Mikä on miehiään Xabi Ahola?

09.01.2013

 

JJK Santeri AholaJJK teki vuoden 2013 ensimmäisen pelaajahankintansa, kun lupaava keskikenttämies Santeri Ahola raapaisi nimensä kahden vuoden sopimukseen. Jyväskylään nuorimies saapuu Espoosta ja FC Hongasta, jonne tie vei puolestaan HJK:sta kaudeksi 2012.

 

Vuonna 1992 syntynyt Ahola tulee JJK-paitaan lyödäkseen itsensä läpi Veikkausliigassa.

 

– Kyllä sitä lähdetään hakemaan, että saisi tehtyä läpimurron liigassa. Totta kai mielessä ovat myös ulkomaat, mutta Veikkausliigasta on aloitettava.

 

Liigadebyyttinsä Ahola teki viime syyskuussa ja kaikkiaan loppukauden aikana tilille ehti kertyä viisi ottelua.

 

– Kun kauden mittaan vaivanneet polvivaivat oli selätetty, tulin syksyllä vaihdosta kentälle IFK Mariehamnia vastaan. Tuntuihan se mukavalta päästä pelaamaan Veikkausliigaa ja samalla tuntui, että tason puolesta sielläkin kyllä pärjää, ”Santtu” toteaa.

 

Ahola on pelannut paljon myös nuorisomaajoukkueissa, joissa otteluita on tilille kertynyt nelisenkymmentä. JJK:ssa pelaakin jo vanha tuttu maajoukkuereissuilta.

 

Niemisen Samun kanssa ollaan kierretty paljon maajoukkueessa. Myös Sakselan Janne on entuudestaan tuttu HJK:sta.

 

Kettupaitaan ja päävalmentaja Kari Martosen testiin Ahola päätyi alun perin isänsä kautta.

 

– Uuden seuran haku oli edessä ja mietin eri vaihtoehtoja. Isä tuntee Vesalaisen Jonin ja sitä kautta kautta päädyin ottamaan yhteyttä JJK:hon, Ahola kertoo.

 

Joulukuiseen kahden viikon testijaksoon mahtuivat harjoitusottelut SJK:ta ja Ilvestä vastaan. Ahola pelasi molemmissa otteluissa tutuimmalla paikallaan keskikentän keskustassa, mutta hetken myös topparina.

 

– Keskikentällä olen pääosin pelannut, mutta joka kausi jonkun verran topparinakin. Joskus B-ikäisenä pelasin miltei koko kaudenkin puolustajana, Ahola kertoo.

 

Hän kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi, jonka vahvuudet ovat etenkin pallollisessa pelaamisessa.

 

– Pallovarma ja hyväpotkuinen… hyvä pelinäkemys ja monipuolinen syöttövalikoima, Ahola luettelee ja nimeää myös maailmalta pari pelaajaa, joiden peliä seuraa erityisen tarkalla silmällä.

 

Xabi Alonso ja Yaya Toure, heidän pelaamistaan tykkään katsoa.

 

Erityiseksi jalkapallon suurkuluttajaksi Ahola ei oman pelaamisensa ulkopuolella kuitenkaan tunnustaudu.

 

– En nyt mikään älytön fani ole. Mutta tietenkin jonkun verran tulee katsottua – kyllähän hyviä pelejä aina katsoo mielellään!

 

 

 

 

Nimi: Santeri Ahola

Syntymäaika: 10.1.1992

Pelipaikka: keskikenttä, kokemusta myös topparin tontilta

Aiemmat seurat: KP-75, PKKU, HJK, FC Honka