Saastamoinen ja Pasanen yleisöäänestyksen voittajat

07.12.2020

 JJK:ssa on laitettu pakettiin kulunut kausi ja tuttuun tapaan katsojat saivat äänestää Vuoden Pelaaja sekä Vuoden Läpimurto -palkintojen saajat. Vuoden pelaajaksi äänestettiin toista kautta peräkkäin Robin Saastamoinen. Vuoden läpimurto -äänestyksen vei puolestaan Joel Pasanen.

Eilen päättyneen yleisöäänestyksen perusteella valittiin viime vuoden tapaan Vuoden pelaaja 2020 sekä Vuoden läpimurto 2020 -palkintojen saajat. Äänestyksessä ehdolla olivat kaikki edustusjoukkueen sopimuspelaajat päättyneeltä kaudelta.

Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvottiin myös JJK:n fanituotepaketti. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

JJK-kapteeni ja Kakkosen C-lohkon maalikuningas Robin Saastamoinen vei melko odotetustikin toista vuotta putkeen Vuoden pelaaja -äänestyksen ylivoimaisesti kahmien lähes puolet annetuista äänistä. Saastamoinen oli viime kauden tapaan maalipörssin kuningas ja myös C-lohkon pelaajat äänestivät hänet vastikään lohkonsa parhaaksi hyökkääjäksi.

Vuoden läpimurto -äänestys oli tasaisempi, mutta sielläkään voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä ensimmäisen kautensa miesten sarjoissa ja edustusjoukkueessa pelannut 18-vuotias Joel Pasanen vei lopulta voiton saaden kolmanneksen äänistä. Juuri kauden alla pelatussa kenraaliharjoitusottelussa loukkaantunut Pasanen pelasi itsensä heti vaivoistaan toivuttuaan avauskokoonpanoon ja viimeisteli yhdeksässä pelaamassaan ottelussa kaksi maalia ja oli rakentelemassa maalipaikkoja myös muille.

Myös JJK Juniorit ovat palkinneet ansioituneita toimijoita ja pelaajia. Valinta JJK Junioreiden vuoden 2020 junioripelaajaksi on 2005 syntynyt Arttu Leivonen.

Näin poikkeusvuonna perinteistä JJK-perheen juhlaa ei järjestetä vaan kauden 2020 päättäjäisiä on vietetty joukkueissa ja yhteisesti JJK:n verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Lue lisää JJK junioreiden kauden 2020 päättäjäisistä ja palkituista täältä.

Arttu Leivosta palkitsemassa Tom Nevanpää (puheenjohtaja, JJK Jyväskylä ry) ja Marko Nykänen (hallituksen jäsen, JJK Juniorit ry)

Ääniä pelaajaäänestykseen tuli tänä vuonna runsaasti ja vaikka voittajista ei ollutkaan lopulta epäselvyyttä jakautuivat äänet molemmissa kategorioissa jopa parin kymmenen pelaajan kesken. Julkaisemme seuraavassa molemmista kategorioista kolmen kärjen sekä muutamia poimintoja äänestäjien kirjoittamista perusteluista heidän omille suosikeilleen:

Vuoden pelaaja 2020:

  1. Robin Saastamoinen (48%)
  2. Jonne Porkka (12%)
  3. Mikko Manninen (10%)

 

Vuoden läpimurto 2020:

  1. Joel Pasanen (31%)
  2. Jaakko Björn (15%)
  3. Roope Salo / Aleksi Partanen (9%)

 

”Robinin johtajuus ja maali vainu omaa luokkaansa. Kentällä tulisieluinen taistelija ja kentän ulkopuolella hienoa ja fiksu ihminen.”

”Il Capitano kantoi joukkuetta läpi kauden (taisi pelata lähes täydet minuutit?) ja nosti omalla esimerkillään nuoren joukkueen kauden puolivälin suvantovaiheesta.”

”Kapteeni-maalitykin valinta lienee vain muodollisuus.”

”Robi ei tarvitse perusteluja, iso osa joukkuetta myös Ykköseen noustessa.”

”Joel Pasanen väläytteli tänä kesänä ja ensi kesänä oltava vakioavauksessa.”

”Joel Pasanen, rohkea ja ennakkoluuloton.”

”Jolle nousi loukkaantumisen jälkeen hienosti avauskokoonpanoon ja pelasi nuoresta iästään huolimatta kelpo pelit.”

”Hieno kausi takana erityiskiitokset maalivahti Aati Riihimäelle ja vuoden junnulle Joe Pasaselle.”

”Laitapuolustajat Luoma & Porkka olivat kovimpia tasonnostajia tällä kaudella: heidän laitanousunsa olivat merkittävässä roolissa hyökkäyspelaamisessa unohtamatta tietenkään kovaa duunia alaspäin.”

”Porkka oli näkyvä pelaaja myös hyökkäysuuntaan. Keskikesän tappioputki selittyy porkan puuttumiselta loukkaantumisen vuoksi. Löytyy oikeanlaista kovuutta ja hyvää pelilukua.”

”Jaakko nuoresta iästä huolimatta loppukaudella esiintyi vahvasti edukseen.”

”Jaakko oman kylän kasvattina raivasi kauden edetessä tiensä aina avaukseen asti ja pelasi hyvin.”

”Jaakko Björn. Loisto pelaaja. Joukkueen kantava voima. Keskikentän kulmakivi.”

”Björn näytti lupaavia otteita ja odotan että hän saa enemmän vastuuta koska on todella fiksu pelaaja.”

”Täytyy ihailla nuoren läpimurtopelaajan ”Maxin” asennetta. Tulevaisuuden Saastamoinen!” 

”Juho on ihana.”

”Manninen vieläkin liian ylivoimanen tähän sarjaan.”

”Manu on loistava. Jos jatkaa vielä kauden, hankin Vip-kausarin.”

”MANU OLI KINGI”

”Harmittava loukkaantuminen pilasi kauden mutta Roope Järvinen on itselleni maalivahti numero uno aina!”

”Aleksi on motivoitunut Suomen U17 MJ maalivahti. Tekee päivittäin työtä päästäkseen huipulle Jalkapallossa. Hyvä käytös sekä antaumus lajille on tehnyt vaikutuksen lajia seuraaviin faneihin. Olisi ehdottomasti ansainnut peliaikaa joukkueessa!