistui kolmesti pelaamassaan 16 ottelussa ja mies kantoi isoa vastuuta kauden aikana myös JJK/2 joukkueessa. Petäjäveden Petäjäisissä (PetPet) jalkapalloilun aloittanut Sydänmaa lähtee innolla 11. kauteensa Kettupaidassa.

– Kaudesta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis. Meidän peli parani jatkuvasti kauden loppua kohden ja saavutimme tietysti myös päätavoitteemme eli nousun Ykköseen. Sarjatasoa ylempänä pärjääminen vaatii meiltä oikeastaan vain kovaa työtä treenikentällä, sillä meillä on kuitenkin jo nyt kasassa hyvä joukkue.

Kuva: Sydänmaa iski päättyneellä kaudella kolmesti pallon vastustajan verkkoon (📸 Jussi Reinilä)

Omien maaliensa lisäksi Sydänmaa oli vahvasti rakentelemassa paikkoja myös muille ja sattuipa matkan varrelle myös useampikin ylärima ja läheltä piti -tilanne, joten hieman paremmalla onnella maalimäärä olisi voinut jopa moninkertaistua. Aina vaarallinen ja rohkeasti hyvällä itseluottamuksella pelaava ”Madde” onkin valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan ja taistelemaan isoista minuuteista.

– Henkilökohtaisesti kausi meni itselläni hyvin. Kehityin pelaajana ja se näkyi mielestäni myös kentällä. Toin vaarallisuutta hyökkäyspäähän ja sen kautta syntyi myös tehoja joukkueelle. Olisin halunnut tottakai olla vieläkin suuremmassa roolissa, mutta sitä lähden tavoittelemaan ensi kaudella, kun pelit kovenevat entisestään. Luotan omiin kykyihini ja uskon olevani hyvä pelaaja Ykkösessäkin. Pitää vain tehdä joka treeneissä kovasti töitä sen eteen, Sydänmaa vakuuttaa.

Kuva: Liukkonen pelasi päättyneellä kaudella Kakkosen A-lohkon JIPPO:ssa (📸 Mikko Kalavainen)

Keskikenttäpelaaja Lari Liukkonen palaa Kettupaitaan kolmen kauden tauon jälkeen. 2002 syntynyt JJK-kasvatti pelasi B-juniori-ikäiseksi saakka JJK:ssa, jonka jälkeen ura jatkui Kakkosessa parin kauden verran paikallisvastustaja FC Vaajakosken riveissä. Ensimmäinen kausi punapaidoissa oli vahva, mutta kautta 2021 sotkivat niin asepalveluksen suorittaminen kuin loukkaantumisetkin.

Viime kaudeksi FCV:n peräsimestä JIPPO:a valmentamaan siirtynyt Sami Okkonen kaappasi potentiaaliaan väläytelleen Liukkosen mukanaan sarjanousua Ykköseen tavoitelleen joensuulaisseuran miehistöön, jossa vastuuta kertyi isosti ja mies nousikin nopeasti avauksen vakiomieheksi. JIPPO:n vahva kausi Kakkosen A-lohkossa päättyi lopulta karvaaseen pettymykseen, kun tavoitteeksi asetettu sarjanousu Ykköseen valui käsistä aivan viime metreillä, kauden viimeisellä kierroksella.

– Viime kausi JIPPO:ssa oli hyvin opettavainen ja uskon, että kehityin siellä etenkin niillä osa-alueilla, jotka eivät ole kuuluneet vahvuuksiini. Kausi oli kokonaisuudessaan omalta osaltani hyvä ja aika tasainen. Vaikka en itse aivan täysin tyytyväinen olekaan omiin esityksiini, olen saanut hyvää palautetta ja sain pelata pääosin ehjän kauden, mikä on aina hyvä asia, Liukkonen arvioi.

Kuva: Liukkonen taistelemassa pallosta Harjulla FCV:n paidassa kesällä 2020 (📸 Jussi Reinilä)

Vasta 20-vuotiaaksi Liukkoselle on siis ehtinyt kertyä otteluita Kakkosessa jo mukavasti, mutta taitavan ja hyvän peliälyn omaavan Liukkosen täysi potentiaali on kuitenkin vielä mittaamatta ja ensimmäinen kausi Ykkösessä antaakin siihen hyvän mahdollisuuden. Moni muistanee Larin pari vuotta vanhemman veljen Eelin JJK-paidasta, mutta nuoremman veljen tie on kulkenut hieman eri polkuja ja edessä onkin vasta ensimmäinen kausi JJK:n edustusjoukkueessa.

– Tulen erittäin innoissani ja odottavaisella mielellä takaisin kasvattajaseuraani. JJK on aina ollut lähellä sydäntä ja nyt kun päästään vielä Ykköstä pelaamaan niin todella hyvällä fiiliksellä tässä ollaan. Onhan se hienoa päästä muutaman vuoden jälkeen laittamaan jälleen Kettupaita päälle.

– Omat vahvuudet löytyy sieltä pallon kanssa pelaamisesta. Uskon ja toivon, että JJK saa minun kauttani lisää vaarallisuutta hyökkäyssuuntaan. Olen myös kehittymisen myötä kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin aiemmin seurassa pelatessani, joten pystyn tuomaan myös sillä isomman panoksen omalta kohdaltani, Liukkonen uskoo.

Tervetuloa glögille ja kalenteriostoksille perjantaina!

Kaikille avoimet, perinteiset jouluglögit tarjoillaan jälleen parin vuoden tauon jälkeen kettutoimistolla. Tervetuloa nauttimaan glögistä tai kahvikupposesta ja vaihtamaan kuulumisia JJK-väen kanssa Harjulle perjantaina 16.12.22 klo 14-16!

Samalla on mahdollisuus hankkia seinälle vuoden 2023 JJK:n kalenteri eli Kettukalenteri itselle tai vaikkapa joululahjaksi. Maksuvälineenä käy niin korttimaksut kuin käteinenkin.
Niin kalenterit kuin kausikortit ovat ostettavissa myös JJK:n nettisivujen verkkokaupassa. Ostoksille pääse jjk.fi sivun oikean reunan keltaisesta osta lippuja -painikkeesta.

Jos kausikorttisi ensi kaudelle on yhä noutamatta, voit napata sen matkaasi samalla reissulla Harjulta.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää Kettukalenterista täältä.