”Joukkueessa tosi hyvä fiilis!”

15.01.2012

JJK:n virallisen pelikauden avaus lähestyy ja ensimmäisen kautensa JJK:ssa pelannut Tamás Gruborovics puhkuu intoa uuden vuoden alkumetreillä.

 

– Meillä on todella hieno fiilis treeneissä! Kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Nyt talvikaudella laitetaan itsemme niin hyvään kuntoon, että kesällä ei sitten lopu kunto kesken – viime kaudella joissain peleissä vähän lopussa väsähdettiin.

 

Kuudellatoista maalillaan itsensä viime kauden Veikkausliigan maalipörssissä toiseksi laukoneesta monipuolisesta keskikenttäpelaajasta on maallikon vaikea löytää heikkouksia, mutta mies itse löytää parannettavaa.

 

– Liikkuvuus ja nopeusketteryys, niiden kanssa pitää talven aikana tehdä töitä.

 

Gruborovicsille tarjottiin myös mahdollisuutta viettää varsin toisenlainen talvikausi, kun muun muassa kaksi suurta iranilaisseuraa olisi halunnut lainata monipuolisen pelaajan talvikaudeksi.

 

– Se kiinnosti sen verran, että halusin katsoa, mitä sieltä tarjotaan. Mutta he olisivat halunneet minut ensin puoleksi vuodeksi lainalle ja sen jälkeen katsoa jatkoa, niin vihelsin pelin poikki saman tien. Haluan tietenkin pelata ensi kauden alusta asti täällä, eikä sekään olisi ollut hyvä että olisin ollut talven muualla ja liittynyt joukkueen mukaan vasta aivan kauden kynnyksellä. Vaikka olisihan se toisaalta ollut kiva viettää nämä pari kylmintä kuukautta jossain lämpimässä, ”Grubo” naurahtaa.

 

– Mutta en todellakaan ole katunut etten lähtenyt, meillä on täällä nyt niin hyvä meininki.

 

Jyväskylä ei ollut toisen polven unkarilaisjalkapalloilijalle vieras paikka, sillä opinnot Jyväskylän yliopistossa ja tyttöystävä ovat pitäneet miestä Päijänteen rannoilla jo aikaisempinakin vuosina. Aiemmin Mikkelin Palloilijoita, Kuopion Palloseuraa, FC KooTeePeeta ja viimeisimpänä kaksi kautta IFK Mariehamnia edustanut Gruborovics katsoi hetken olleen sopivan myös kettupaitoihin liittymiselle.

 

– Nyt oli oikea aika tulla tänne pelaamaan, parempaa saumaa tuskin olisi voinut olla. Päävalmentaja (Kari) Martonen oli yksi syy, hän on mentaliteetiltaan ja valmennusfilosofialtaan erilainen kuin kaksi edellistä valmentajaani ja hänen valmennettavakseen oli mielenkiintoista tulla. Joukkue vahvistui talven aikana ja tähtäsi selvästi menestykseen.

 

Eräs viime talven vahvistuksista oli Babatunde Wusu, joka kahden Turussa ja TPS:ssa vietetyn kauden jälkeen teki tunteikkaan paluun JJK:hon. Kaverukset pääsivätkin nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan yhdessä.

 

– On ollut tosi hienoa päästä pelaamaan Tunden kanssa samassa joukkueessa. Pitkään sitä oltiin jo suunniteltukin ja nyt se toteutui. Olen muutenkin viihtynyt täällä hyvin.

 

Viime kausi oli varsin onnistunut niin Gruborovicsilta itseltään kuin koko joukkueeltakin. Kauden päätteeksi palkintona olivat pronssiset mitalit ja pääsy tulevalla kaudella Eurooppaan, keskikenttätaiturillakin edessä ovat siis uran ensimmäiset europelit. Niiden lisäksi Gruborovicsin kohdalla jotain muutakin muuttuu tulevalle kaudelle – numero paidan selkämyksessä.

 

– Eräs fani kysyi, olenko ajatellut ottaa numeron kymmenen nyt, kun se on vapaana. Olen aikaisemminkin kyllä pelannut kympillä, mutta en itse asiassa ollut tullut ollenkaan sitä nyt ajatelleeksi. Kysyin kuitenkin sitten Vesalaiselta, olisiko se numero käytettävissä. Hän vastasi että saat sen kyllä jos haluat, ”jos joku sen on nyt ansainnut, niin sinä”. 

 

 

IMG_3055

 

 

TM