Sunnuntaina vastassa OTP – Niilo Jokinen palaa Kettupaitaan

09.04.2021

JJK matkustaa sunnuntaina sarjanousija OTP:n vieraaksi Ouluun. Joukkueiden välinen harjoitusottelu pelataan Garam Masala Areenalla klo 13:30 alkaen. Keskikenttämies Niilo Jokinen palaa Kettupaitaan vuoden tauon jälkeen.

JJK jatkaa kauteen valmistavia harjoitusotteluitaan sunnuntaina, kun se matkustaa OTP:n vieraaksi Ouluun. Vuonna 1946 perustettu OTP (Oulun Työväen Palloilijat) nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen ja pelaa alkavalla kaudella samassa C-lohkossa JJK:n kanssa. Menneinä vuosikymmeninä useita vuosia pääsarjatasollakin pelannut oululaisseura on seilannut paljon eri sarjatasojen välillä ja sen toiminta pääsi välillä jo hiipumaankin lähes kokonaan. Kauden 2020 Pohjoisen Kolmosen voiton suvereenisti ilman tappioita vienyt OTP on satsannut reilusti joukkueeseensa. Päävalmentajaksi on pestattu portugalilainen Diogo Pinto ja edustusjoukkueen toimintaa hallinnoi nykyään sitä varten perustettu osakeyhtiö OTP United Oy. Pelaajaluettelon tunnetuimpia nimiä ovat mm. AC Kajaanin miehistössä kovaa jälkeä sekä Kakkosessa että Ykkösessä tehnyt ja Veikkausliigaakin RoPS:n riveissä pelannut iso kokoinen nigerialaishyökkääjä Michael Ibiyomi sekä lähes 100 peliä Ykkösessä AC Oulussa pelannut Jere Aallikko.

Vaikka OTP onkin JJK:n edustusjoukkueelle viime vuosilta melko tuntematon vastustaja, tuntee useita oululaisseuroja itsekin valmentanut kettujen päävalmentaja Ari Koski joukkueen hyvin.

– Sunnuntaina tulee vastaan paperilla vahva joukkue. Olen valmentanut useita OTP:n pelaajista aikoinaan ja lähes kaikki pelaajat tunnen jotenkuten, tuttuja ja kokeneita pelaajia saadaan vastaamme. Taktisesti he pelaavat samaan tyyliin kuin mekin tällä hetkellä, joten varmasti paljon 1vs1 taisteluita tulee ympäri kenttää. OTP on mättänyt pelaamissaan harjoituspeleissä paljon maaleja, mutta myös omissa on soinut aika reippaasti. Puolustussuuntaan meidän pitää siis olla valmiita ja siihen täytyy ottaa edellisestä Reipas-pelistä hyvät asiat mukaan, sillä puolustussuuntaan homma toimi Lahdessa jo aika mukavasti, Koski pyörittelee.

Kettupaitojen joukkueen rakentaminen on sujunut pitkälti odotetun laisesti, mutta viime aikoina edustusmiehistö on joutunut operoimaan vajaamiehisenä, kun erityisesti hyökkäyspäässä on ollut vajetta useiden eri syiden vuoksi.  Isosti maalintekovastuussa oleva, edelliskausien maalikuningas Robin Saastamoinen on ollut jo hetken sivussa ja paluuta pelikentille vielä odotellaan. Lisäksi hyökkäyspään pelaajia on ollut poissa riveistä mm. ylioppilaskirjoitusten vuoksi. Hyviäkin uutisia on kuitenkin saatu, sillä koko viime kauden loukkaantuneena ollut tehomies Niklas Kauppinen on tehnyt paluuta pelikentille polvivammasta kuntouduttuaan ja kuluneen talven aikana Futsal-Liigassa peräti 24 osumaa iskenyt Joonas Madetoja nähtiin Reipas-ottelussa vihreillä pelikentillä ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn. Viime kaudella FC Espoon rivistössä Kakkosen B-lohkossa pelannut ranskalainen keskikenttäpelaaja Antoine Lemarié on harjoitellut JJK:n miehistössä parin viikon ajan ja uurasti täydet minuutit edellisessä harjoitusottelussa. Lahdessa ranskalainen rakenteli myös yhden Kettupaitojen parhaista maalipaikoista, mutta Reipas-veska venytti alakulmavedon lopulta kulmaksi.

JJK on pelannut tällä pre-seasonilla kolme harjoitusottelua Kakkosen joukkueita vastaan, joista saldona on 3-0-voitto (MiPK), 1-1-tasapeli (FCV) sekä 2-1-tappio (Reipas). Lisäksi kertaalleen on kärsitty tappio Ykkösessä pelaavan MP:n vieraana. Harjoituspeleissä tulostaululle tuijottelu ja voittaminen ei kuitenkaan ole se tärkein anti, etenkin kun pelataan uuden valmentajan alaisuudessa.

– Hieman joudutaan nyt vielä miettimään hyökkäysmuotoa, kun hyökkääjiä ei juurikaan ole. Monet loukkaantumiset sekä muut poissaolot ovat sotkeneet meidän kauteen valmistautumista ja kokoonpano elää pelistä ja harjoituksesta toiseen, mutta kunhan saadaan meidän pallolliseen pelaamiseen malttia, niin varmasti alkaa oikeat asiat näkyä kentällä vielä tasaisemmin, Koski uskoo.

Keskikentän taistelija Niilo Jokinen palaa JJK-paitaan

Niilo Jokinen palaa Kettupaitaan vuoden tauon jälkeen

Kettuleiristä kuuluu myös sopimusuutisia, kun kaudella 2019 JJK:n miehistöön Tampereen Ilveksestä siirtynyt keskikenttämies Niilo Jokinen palaa Kettupaitaan vietettyään välillä vuoden poissa Jyväskylästä. Keskikentän pohjalla viihtyvä, Eduard Ciriacon vanha seurakaveri Jokinen oli nostamassa Ilveksen reservijoukkuetta Kakkoseen 2018 kauden päätteeksi ja heti perään seuraavalla kaudella mies pääsi juhlimaan sarjanousua myös viininpunaisissa. Vuonna 1999 syntyneen Jokisen vahvuuksia ovat omin sanoin puolustaminen keskikentällä, peruspelaaminen sekä periksiantamattomuus.

– Odotan innolla pelien alkamista! Kaudella 2019 pelasin Jyväskylässä ja suoritin samalla varusmiespalvelustani, jonka jälkeen tie vei pois Keski-Suomesta. Nyt edessä on paluu kaupunkiin opintojen perässä, mikä mahdollisti jälleen myös JJK:n mukaan palaamisen. Oli hienoa olla nostamassa JJK:ta Kakkoseen ja tulen todella positiivisillä fiiliksillä takaisin, Jokinen kuvailee tunnelmiaan.

Kapteenisto nimetty kaudelle 2021

JJK:n edustusmiehistö on äänestänyt perinteiseen tapaansa keskuudestaan tämän kauden kapteeniston ja Robin Saastamoinen toimi odotetusti varsinaisena ääniharavana. Varakapteeneiksi valittiin edellisessä seurassaankin kapteenistoon kuulunut tuore Kettupaita Antti ”Andy” Åke sekä ikitaistelija Juho Luoma. Onnittelut kapteenistolle!

OTP-JJK 11.4.2021 klo 13:30, Garam Masala Areena (Oulu), katsottavissa Solidsport -palvelussa. Myös JJK:n Twitterissä seurataan ottelun kulkua mahdollisuuksien mukaan.

Harjurokki - klikkaa tästä

Harjurokin lipunmyynti alkaa ma 12.4.2021 klo 10 osoitteessa jjk.fi