Pyhäranta JJK:hon – Korhonen jatkaa valmennuksessa

13.01.2017

jjk-ktp-2016-06-18_0229

Jere Pyhäranta liittyy JJK:hon kaksivuotisella sopimuksella. Janne Korhonen taas jatkaa maalivahtivalmentajana.

Viimeiset kaksi kautta KTP:ta edustanut Pyhäranta on vuonna 1992 syntynyt maalivahti, jolla on Veikkausliiga-kokemusta KTP:n lisäksi myös MYPA:n paidasta. Liigadebyyttinsä miltei 190-senttinen Pyhäranta teki keväällä 2012 – vuotta aiemmin liigakausi Tampere Unitedin riveissä loppui ennen kuin alkoikaan, kun TamU suljettiin sarjasta kauden kynnyksellä. FC Hongan kasvatti on pelannut myös nuorisomaajoukkueissa.

Nyt 24- vuotias Pyhäranta alkoi viime syksynä opiskella opettajaksi Jyväskylän yliopistossa, joten futis ei ole ainoa miestä Jyväskylään vetävä asia.

–  Opintojen kannalta oli melko itsestäänselvä vaihtoehto hakea pelipaikkaa ensisijaisesti juuri JJK:sta. Mulle tämä onkin nyt paras mahdollinen ratkaisu: pääsee pelaamaan näin korkealla tasolla ja opiskelu on helppo yhdistää siihen samassa kaupungissa, tuore Kettupaita toteaa.

jere-pyharanta-tammikuu2017-450x450Pyhäranta harjoitteli JJK:n mukana jo joulukuun ajan ja myös pelasi ensimmäisen puoliajan harjoitusottelussa SJK:n vieraana.

– Aiemmin olen pelannut tästä joukkueesta yhdessä vain Niemisen Samun kanssa, ollaan oltu samaan aikaan junnumaajoukkueessa – mutta kyllähän moni muukin kasvo on ehtinyt ajan kanssa tulla kentällä tutuksi. Joukkueeseen oli tosi helppo tulla mukaan ja hyvä joukkuehenki tuleekin takuulla olemaan yksi meidän vahvuuksia. Jengissä on hyviä jätkiä ja kaikin puolin on kyllä loistavat fiilikset!

Viime kaudella Pyhäranta vartioi KTP-maalia jokaisessa kolmessa ottelussa JJK:ta vastaan. Nyt Pyhäranta nousee JJK:n mukana Veikkausliigaan – Kettupaitojen edellisessä liigaottelussa kauden 2013 päätöskierroksella mies sen sijaan vartioi vastapuolen maalia.

– Ensimmäisen kerran olen tainnut pelata JJK:ta vastaan MYPA:n paidassa Veikkausliigassa, mutta viime kaudella JJK tietenkin tuli hyvin tutuksi Ykkösessä. JJK oli vaikea vastustaja: monipuolinen ja todella vaarallinen hyökkäyssuuntaan, etenkin laitojen kautta.

Molemmat voittivat kertaalleen omat kotiottelunsa, kaudenavauksessa taas pisteet tasattiin ja Pyhäranta esitti vieraidensa kiusaksi tukun loistavia pelastuksia. Pyhärantaa voikin kuvata paitsi hyväksi torjujaksi, myös moderniksi maalivahdiksi.

– Hyvä reaktiotorjunnoissa, ulottuva. Tykkään pelata rohkeasti – ja myös pitää ääntä kentällä, Pyhäranta miettii vahvuuksiaan.

Samoja ominaisuuksia voi löytää myös miehen esikuvista tolppien välissä:

– Nykyvahdeista voi mainita Manuel Neuerin ja David De GeanPeter Schmeichel taas vähän vanhemman liiton veskoista.

vehkahalli-harjoitukset-pyharanta-marttinen-korhonen-940x528

Pyhäranta, Marttinen ja Korhonen treenikentällä.

Nyt JJK lähtee Veikkausliigaan nousijajoukkueena, samoin kuin KTP pari kautta sitten. KTP:n liigakausi päättyi lopulta äärimmäiseen niukkaan putoamiseen karsinnoissa ja myös viime kausi päättyi lopulta putoamiseen, vaikka kotkalaiset lähtivät kauteen ennakkosuosikkien joukossa.

– Takana on pari vaikeaa kautta, mutta ne samalla kasvattivat paljon henkisesti. Nyt lähdetään nousijoina kauteen – ja olen ollut tässä tilanteessa aiemminkin. Maalivahtina myös etenkin tiedostaa sen, että omat virheet näkyvät todella helposti tulostaululla.

– Haluan kuitenkin, että ensi kauden aikana näytetään, että kuulutaan tähän sarjaan. Samoin haluan itse näyttää kuuluvani tälle tasolle, odotan itseltäni vahvaa kautta.

Päävalmentaja Juha Pasoja sanoo tienneensä mitä odottaa, kun Pyhäranta joulukuussa saapui testijaksolle.

– Etukäteen oli jo tiedossa, millainen Jere on pelaajatyyppinä: hyvä torjuja ja kookas, mutta suurikokoiseksi kuitenkin myös hyvä liikkumaan.

– Joulukuun aikana Jeren ollessa meidän mukana tuo käsitys sitten vain vahvistui.

Kiitos Ville!

JJK:lla on sopimus maalivahdeista myös Teppo Marttisen kanssa ja Pyhärannan saapuminen tarkoittaa, että joulukuun ajan myös JJK:n mukana harjoitellut Ville Viljala ei jatka Kettupaidassa. Pasoja sanoo, että päätöstä pohdittiin pitkään, eikä se ollut helppo.

– Päätös oli vaikea. Ville tuli alun perin vain alkukauden tuuraajaksi viime vuonna, mutta lopulta hän teki maalilla ison duunin, pelasi erittäin hyvän kauden ja oli yksi avainpelaajia nousun takana. Kaiken kaikkiaan Villelle kuuluu viime kaudesta suuren suuri kiitos, Pasoja sanoo.

– Mietittiin kuitenkin, millaisia pelit Veikkausliigassa tulevat olemaan ja päädyimme Jereen ulottuvampana pelaajana. Todettiin, että liigaan tarvitaan puolustuspäähän viime vuoteen nähden lisää ulottuvuutta ja kokoa niin puolustajistoon kuin maalivahtiosastollekin.

2016-09-19_0151

Kiitos!

Korhonen jatkaa valmennuksessa

Viimeisten kolmen kauden ajan JJK:n maalivahtivalmennuksesta vastannut Janne Korhonen jatkaa myös tulevalla kaudella. Viime kausien tapaan Korhosella on näpeissään edustusjoukkueen lisäksi reservijoukkue Villikettujen sekä A- ja B-nuorten maalivahtivalmennus. Samalla Korhonen toimii edustusjoukkueessa Pasojan apuvalmentajana.

Seuraikonien joukkoon lukeutuvan Korhosen mietteitä jälleen uuden kauden kynnyksellä on luvassa viikonlopun aikana!

Sopimuspelaajat kaudelle 2017

Maalivahdit:
Teppo Marttinen
Jere Pyhäranta

Puolustus:
Antto Tapaninen
Samu Nieminen
Honar Abdi
Severi Vielma
Matti Kohonen
Felix Gustavsson

Keskikenttä:
Samu Suoraniemi
Tomi Petrescu
Mikko Manninen
Tommi Kari
Benno Hanslian
Settyslas Loutelamio

Hyökkäys:
Toni Tahvanainen
Jasin Abahassine

paakatsomokausikortti-banneri-versio-x