Poutiainen palaa JJK:hon, Koppelomäki, Kirvesoja ja Manninen nousevat nuorista – Välimaa uutena

17.01.2017

IMG-20170115-WA0006JJK-väki kokoontui tiistai-illaksi Paviljonkiin JJK-juniorien gaalaan ja Kettuperhe sai myös ensimmäisenä kuulla iloisia sopimusuutisia! Patrick Poutiainen palaa Kettupaitaan, Verneri Välimaa taas liittyy Kettupaitoihin uutena nimenä. Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja ja Aatu Manninen nousevat mukaan viime kauden A-nuorista.

Poutiaisen sopimus on mallia 1+1 eli kattaa ensi vuoden ja kaudesta 2018 on optio, muiden sopimukset kattavat tulevan kauden.

Vuonna 1991 syntynyt Patrick Poutiainen ei Jyväskylässä juuri esittelyjä kaipaa: sähäkkä pelaaja ihastutti Harjun yleisöä jo kymmenisen vuotta sitten B-junnuikäisenä edustusjoukkueen mukaan noustessaan. Nyt Poutiainen lukeutuu joukkueen kokeneempaan kaartiin niin ikänsä kuin pelimääränsäkin puolesta – tilille on kertynyt yli 150 liigapeliä.

Poutiainen palaa JJK:hon nyt KuPS:sta, jossa vierähtivät kaksi edelliskautta – ennen niitä kului vuosi Valkeakosken Hakassa. Poutiainen on aloittanut myös liikunnanohjaajan opinnot ja JJK:ssa Poutiaisella onkin pelaamisen ohella rooli oppisopimuksella muun muassa testauksen parissa.

– Aivan mahtava fiilis olla taas täällä. Jonkun aikaa tätä paluuta jo sorvattiinkin ja hyvä, että saatiin nyt kaikki asiat osumaan kohdalleen. Tietenkin on myös hienoa, että pääsee nyt palaamaan Veikkausliigassa pelaavaan JJK:hon, Poutiainen fiilistelee.

– Olen valmis antamaan jälleen kaikkeni JJK:lle kentällä.

Myös päävalmentaja Juha Pasoja on saamastaan paluumuuttajasta mielissään.

– Siitä asti kun Patu JJK:sta lähti, on ollut toiveissa saada mies tänne takaisin. Patu tuo joukkueeseen nyt liigakokemusta ja tietynlaista johtajuutta, hän on varmasti valmis ottamaan tietynlaista johtavan pelaajan roolia.

– Pelaajana myös sama tuttu Patu kuin aiemminkin: ei säästele itseään kentällä. Tulee varmasti olemaan meille hyvin tärkeä pelaaja.

jjk-inter_patu_ja_sirbi_210713

Viimeksi Patu on nähty JJK-paidassa kaudella 2013.

Aivan uutena nimenä niin JJK:hon kuin Veikkausliigaankin saapuu puolestaan Verneri Välimaa. Välimaa on syntynyt Suomessa vuonna 1993, mutta muuttanut jo varsin nuorena Yhdysvaltoihin. Keskikenttäpelaaja onkin saanut futisoppinsa ja pelannut tähänastisen uransa USA:n jalkapallomaailmassa. Korkeimmillaan Välimaa on pelannut Tampa Bay Rowdiesin riveissa NASL:aa, joka on Pohjois-Amerikan toiseksi korkein sarjataso pääsarja MLS:n jälkeen.

verneri-valimaa-tammikuu2017– Mielenkiintoista saada amerikkalaisessa systeemissä kehittynyt ja pelannut pelaaja. Verneri oli mukana joulukuun SJK-pelissä ja teki paljon oikeita asioita ja hyviä ratkaisuja kentällä – olemuksesta kentällä tulee vähän Järvisen Iiro mieleen. Lisäksi hän sopii persoonaltaan hyvin tähän joukkueeseen ja on erittäin motivoitunut tekemään töitä ja haluaa kehittyä.

– Nyt Vernerin nimi on Suomessa tuntemattomampi, mutta en pitäisi lainkaan ihmeenä, jos kauden jälkeen hänet tunnetaan täällä jo huomattavasti paremmin.

Omista kasvateista edustusjoukkueeseen nousevat jo viime kauden lopun mukana olleet Ville Kirvesoja ja Tuomas Koppelomäki sekä Aatu Manninen. Kaikki kolme ovat vuonna 1996 syntyneitä eli viime vuoden A-junioreja ja lukeutuneet runkomiehiin niin nuorten kuin reservijoukkue Villikettujenkin peleissä.

– Koko kolmikko on siinä mielessä hieman hitaammin kypsyneitä, että sieltä on muutama samanikäinen tai nuorempi noussut heidän ohitseen edustusjoukkueseen jonkun erityisen vahvan ominaisuutensa vuoksi. Jokainen on kuitenkin ollut joukkueessaan suuressa roolissa ja nyt on heidän vuoronsa päästä tekemään täysipainoisesti töitä edustusjoukkueen mukana – katsotaan sitten mihin se johtaa.

2016-08-03_0164

Koppelomäki ja Kirvesoja nähtiin edustusjoukkueen mukana jo viime kaudella.

Koppelomäki on kipparoinut viimeiset kaudet A-junnujoukkuetta. ”Tumi” on kunnostautunut A-nuorten ja Villikettujen peleissä hyvänä maalintekijänä ja myös vuorenvarmana pilkkuspesialistina. Viime kaudella Koppelomäki oli Kolmosessa Villikettujen paras maalintekijä 14 osumallaan.

– Tumi on hyökkäävä keskikenttäpelaaja tai selkeämmin hyökkäyspään pelaaja, jolla on hyvä vasen jalka – samoin pelinäkemys on varsin hyvä. Junnujen ja Villikettujen peleissä hän on ehkä päässyt jo hieman liian helpollakin, Pasoja miettii.

– Aatu on taitava, mutta pärjää myös kaksinkamppailuissa. Hän pyrkii ottamaan kentällä johtavaa roolia ja ohjaamaan muita eli osallistumaan peliin muutenkin kuin pallollisena. Se on keskikenttäpelaajalle aina hyvä ominaisuus.

Myös Kirvesoja on ollut Koppelomäen tavoin A-nuorten ja Villikettujen tehokkaimpia.

– Ville on viime vuosina oppinut tekemään töitä oikealla tavalla ja se on johtanut myös vahvaan kehitykseen. Villellä on todella hyvä ja monipuolinen syöttövalikoima ja vaarallinen laukaus – SJK-pelissäkin nähtiin yksi loistava pystysyöttöä kohti Toni Tahvanaista, harmillisesti puolustus ehti vain heittäytyä siihen väliin aivan viime hetkellä. Mielenkiintoista nyt nähdä, jatkuuko kehitys samaan malliin.

 Lisää paluumuuttaja Patun fiiliksiä on tulossa vielä loppuviikon aikana – ja Veikkausliigan otteluohjelma julkaistaan torstaina! Vuoden 2017 taas alkavat perjantaina Suomen cupin ottelulla KuPS:n vieraana!