Sund haluaa joukkueen pitävän palloa Vaasassa

28.04.2010
Sund haluaa joukkueen pitävän palloa Vaasassa

Keskikenttäpelaaja Christian Sund odottaa innolla keskiviikkoista VPS-ottelua.
Vaasasta lähtöisin oleva ja VPS:ssa huipulle noussut Sund on ehtinyt vierailla Hietalahdessa vierasjoukkueen paidassa jo useampia kertoja. Silti paluu sykäyttää.

– Aina se on erityinen peli. Kiva tulla kotikaupunkiin pelaamaan. Katsomossa on paljon kavereita ja tuttuja, ja varmaan saa taas kuunnella huutelua, mies naurahtaa.

Nyky-VPS:sta Sund ei tosin myönnä tietävänsä paljoakaan.

– Tony Björk on mun serkku ja Jens Nygårdia vastaan tuli pelattua junnuvuosina usein. Mutta muuten on aika paljon uusia pelaajia. Sen verran tiedän, että heidän pelinsä on kehittynyt talven ja kevään mittaan koko ajan.

– Vaikea peli tulee. Meidän pitää pystyä puolustamaan hyvin ja täytyy pystyä pitämään palloa. Kun pallo saadaan omalle joukkueelle haltuun, sitä ei saa antaa liian helposti pois. Kyllä mä uskon, että me saadaan sitä kautta hyvä tulos Vaasasta.

Kauden avausottelussa Tampereella Sund pelasi erinomaisesti ja kruunasi iltansa upealla vapaapotkumaalilla. Mies itse oli tyytyväinen niin omaan kuin ennen kaikkea joukkueen esitykseen.

– Mä yritän aina parhaani, ja perjantain peli oli varmasti ihan ok. Joukkueena onnistuttiin hyvin, pelattiin juuri sillä asenteella kuin avauspelissä pitää. Ehkä VPS-pelin ja liiga-avauksen siirtyminen toi vähän lisälatausta, JJK:n kapteenistoon kuuluva Sund arvelee.