PK-35:n luotsi Kuqi: ”Parastamme ei ole vielä nähty”

13.06.2015

jjk-pk35_www1

JJK saa sunnuntain kärkikamppailussa vieraakseen edelliskierroksella sarjakärkeen nousseen PK-35:n Vantaalta. Punamustia luotsaa futisväelle varsin tuttu nimi: komean pelaajauran kansainvälisilä kentillä tehnyt, viime vuonna FC Hongan päävalmentajaksi tullut Shefki Kuqi.

– Alkukausi on kieltämättä mennyt hyvin, mutta parasta ei meiltä ole vielä nähty, Kuqi povaa.

PK-35:n talvikausi oli vaiheikas: kun FC Honka ei saanut lisenssiä Veikkausliigaan espoolaisille jäi sarjapaikka vain Kakkoseen, liittyi osa liigamiehistöstä kevättalvella PK-35:n leiriin – kuten päävalmentaja Kuqi itse.

– Talven tapahtumien takia meni pitkään, ennen kuin päästiin joukkueena treenaamaan kunnolla, oikeastaan vasta helmikuun lopulla – ja vielä sen jälkeenkin muutama pelaaja tuli mukaan.

Kuqi on kuitenkin saanut joukkueensa pelin toimimaan molempiin suuntiin. Kun Ykköstä on pelattu seitsemän kierrosta, on PK-35 tehtaillut eniten maaleja maalipörssin kärjessä olevan espanjalaiskärki Pablo Couñagon johdolla – ja päästänyt vähiten yhdessä TPS:n kanssa.

– Kyllähän mulla on nyt käytössäni todella hyvä hyökkäyskalusto, kenties jopa parempi kuin viime vuonna Veikkausliigassa, ”Sheriffi” kehuu.

– Puolustuksessa on ollut poissaoloja loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa, kun kortit kertyivät Suomen cupistakin. Hyvin puolustus on silti toiminut ja kokonaisuudessaan olen kyllä tyytyväinen sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisemme.

Edellisessä ottelussaan PK-35 löylytti EIF:n kotikentällään peräti 5-1-lukemin, sitä ennen Kuqi haki joukkueineen täydet pisteet vanhoilta kotiseuduiltaan Mikkelistä.

– Oli kyllä todella hienoa palata Mikkeliin, vastassa oli paljon tuttuja ihmisiä. Mutta tietenkin valmentajana haluaa myös aina voittaa, joten olihan se hyvä lopputulos.

– Parissa viime pelissä meillä on myös A-junnut tehneet debyyttejä, Mnwas Awari viime pelissä ja Altim Ademaj Mikkelissä. Nuoret ovat pelanneet hyvin paikan saatuaan ja siitä olen tietenkin tyytyväinen.

”Läksyt on tehty”

Kun miltei kolmasosa kautta on takana, Kuqi toteaa, että sarja on vastannut pitkälti odotuksia.

– Joo, aika lailla tämä on ollut sellaista kuin odotinkin. Nousijaehdokkaita on useita ja se on hyvä, tekee sarjasta kiinnostavan.

– Uudessa sarjassa menee tietenkin hetki, ennen kuin tutustuu kunnolla vastustajiin. Nyt TPS oli luonnollisesti tutuin, koska heitä vastaan pelasimme viime vuonna Hongan kanssa, mutta monet olivat kauden alkaessa tuntemattomia. Todennäköisesti useammalle meidän kilpakumppaneistamme onkin etua siitä, että he tuntevat suuren osan vastustajista jo edelliskaudelta.

Myös JJK on yksi Kuqille uudemmista tuttavuuksista, mutta Kettupaitojen peliin on tutustuttu huolellisesti ottelutallenteista.

– Kaikki JJK:n tämän kauden pelit on taidettu käydä läpi ja sanoisinkin, että läksyt on kyllä tehty. Toivottavasti pelaajat pystyvät myös sunnuntaina kentällä toimimaan niiden mukaan.

– Vastassa on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen joukkue, joka on pelannut useamman ottelun ilman tappioita, eikä kotikentällään ole hävinnyt vielä kertaakaan. Pelaajat ovat myös selvästikin fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa. Me lähdemme otteluun hyvällä mielin ja hyvällä itseluottamuksella, mutta aina on pidettävä mielessä, että ottelussa voi käydä miten vain.

Kuqilla on kuitenkin muistonsa JJK:n kohtaamisesta omalta peliuraltaan.

– Olen pari kertaa itsekin pelannut JJK:ta vastaan, Kakkosessa MiKin riveissä. Onhan siitä jo aikaa, mutta videoita katsellessa Harju näytti edelleen aika lailla samalta, Kuqi naurahtaa.

Ykkösen kahdeksas kierros: JJK – PK-35, sunnuntaina 14.6. klo 18:30, Harjun stadion

wzup-banneri-leppanen