Reintamin tupla toi tasuripisteen huikeasta Väli-Suomen derbystä

31.07.2011

3-mikk-reintam-jjk2011JJK taisteli vieraspisteen huimaavasta jännitysnäytelmästä, joka esitettiin sunnuntai-iltana Kuopion Keskuskentällä. Isäntä KuPS ja vierailija JJK antautuivat avoimeen iskujenvaihtoon, joka päättyi lopulta tasaosumiin 4-4 (2-2).

Lyhyen yhteisen historian huikeimpiin kuuluva kohtaaminen käynnistyi vauhdilla, kun tuore kuopiolaiskasvo Paulus Roiha siirsi kotijoukkueen johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Kettupaidat kampesi kuitenkin pian tasoihin Jani Virtasen luutiessa KuPS-molari Mika Hilanderin eteensä torjuman pallon nuottaan. Illan kettuhahmo Mikk Reintam kuittasi vieraat johtoon ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta kuopiolaisikoni Ilja Venäläinen toi isännät tasoihin vielä hetki ennen taukoa.

Toinen puoliaika käynnistyi seesteisemmissä merkeissä. Vahvassa iskussa viime viikot ollut Oladije Williams siirsi KuPS:n johtoon 72. minuutilla. Varsinainen huipennus alkoi kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun tunnin kohdalla Virtasen korvannut kapteeni Mikko Hyyrynen niittasi tasoituksen Patrick Poutiaisen mainiosta esityöstä. Kahta minuuttia myöhemmin Miikka Ilo nosti runsaslukuisen kotiyleisön toiveita vielä kerran iskemällä pallon ohi Janne Korhosen. JJK ei ollut kuitenkaan lyötävissä. Seuraavasta hyökkäyksestä joukkue sai vapaapotkun, Tommi Kari puski maalinedustan irtopallon ylärimaan ennen kuin illan sankari Reintam niittasi tasoituksen.

Loppulukemat Kuopion sunnuntai-illassa 4-4, ja JJK kasvatti etäisyyttä neljäntenä kärkkyvään TPS:an, joka hävisi samaan aikaan kotiottelunsa Honkaa vastaan.

Näin Kettupaidat lähtee upeista asemista ensi lauantain kotiotteluunsa Suomen mestari HJK:a vastaan.

JJK sunnuntaina: Korhonen; Virén, Pasoja (81. Linjala), Reintam, Latikka; Gruborovics, Tuomanen, Poutiainen, Manninen; Virtanen (62. Hyyrynen), Wusu (77. Kari)

Videokooste ottelun kohokohdista yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen verkkosivuilla.