Pelit jatkuvat maanantaina FC Interiä isännöiden

24.09.2017

2017-05-06_jjk-fcinter_0043

JJK:n pelit Veikkausliigassa jatkuvat, kun FC Inter saapuu vieraaksi Harjulle!

Kettupaidoilla on takanaan reilun viikon tauko otteluista, sillä edellinen peli oli perjantaina HIFK:n vieraana perjantaina 15.9  Tuolloin kuuden pisteen kamppailussa HIFK:n vieraana tuloksena oli pistejako, kun Jukka Halme vei ensin isännät johtoon ja Tomi Petrescu kuittasi lopputulokseksi 1-1 ohjaamalla lähietäisyydeltä Mikko Mannisen nappikeskityksen verkon perukoille.

JJK ei siis päässyt kuromaan eroa umpeen – mutta HIFK ei myöskään saanut karistettua Kettupaitoja kannoiltaan, vaan joukkueet ovat edelleen kolmen pisteen päässä toisistaan kun kuusi kierrosta on vielä pelaamatta.

Nyt JJK:n vieraaksi saapuu FC Inter. Turkulaisten kausi on ollut haastava ja kovin toivein kauteen lähtenyt sinimustien lauma löytyy nyt liigan alemmasta keskikastista. Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran FC Interiä valmensi vielä Shefki Kuqi, mutta vetovastuu vaihtui elokuun alussa. Kuqi sai väistyä ja valmennusvastuun otti kakkosvalmentajana aiemmin toiminut Fabrizio Piccareta. Myös nuorempi Kuqin veljeksistä, kärkimies Njazi poistui sittemmin seurasta siirtyessään Intiaan FC Kolkatan riveihin.

Läpi kauden Interiä vaivannut otteiden epätasaisuus ei korjautunut valmentajan vaihdoksella: esimerkiksi komeaa 1-5-vierasvoittoa PS Kemistä seurasi 4-2-tappio RoPS:n vieraana. Kemistä yli kuukausi sitten haettu voitto onkin edellinen, jonka Inter on saalistanut – sen jälkeen pistepussi on kasvanut vain tasapelipisteellä Ilvekseltä. JJK puolestaan on elokuun puolivälin jälkeen hävinnyt vain kärkikaksikolle HJK:lle ja FC Lahdelle.

Inter pelasi edellisen ottelunsa kotonaan viikko sitten maanantaina. Sarjakakkonen FC Lahti oli Veritaksella tyly vieras ja takoi taululle selvät 1-6-lukemat, Macoumba Kandjin maalin jäädessä hyvin laihaksi lohduksi. Isäntien iltaa synkensi entisestään tauolla vaihtomiehenä kentälle menneen Petros Kanakoudisin ulosajo toisen keltaisen myötä. Kanakoudis huilaakin näin ottelun JJK:ta vastaan – samoin kuin Mika Mäkitalo, jonka korttitili täyttyi varoituksen myötä.

2017-05-06_jjk-fcinter_0031

Edellisen kerran JJK ja FC Inter kohtasivat heinäkuun alussa Turussa. Ottelu eteni tuolloin samoin kuin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Harjulla: pitkään tasaisena, mutta lopussa Inter vei voiton. Harjulla lopputulos oli 1-2, Veritaksella isännät taas latoivat viimeisen reilun vartin aikana taululle 0-4-lukemat, kun loukkaantumisten ja sairastelujen verottamalta Kettulaumalta loppui puhti.

JJK:n peli ja pistetahti on kuitenkin parantunut kaiken aikaa kauden edetessä ja vaikka kausi on ollut vaikea, ei luovuttamisesta ole tietoakaan – päin vastoin, kettulauman taistelutahto on vain kasvanut kasvamistaan! FC Inter saakin nyt vastaansa aivan erilaisen joukkueen kuin aiemmin kaudella, eikä vieraille varmasti ole luvassa helppo ilta.

A-nuorten kausi päätökseen, Villiketuilla kierros jäljellä

A-nuoret päättivät SM-sarjakautensa sunnuntaina 2-2-tasapelillä SJK Akatemian kanssa – pelissä ei kuitenkaan ollut enää panosta. JJK:n A-nuoret jatkavat pelejään ensi kaudella jälleen kevättalvella alkavilla SM-karsinnoilla.

Villiketut taas kärsivät sunnuntai-iltana Kakkosessa 3-1-tappion sarjakakkonen GBK:n vieraana. Avausjaksolla vieraat pääsivät Gentrit Kovaqin osumalla maalin päähän, mutta toisella jaksolla Veikkausliigaakin IFK Mariehamnin ja FF Jaron paidassa yli sadan ottelun verran tahkonnut David Carlsson sinetöi illan toisella osumallaan loppulukemiksi 3-1.

Tappion myötä säilymispaikka karkasi Kettupaidolta tavoittamattomiin, kun enää yksi kierros on pelaamatta. Hyvin nuorella, valtaosin juniori-ikäisellä joukkueella Kakkosta pelannut Villikettu-lauma taisteli siis aivan viime metreille asti säilymisestä. Kausi päättyy tulevana lauantaina 30.9. kotiottelulla, kun Viitaniemeen klo 14 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Närpes Kraft.

villiketut-ackajaani-viitaniemi-20170916_174147

Nuorimmat Villikettujen runkopelaajista ovat vielä B-juniori-ikäisiä, kuten kuvassa selin oleva Vertti Lepo.

B-nuoret ovat sen sijaan vakaasti matkalla kohti tavoitettaan eli paikkaa SM-karsinnoissa. JJK otti lauantaina selkeän 3-0-voiton kärkijoukkueisiin lukeutuvasta FC Futurasta ja jatkaa Ykkösessä oman lohkonsa kärjessä, kun kaksi kierrosta on pelaamatta – jokaisesta kolmesta lohkosta kaksi parasta ja myös parhaat lohkokolmoset pääsevät ensi kauden SM-karsintoihin. JJK:n ottelut jatkuvat sunnuntaina 1.10. jälleen kärkikamppailulla, kun vieraaksi Viitaniemeen saapuu nyt toisena oleva KäPa.

Valtakunnallisen Ykkösen lisäksi JJK on pelannut myös B-nuorten alueellista Kakkosta, jossa pelit loppuivat sunnuntaina 3-1-voitolla KJP-yj/2:sta. Kauden aikana mukana oli nyt B-ikäisten eli vuosina 2000-01-syntyneiden lisäksi myös paljon vuonna 2002 syntyneitä Kettupaitoja.

20170925-JJK-FCINTER-ottelumainos-www