Robert Taylor Lincolniin kaksivuotisella sopimuksella

19.08.2010
Robert Taylor Lincolniin kaksivuotisella sopimuksella

Kuluvalla kaudella JJK:n B- ja A-nuorissa esiintynyt Robert Taylor, 15, siirtyy Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, League Two:ssa pelaavan Lincoln Cityn organisaatioon. Taylorilla on JJK:n kanssa voimassa oleva sopimus vuoteen 2014 saakka, mutta seura päästää pelaajan Englantiin kesken sopimuskauden.

– Katsoimme, että tämä on tässä kohtaa Roopen kehityksen kannalta paras vaihtoehto. Päästetään hänet kahdeksi vuodeksi sinne ja katsotaan sitten missä mennään, toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

Taylorin englantilaisseuran kanssa tekemä sopimus astuu voimaan ensi heinäkuussa. Hän käy tulevan talven aikana kolmeen kertaan Englannissa harjoittelemassa Lincolnin juniorijoukkueen mukana, Suomessa ollessaan hän harjoittelee JJK:ssa. Taylor oli kesällä kaikkiaan kuusi viikkoa näytillä perinteikkäässä brittiseura Nottingham Forestissa.

– Roope pelasi Forestin juniorijoukkueen kanssa Lincolnia vastaan, ja juttelin pelin jälkeen vastustajan juniorivalmentajan kanssa. Sovittiin että Roope menee heillekin näytille, ja nopeasti sieltä tuli sitten tarjous, pelaajan isä Paul Taylor kertoo.

– Tavoitteena on, että Roope pääsisi parin seuraavan vuoden aikana seuran edustusjoukkueen mukaan. Se oli yksi syy, miksi valitsimme Lincolnin. Pienemmässä seurassa on helpompi päästä eteenpäin, Taylor perustelee.

Robert Taylor muuttaa Lincolniin yksinään, hän asuu reilun 120 000 asukkaan keskienglantilaiskaupungissa seuran asuntolassa ja käy samaa koulua juniorijoukkueen muiden pelaajien kanssa.

– Roope on seuraavat kaksi vuotta siellä, sitten katsotaan mihin hänen eväänsä riittävät. Jatkaako hän siellä, tuleeko takaisin pelaamaan Veikkausliigaa JJK:ssa vai siirtyykö johonkin muualle – sitä ei koskaan tiedä, isä-Taylor tuumaa.

JJK