Suomen cupin toinen etappi Valkeakoskella

27.01.2017

suomen-cup-haka-jjk-2017-01-28

JJK jatkaa otteluitaan Suomen cupissa kohtaamalla lauantai-iltapäivän matsissa FC Hakan.

Kettupaidoilla on edellisestä pelistään vain parannettavaa: cupin ja vuoden 2017 avausottelussa KuPS höykytti vieraitaan rumin 9-1-lukemin. KuPS:n avausmaalin Kettupaidat pystyivät vielä kuittaamaan Matti Kohosen osumalla 1-1-lukemiin, mutta lopulta isännät menivät menojaan, eivätkä vieraat pysyneet perässä.

Päävalmentaja Juha Pasojan onkin helppo sanoa, mitä esityksessä pitää nyt parantaa.

– Jokaisella osa-alueella on oltava parempia kuin Kuopiossa. Lähtien nöyryydestä ja asenteesta tehdä töitä joukkueelle. Meidän on oltava tiiviimpiä joukkueena, eikä puolustaa seisovilla jaloilla, Pasoja suomii.

– Kyllähän tässä ennen kaikkea lähdetään pesemään kasvoja. Ollaan taas treenattu viikko lisää ja kyllä kehitystä pitäisi näkyä ihan pelilliselläkin puolella.

KuPS on kasaamassa jälleen vahvaa joukkuetta Veikkausliigaan, Haka taas on JJK:lle viime kausilta tuttu vastus Ykkösestä. Vastassa onkin paljon tuttuja pelaajia – kuten parin kauden aikana lähes 50 maalia Ykkösessä takonut Kalle Multanen, joka palasi Hakaan vietettyään viime kauden FC Lahdessa.

Viime kaudella koskilaisia valmensivat ensin Kari Martonen ja sitten Olli Huttunen, kauden jälkeen puikkoihin astui puolestaan Keith Armstrong.

– Lähtökohtaisesti erilainen peli edessä. Saa nähdä, miten paljon Keke on ehtinyt Hakassa peliin nyt vaikuttaa. Mutta toisaalta – ei sillä ole väliä, kuka ja millainen joukkue on vastassa, meidän on nyt keskityttävä vain omaan peliin ja sen parantamiseen.

– Pieniä kokoonpanovaikeuksia meillä on, mutta nyt on ainakin vastuuta tiedossa mukaan lähtijöille.

”Hieno kunnianosoitus”

Ennen cup-ottelua Pasoja kävi perjantai-iltana Keski-Suomen Urheilugaalassa pokkaamassa muun kettudelegaation mukana tuplaten palkintoja. JJK:n ja JyPK:n paluut pääsarjatasolle palkittiin Vuoden jalkapallotekona, Kettupaitojen liiganousu taas palkittiin Maakunnallisena Vuoden urheilutekona.

– Ensimmäinen kerta, kun päävalmentajana pääsi tuollaisiakin vastaanottamaan. Onhan se hieno kunnianosoitus ja yksi merkki siitä, että työ on tehty hyvin, Pasoja kiittelee.

– Sarjan voittaminen ei ole koskaan helppoa, joten eiköhän palkinnot ole myös ansaittuja.

Suomen cup: Haka – JJK, lauantaina 28.1. klo 14:30, Saharan tekonurmi, Valkeakoski

KausikorttI2017_banneri_2001_final