Riemukas voitto Etockin viime hetken maalilla

13.08.2017

2017-08-13_0035

Hyvin sateiseksi yltyneessä säässä nähtiin todellinen taistelumatsi, joka päättyi Kettupaitojen voitonjuhliin! Matti Lähitie puski ensin isännät johtoon, mutta Rasmus Karjalainen tasoitti suoraan vapaapotkusta 89.minuutilla. Gaël Etock iski kuitenkin heti perään voittomaalin!

Ottelu oli vauhdikas, taisteluntäyteinen ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä – niin kettuvahti Teppo Marttinen kuin virkaveli Oskari Forsmankin esittivät useita komeita torjuntoja. JJK sai ensimmäisen monista keskialueen vapaapotkuistaan jo aivan alkuhetkillä ja 10.minuutilla puolestaan Marttinen torjui ensimmäistä kertaa kemiläisten hyökkäyksen kulmapotkuksi.

Erikoistilanteita nähtiinkin ottelussa runsaasti molempiin suuntiin. Vaikka peli aloitettiin kauniissa auringonpaisteessa, pelattiin valtaosin lopulta runsaassa kesäsateessa ja pelistä muodostuikin todellinen sadesään taistelu, jossa iskuja jaettiin ja otettiin vastaan.

24.minuutilla kolahti ylärima vieraiden päässä, kun kemiläisten oma purku oli tipahtaa omaan maaliin – kimmoten kuitenkin riman kautta kulmapotkuksi. PS Kemi selvitti kulmurin ja pyrki nopeaan vastaiskuun, jonka Hindrek Ojamaa kuitenkin katkaisi.

Puolen tunnin kohdilla Kevin Tano oli karata läpiajoon Felix Gustavssonin ohi, mutta lopulta kettutoppari ja Marttinen hoitivat tilanteen hyvällä yhteispelillä. Ottelun kuvan mukaisesti saman tien mentiinkin jo toiseen päähän: JJK:n hyökkäys päättyi puolestaan Patrick Poutiaisen tuliseen laukaukseen, joka meni kuitenkin sen verran päin Forsmania, että tämä sai torjuttua ilman suurempia vaikeuksia.

Hetken päästä Tano oli jälleen päästä pahantekoon kemiläisten haistettua hyvin keskikentällä vajaaksi jääneen syötön. Tano ajautui kuitenkin pallon kanssa niin pieneen kulmaan, että laukaus painui sivuverkon kautta maalipotkuksi.

Vielä puoliajan loppuminuuteilla PS Kemi sai parikin kulmapotkua, joista jälkimmäisen jäljiltä JJK:lle avautui vastaisku. Kippari Tommi Karin laukaus nousi kuitenkin yli maalin ja taukoa vietettin 0-0-lukemissa.

2017-08-13_0014

Mainion ottelun Kettupaitojen oikealla laidalla pelannut Mikko Manninen oli ottelun edetessä aina vain vahvemmin vieraidensa riesana – ja etenkin Mannisen ja Abdoulie Mansallyn välillä nähtiin kaksinkamppailutilanne toisensa jälkeen.

Jo toisen jakson alkuhetkillä Manninen oli juonimassa pariakin paikkaa kärjessä häärineille Gaël Etockille ja Sasa Jovovicille – kemiläispuolustus oli kuitenkin hereillä ja ennätti katkoa syötöt ajallaan.

Jälkimmäisestä katkosta seurauksena olikin yksi PS Kemin jo ennakolta vaaralliseksi tiedetyistä vastaiskuista. Mansally ja Sergei Mosnikov rakensivat vaarallisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Mosnikov pääsi huippupaikasta laukomaan tarkan ja kovan laukauksen takatolpan viereen – Marttinen oli kuitenkin tilanteesta toista mieltä ja venytti upean torjunnan! Niinpä seurauksena oli vain kulmapotku, joka selvitettiin vaikeuksitta.

2017-08-13_0199

Hetken päästä puolestaan toisessa päässä JJK sai sivuvaparin loistopaikasta, kun Mansally rikkoi pahanteossa ollutta Mannista. Isännät eivät kuitenkaan saaneet vielä siitä rankaistua vieraitaan.

Reilun tunnin jälkeen kotiyleisö pääsi kuitenkin juhlimaan. JJK puolestaan iski nopealla hyökkäyksellä: Manninen sai pallon omassa päässä, nousi keskelle leikaten ja tarkka pitkä syöttö tavoitti vasemmalta laidalta tauolla vaihdosta kehiin tulleen Samu Suoraniemen. Suoraniemi pääsi linjan taakse loistopaikkaan ja Forsman sai juuri ja juuri venytettyä laiturin laukauksen kulmapotkuksi. Kari ja Manninen pelasivat kulmurin lyhyenä ja Kari nosti pallon boksiin – ja suoraan korkeimmalle nousseen Matti Lähitien päähän!

Looukkaantumisen jälkeen avauskokoonpanoon palannut Lähitie puski keskityksen vuorenvarmasti maalin perukoille ohi voimattoman Forsmanin ja Kettupaidat pääsivät juhlimaan ansaittua 1-0-johtoon! Täysosuma oli topparille harvinaista herkkua: ensimmäinen Veikkausliigassa sitten toukokuun 2004.

2017-08-13_0020

JJK jatkoi maalin jälkeen painostusta ja sai luotua paikkoja niin pelitilanteista kuin erikoistilanteistakin. Vartin kohdalla vieraat olivat todella pinteessä, kun JJK pyöritti palloa PS Kemin boksissa ja Forsman joutui myös tekemään komean reaktiotorjunnan Jovovicin vetoon – lopulta tilanne oli kuitenkin paitsio.

Hetken päästä JJK taas sai jälleen sivuvapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, kun Mansally rikkoi jälleen Mannista.  PS Kemi kuitenkin kesti Kettupaitojen paikat ja JJK näytti olevan Lähitien maalilla matkalla kohti huipputärkeää voittoa – mutta ottelun viimeiset minuutit olivatkin silkkaa draamaa.

87.minuutilla vaihtomies Aleksi Gullsten pääsi karkumatkalle ja Lähitie syöksyi hätiin – märkä kenttä kuitenkin petti topparin alta ja seurauksena oli todella ikävän näköinen yhteentörmäys, jonka seurauksena Lähitie kannettiin lopulta paareilla vaihtoon ja tilalle kentälle kirmasi Saku Leppänen. Kumpikin törmäyksen osapuoli selvisi tilanteesta loppujen lopuksi kuitenkin ilman isompia vaurioita.

Tilanteesta oli kuitenkin seurauksena paitsi varoitus Lähitielle, myös vapaapotku vaarallisesta paikasta PS Kemille. Pallon taakse asettui vaihtomies Rasmus Karjalainen, joka nosti kauniin vapaapotkun muurin yli maaliin ja lykkäsi näin kapuloita isäntien rattaisiin tasoittamalla ottelun 89.minuutilla.

Vaikka JJK on kokenut tuskallisen monia loppuhetkien takaiskuja kauden aikana, ei Kettulauma kuitenkaan luovuttanut vaan janosi voittoa loppuun asti! Ja se kannatti: jo seuraavalla minuutilla eli juuri varsinaisen peliajan umpeutuessa Poutiainen ahdisti keskiympyrän tienoilla Albion Ademia niin tehokkaasti, että väkkärän nuorukaisen syöttö jäi heikoksi ja Manninen sai napattua pallon ja syötti sen viereensä Leppäselle.

2017-08-13_0034

Leppänen taas jatkoi pallon pystyyn spurtanneelle Poutiaiselle, joka laittoi poikittaissyötön. Jovovic antoi pallon mennä selkänsä takana odottaneelle Etockille, joka laukoi – ja laukaus muutti juuri riittävän hienoisesti suuntaa kemiläisten puolustajasta, että se painui ohi Forsmanin ja kotiyleisö repesi huomaan riemuun!

Lisäajalla ei enää maaleja nähty ja näin JJK pääsi kuin pääsikin juhlimaan tärkeääkin tärkeämpiä kolmea pistettä!

Paluu Harjulle

JJK hyvästeli väliaikaisen kotiareenansa parhaalla mahdollisella tavalla riemukkailla voitonjuhlilla. Pelit jatkuvat kotiottelulla viikon päästä 20.8., kun vieraaksi saapuu HJK – ja kettulauma palaa takaisin Harjun stadionille!

Matsi siis vihelletään käyntiin alkuperäisen aikataulun mukaan Harjulla klo 18:30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä verkkosivuillamme!

JJK - PS Kemi 2-1 (0-0)

1-0 62' Matti Lähitie

1-1 89' Rasmus Karjalainen

2-1 90' Gaël Etock

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen, Severi Vielma (46' Suoraniemi), Matti Lähitie (v) (88' Leppänen), Felix Gustavsson, Hindrek Ojamaa, Honar Abdi, Tommi Kari (c), Patrick Poutiainen, Mikko Manninen, Gaël Etock , Sasa Jovovic.

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Toni Tahvanainen, Samu Suoraniemi (46'), Saku Leppänen, Aatu Manninen.