Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

03.11.2013

Juha PasojaKesken kauden 2013 Kettulauman ruoriin hypännyt Juha Pasoja jatkaa valmennusvastuussa myös tulevat kaksi kautta. Edellisen, vaikean kauden Pasoja tuumaa olleen varsin opettavainen.

– Paljon siinä oppi sellaista, mitä ei ainakaan kannata tehdä. Virheitä on tehty paljon – mutta virheistähän sitä oppii. Siihen tietenkin pyritään, että samoja virheitä ei toistettaisi.

Nyt aluillaan on uusi kausi – ja seurassa uudet tuulet puhaltavat monin tavoin: uusi toimitusjohtaja Petro Punna aloitti juuri pestissään ja nykyinen valmennusryhmä pääsee rakentamaan joukkuetta mieleisekseen.

– Mukavaa päästä puhtaalta pöydältä rakentamaan uutta. Joukkueen kasaaminen tulee olemaan mielenkiintoinen, joskin haastava projekti.

JJK:ssa edetään nyt visusti talouden ehdoilla, joten hankintoja puntaroidaan äärimmäisen tarkkaan. Joukkueen runko tulee koostumaan pitkälti omista, nuorista lahjakkuuksista – jotka ovat viimeiset kaksi vuotta A- ja B-nuorten valmennuksessa mukana olleelle Pasojalle jo varsin tuttuja.

– Nykyisen ryhmän kanssa on hyvä lähteä tekemään töitä – talvi mennään varmastikin pitkältikin nuorella porukalla. Keväämmällä sitten tarpeen mukaan hankitaan ulkopuolelta vahvistuksia – sellaisia kovia pelaajia, jotka todella vahvistavat joukkuetta niin pelillisten kuin henkistenkin ominaisuuksiensa puolesta.

– Aivan erityisesti joukkueeseen tarvitaan lisää johtajuutta ja sitä tullaan vaatimaan tulevilta hankinnoilta. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö myös nykyisestä, nuoremmasta porukastakin voisi nousta uusia johtajia.

”Fysiikka kuntoon”

Joukkue viettää marraskuun aikana kesälomaa ja joukkuetreenit alkavat jälleen joulukuun alussa. Valmistautuminen tulevaan kauteen on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa.

– Nuoret pelaajat ovat jo parin kuukauden tehneet heille suunniteltua fysiikkatreeniä sitä silmällä pitäen, että joulukuussa voidaan aloittaa heti joukkuetreenit kunnolla. Tullaan menemään talven aikana aika lujaa – fysiikan kanssa ei haluta antaa liikaa tasoitusta ensi kaudella. Fysiikan kuntoon saaminen on iso asia, odotan poikien tekevän talven aikana lujasti töitä sen eteen.

– Nuorten pelaajien kanssa on kuitenkin oltava myös tarkkana, ettei homma mene yli ja vedetä liian kovaa.

Fysiikkaharjoittelusta vastaa fysioterapeutti Antti Luhta, joka aloitti JJK:ssa viime talvena ja myös jatkaa valmennusryhmässä. Fysiikkavalmennus ja sen suunnittelu tuleekin Kettuleirissä olemaan vielä viime kautta vahvemmin Luhdan vastuulla – edustusjoukkueen lisäksi ”Lude” tulee vastaamaan myös vanhimpien junnuikäluokkien fyysisestä valmennuksesta.

– Lude tulee olemaan entistä suuremmassa roolissa valmennuksellisella puolella – fysiikkaharjoitteiden suunnittelussa edustus, A- ja B-nuoret ovat hänen vastuullaan ja hän on myös treeneissä mukana. Tarkoituksena on, että nuoret pelaajat ovat jatkossa fyysisesti nykyistä valmiimpia jo edustuksen rinkiin noustessaan.

Pelillisistä seikoista Pasoja linjaa, että jatkossa JJK:n pelaaminen on jonkin verran viime kausia suoraviivaisempaa.

– Peruspelaaminen tulee pysymään sinällään ennallaan, että pitkää palloa ei lähdetä jatkossakaan roiskimaan. Aiempaa suoraviivaisemmin vastustajan maalille on kuitenkin pystyttävä pääsemään, tarpeeton pallon hierominen saa jäädä pois.

– Pelillisistä asioista puhuttaessa kuitenkin yhtenäinen joukkuepelaaminen on se, mitä ensimmäisenä lähdetään treenaaman. Se on suurin pelillinen kehityskohde tällä hetkellä ja sen haluamme nyt kuntoon – että puolustamme joukkueena ja hyökkäämme joukkueena. Yhtenäisyys kentällä vaatii yhtenäisyyttä myös kentän ulkopuolella.

– Tavoitteena myös on, että joukkuehenki saadaan hyväksi ja yhtenäiseksi alusta alkaen. Mahdollisimman paljon tehdään asioita yhdessä, että porukka hitsautuu yhteen.

Pasojan ja Luhdan lisäksi Ville Priha tulee todennäköisesti jatkamaan valmennusryhmässä Pasojan apuvalmentajana. Toistaiseksi ainoana joukkueen kokeneempaa kaartia edustavaa Janne Korhosta taas kaavaillaan Jori Särkän seuraajaksi maalivahtivalmennukseen.