Pasoja: Vielä löytyy parannettavaa

03.06.2014

2014-05-17_jjk_fcjazz_0031

JJK nappasi sunnunaina komealla esityksellä täyden pistepotin voittamalla Jipon selkein 3-0-lukemin Aleksis Lehtosen, Antto Hilskan ja Tommi Karin maaleilla.

Päävalmentaja Juha Pasojalla olikin  pelin jälkeen syytä  tyytyväisyyteen.

– Hyökkäyssuuntaan nähtiin todella paljon positiivista. Uskalsimme liikuttaa palloa ja sen myötä saimme paikkoja. Erityisen tyytyväinen olen laukausten määrään, sillä siitä oli pelin alla erityisesti puhetta. On tuntunut, että hyökkäyspäässä ollaan hieman ujosteltu vastuunottoa syöttämällä vielä vetopaikassakin – aivan kuin palloa yritettäisi syötellä maaliin asti. Nyt jätkät laukoivat rohkeasti ja etenkin Tommin veto kolmannessa maalissa oli todella komea, Paso kiittelee.

– Ylipäätään maalit ja sen myötä onnistumiset tulivat aivan oikeille miehille – jokainen heistä oli täysosumansa ansainnut.

Erityisesti kotiyleisöä säväytti Lehtosen peli – nuori kärkimies pelasi loisto-ottelun, jonka kruununa oli hienosti viimeistelty avausmaali.

– Aksu on hyvin harvinaislaatuinen pelaaja, todella valmis paketti jo nyt ja pystyy tasapäisesti vääntämään kentällä kokeneempia vastaan, Pasoja kehuu.

Paso nosti myös esiin oikean laidan, jolle Mikko Manninen on kahdessa viime ottelussa tehnyt paluun pelattuaan alkukauden keskemmältä kenttää.

– Manu on pelannut keskellä melko pitkälti muiden poissaolojen takia. Nyt oikealla laidalla Manninen-(Bilal) Velija-akseli alkoi toimia oikein mukavasti – ja eiköhän heidän yhteispelinsä tuosta jatkossa vain parane.

Parannettavaakin Pasoja kuitenkin omiensa otteissa näki.

– Totta kai oman maalin puhtaana pitäminen on aina hieno asia, mutta kuitenkin puolustussuuntaan etäisyydet kasvoivat välillä aivan liian suuriksi. Jippo sai pelattua puolustuksessamme selustaan sellaisia palloja, joista he olisivat voineet rokottaa, mutta meidän onneksemme eivät onnistuneet. Jatkossa pakka on saatava pysymään tiiviimpänä.

Keskiviikkona vastaan asettuu PK-35 ja odotettavissa on sunnuntaista kovempi vastus.

– Hyvä joukkue, jossa on paljon kokeneita pelaajia. Pelasimme talvella heitä vastaan harjoitusottelun, josta tuskin sen suurempia johtopäätöksiä kannattaa vetää. Mutta antoihan se kuitenkin tietynlaista osviittaa siitä, miten he pyrkivät pelaamaan.

– Meidän on parannettava puolustuspelaamistamme Jippo-pelistä ja pidettävä etäisyydet tiukasti kunnossa, sitä kautta voimme lähteä hakemaan hyvää tulosta, näkee Pasoja.

Ottelutahti on tällä hetkellä tiukka – JJK:lla on useamman viikon ajan kaksi ottelua viikossa.

– Kaikkein tärkeintä tässä vaiheessa on se, että pelaajat ehtivät palautua otteluista kunnolla – pienoisessa otteluruuhkassa kuitenkin ollaan. Terveystilanne on joukkueessa onneksi hyvä.

Yksi Jippo-ottelun monista ilonhetkistä koettiinkin loppuvaiheilla, kun maaliskuussa loukkaantunut Topi Järvinen teki sarjakauden ensiesiintymisensä pelaten varsin pirteästi.

– Nyt on se positiivinen ongelma, että joutuu jättämään terveitäkin pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle, kun loukkaantuneita ei juuri ole. Roopekin (Taylor) on jo hyvässä juoksukunnossa ja toivon mukaan kymmenisen päivän päästä jälleen pelikunnossa.

JJK – Jippo, keskiviikkona 4.6. kello 18:30, Harjun Stadion

Veikkaus-kortilla kaksi yhden hinnalla keskiviikon huippupeliin