Seuraikoni Latikka niittasi Kettupaidat huipputärkeään voittoon Interistä

27.08.2011

JJK kaatoi Turun FC Interin Harjulla lauantaina Tuomas Latikan maalilla 1-0 (0-0) ja jatkaa taistelua Veikkausliigamitalista loistavista asetelmista.

Kierroksen kärkikamppailu oli tasaista nujuamista, jossa vierailija Inter oli etenkin avauspuolikkaalla vahvemmin kiinni, mutta jonka parhaat maalitilanteet siunaantuivat isännille. Avausjaksolla Babatunde Wusu ja Mikko Hyyrynen tuhrivat avopaikat mieheen, toisessa päässä Interin paras tilanne pysähtyi Mika Ojalan tuikkaamana Janne Korhosen hanskoihin.

Toisella jaksolla JJK pääsi paremmin kiinni Interin pelinrakenteluun ja sai aloitteita haltuunsa. Mikko Manninen ja Tommi Kari muodostivat laidoilla jatkuvaa uhkaa vieraspuoustukselle, mutta ratkaisu tuli yllättävästä osoitteesta: seuraikoni Latikka pommitti kulmapotkun jälkitilanteesta toisella yrittämällä kuulan Magnus Bahnen vartioiman maalin etunurkkaan. Kauden avausmaali komeaan paikkaan – ja Latikan liigauran ensimmäinen osuma kotiyleisön edessä.

Hetkeä myöhemmin JJK:lla oli unelmatilaisuus ratkaista peli, kun Wusu riisti pallon ex-maajoukkuemies Toni Kalliolta ja karkasi Hyyrysen kanssa läpi. Parivaljakko kuitenkin aikaili tilanteessa, ja Hyyrysen laukaus painui lopulta yli maalin.

Harjun 3545-päinen kotiyleisö kannusti omiensa taistelua lopussa upeasti, ja yhteinen taistelu palkittiin lopulta 1-0 -voitolla.

Kettupaitojen kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen torstaina 8. syyskuuta vierasottelulla Espoossa.