Pasoja tyytyväinen starttiin

12.01.2014

JJK:ssa on palattu arkeen ja takana on ensimmäinen harjoitusviikko joululoman jälkeen. Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen vuoden 2014 ensimmäisen, tiukan treeniviikon antiin.

– Ensimmäinen viikko sujui hyvin, pojat päästelivät jouluhöyryjä ja vauhtia onkin piisannut. Ohjelmassa oli testejä ja kaikin puolin melko fyysistä menoa – pallotreenejä oli vain parit. Tammi-helmikuu tullaankin menemään melko fyysispainotteisesti, mutta toki vähän enemmän tullaan jatkossa tekemään myös pallollista harjoittelua, Pasoja valottaa.

Olennainen osa kevään harjoittelurutiinia ovat myös ottelut. Koska ohjelmassa ei tänä keväänä ole Liigacupia, tulee Kettulauma pelaamaan säännöllisesti harjoitusotteluita.

– Pitkin kevättä on suunnilleen yksi ottelu viikossa. Vastustajat ovat valtaosin muita Ykkösen joukkueita – näin pääsemme jo tutustumaan tulevan kauden vastustajiin ja heidän tasoonsa.

Seuraava ottelu on tulevana lauantaina 18.1. Porissa, jossa vastaan asettuu juuri Ykköseen noussut FC Jazz.

– Ensimmäisissä treenipeleissä pyrimme testaamaan tiettyjä asioita ja osa-alueita pelissämme – kokonaisuus saattaakin näyttää vielä hieman sekavalta.

Pelillisten kuvioiden hiomisen lisäksi harjoitusottelut ovat luonnollisesti tärkeitä myös testipelaajia arvioitaessa.

– Kevään aikana testissä tulee olemaan useita pelaajia ja heistä parhaan kuvan saa, kun näkee heidät pelaamassa.

Tällä hetkellä omien junnujen lisäksi harjoitusryhmässä ovat jo syystalvella mukana olleet Jarkko Kosunen ja Antti Maltsin sekä jyväskyläläisyleisölle alemmilta sarjatasoilta varsin tuttu maalintekijä Jasin Abahassine ja viime kaudella turkulaisen ÅIFK:n riveissä Kakkosta pelannut Hushyar Aftab.

– Jokainen heistä on itse ottanut yhteyttä ja halunnut tulla antamaan näyttöjä – jo se kertoo jotain heistä ja heidän halustaan pelata JJK:ssa.

Joukkueen rakentaminen sujuu Pasojan mukaan suunnitelmien mukaan. Toistaiseksi rinki on varsin nuorekas ja kokeneempiakin vahvistuksia tullaan kevään mittaan vielä hankkimaan.

– Rauhallisin mielin olen. Nyt sopimuspelaajia on yksitoista ja toiveissa on, että kun maaliskuussa pääsemme Vehkalammelle isommalle kentälle treenaamaan, olisi pelaajia jo vajaa parikymmentä. Meillä on selkeä näkemys siitä, mille paikoille ja millaisia pelaajia tarvitsemme – nyt katselemme rauhassa, että saamme varmasti juuri tähän joukkueeseen sopivia pelaajia.

– Liigajoukkueissakin hankinnat tehdään nyt varsin myöhään ja varmasti monet pelaajat haluavat ensin katsoa, tuleeko liigasta tarjouksia. Me rakennamme joukkuetta rauhassa ja määrätietoisesti, Pasoja päättää.

JJK Juha Pasoja

Päävalmentaja Juha Pasoja pääsee valmistautumaan alkavaan kauteen nälkäisen kettumiehistön kera.