Saastamoinen ja Artimo äänestettiin vuoden 2019 parhaiksi

04.03.2020

Eilen järjestetyssä perinteisessä JJK-perheen yhteisessä juhlassa palkittiin kauden 2019 parhaita ja käännettiin katseet tulevaan jalkapallokauteen. Yleisöäänestyksen perusteella jaetut edustusjoukkueen palkinnot kävivät pokkaamassa Vuoden pelaajaksi äänestetty Robin Saastamoinen sekä Vuoden läpimurto -äänestyksen voittanut Matti Artimo.

JJK-perheen perinteistä juhlaa vietettiin jälleen eilen Jyväskylän Paviljongissa ja tilaisuudessa olivat edustettuina seuran kaikki juniori-ikäluokat, miesten edustusjoukkue sekä iso joukko pelaajien vanhempia, tukijoita sekä muita kettuperheen jäseniä.
JJK juhla toimi samalla sekä kauden päättäjäis- että avajaistilaisuutena, sillä vuoden 2020 joukkueiden esittelyn lisäksi tapahtumassa muisteltiin hieman jalkapallovuotta 2019 sekä palkittiin ansioituneita toimijoita ja pelaajia.

Tilaisuudessa jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi palkintoa myös edustusjoukkueen pelaajille: yleisöäänestyksen perusteella valitut Vuoden pelaaja 2019 sekä Vuoden läpimurto 2019 -palkinnot. Äänestyksessä ehdolla olivat kaikki pelaajat, jotka sarjavoittoon päättyneen kauden 2019 varrella edustusjoukkueen paidassa kentällä nähtiin.

Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvottiin myös 1 kpl JJK:n kausikortteja kaudelle 2020. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

JJK-kapteeni ja Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen viime kauden maalikuningas Robin Saastamoinen vei ensimmäisellä kaudellaan JJK-paidassa Vuoden pelaaja -äänestyksen ylivoimaisesti kahmien lähes puolet annetuista äänistä.

Vuoden läpimurto -äänestys oli useammankin eri pelaajan välinen taisto viime hetkille asti, mutta ensimmäisen kautensa miesten sarjoissa ja edustusjoukkueessa pelannut 18-vuotias maalivahti Matti Artimo vei lopulta voiton. Artimon pelaamassa 18 ottelussa JJK päästi vain 8 maalia ja piti nollat peräti 12 kertaa.

Lisäksi JJK junioreiden valinta vuoden 2019 junioripelaajaksi oli maajoukkuemaalivahti, 16-vuotias Aleksi Partanen

Katso kaikki eilen palkitut osoitteessa:  juniorit.jjk.fi

Ääniä tuli ilahduttavan runsas määrä ja erityisesti Vuoden läpimurto -kategoriassa äänet jakautuivat todella monen pelaajan kesken. Koska viime kauden joukkue oli täynnä onnistujia julkaisemme seuraavassa molemmista kategorioista kolmen kärjen sekä muutamia poimintoja äänestäjien kirjoittamista perusteluista heidän omille suosikeilleen:

 

Vuoden pelaaja 2019:

  1. Robin Saastamoinen (44%)
  2. Matti Artimo (13%)
  3. Niklas Kauppinen (11%)

 

Vuoden läpimurto 2019:

  1. Matti Artimo (22%)
  2. Niklas Kauppinen (18%)
  3. Eeli Liukkonen (13%)

 

”Saastamoinen ansaitsee vuoden pelaaja -tittelin ehdottomasti peliesitysten, maalien, syöttöjen, puurtamisen ja joukkueen eteen tekemisen meiningin tähden”

”Robin – johtajuutta asenteella, esimerkillä ja peliotteilla”

”Matti nuoresta iästään huolimatta esitti vahvoja torjuntoja. Paikkansa joukkueessa ansainnut pelaamisellaan. Ratkaisevia torjuntoja!”

”Matti oli todella hyvä tolppien välissä ja vaikka lähtökohtaisesti JJK oli ennakkosuosikki jokaisessa ottelussa, Matti otti ne tarvittavat torjunnat aina silloin kun piti.”

”Artimo ja Saastamoinen olivat molemmat isossa roolissa viime kaudella ja hyvänä esimerkkinä muille pelaajille kentän molemmissa päissä”

”Periksiantamaton taistelijaluonne! Hyvä Nikke!”

”Eeli rakensi monet hyvät maalipaikat ja iski monta maalia”

”Luoma on uusi Markkula ja säväytti joka pelissä nousuillaan. Nöyrää työtä molempiin suuntiin ja kirsikkana kakun päällä huikea tuuletus kauden päätösmaaliin!”

Fabi on kuningas”

”Leevi, kommee ja hyvä pellaa”

”Tuure. Huikea pelaaja, joka dominoi pelipaikkaansa mennen tullen. Pelaaja, joka ei tulostaululla komeile, mutta muutoin onkin mies vailla vertaa” 

”Joonas on herrasmiespelaaja. Uutena joukkueeseen kesken kauden, silti maalejakin syntyi”

”Samin pehmeät puolenvaihdot sulattivat läpeensä kylmän sydämmeni jo alkukaudesta. Harvoin sattuu Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa kohdalle noin eleganttia ja ennen kaikkea karismaattista pelaajaa. Myös Massisen hiuskuontalon kasvutarina herätti kauden mittaan pelonsekaisia, mutta lopulta myös onnistumisen tunteita Harjun pimenevissä syysilloissa…. Oi pojat se letti hulmusi…. Pohdittiinkin tuossa muiden asiantuntijoiden kanssa, josko Kakkonenkin on Samille liian helppo sarja. Jos kettulauma koostuisi pelkästää edes lähelle Massisen tasoisista pelaajista, ei luulisi Harjulta pisteitä irtoavan edes Veikkausliigan porukoille ja europelitkin olisivat ennemmin tai myöhemmin tosiasia. Niitä odotellessa ja Samin puolipitkiä syöttöjä muistellessa…”