Sarjakärki HJK haki vieraspisteet Harjun ennätysyleisön edessä

06.08.2011

Kettupaidat ei pystynyt lyömään kapuloita HJK:n mestaruusvankkurin rattaisiin lauantaina Harjulla. Hallitseva mestari haki pisteet tylyyn tapaan 0-2 (0-1) voitollaan. Ottelua oli seuraamassa JJK:n huikea ennätysyleisö, 5 576 katsojaa.

Ottelun avausmaalin iski 17. peliminuutilla Akseli Pelvas, joka puski Sebastian Sorsan keskityksen vastustamattomasti ohi Janne Korhosen. Isännillä oli mahdollisuus nousta tasoihin ennen jakson puoliväliä, mutta Mikko Hyyrynen puski Tamás Gruborovicsin loistavan keskityksen niukasti ohi etutolpasta. Muutenkin isännät olivat avausjaksolla mainiosti mukana pelissä, jos toisaalta HJK pääsi luomaan useampiakin vaarallisia tekopaikkoja, joissa JJK-kassari Korhonen esitti toinen toistaan upeampia torjuntoja.

– Ensimmäisellä jaksolla olisi pitänyt tehdä maali, olisi ollut vähän eri peli siinä kohtaa. Toinen puoliaika oli meiltä sitten jostain syystä vaisumpi, Hyyrynen kommentoi ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla JJK ei päässyt enää yhtä hyvin kiinni HJK:n pelinrakenteluun, ja vieraat pääsivät liikuttelemaan palloa. Ratkaisevan 0-2 -maalin ohjasi kulmapotkun jälkitilanteesta vain hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Jari Litmanen.

– Toisella jaksolla loppui vauhti, eikä saatu oikein minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi. Ero on tällä hetkellä tämä, päävalmentaja Kari Martonen summasi.

Tappio oli JJK:lle kauden ensimmäinen kotikentällä.