Pasoja summaa päättynyttä kautta: ”Paljon kehitystä!”

10.10.2014

2014-09-22_jjk-jippo_0027

JJK:n kausi 2014 Ykkösessä paketoitiin viime lauantaina kotiottelulla AC Oulua vastaan. Viimeisessä koitoksessa tuloksena oli niukka tappio, mutta kaiken kaikkiaan kaudesta jäi hyvä maku.

Kauteen lähdettäessä Kettupaitojen huima potentiaali oli tiedossa, mutta etenkin nuoren joukkueen tasaisuus ja suoritusvarmuus herättivät myös kysymyksiä monissa. Ensimmäistä täyttä kauttaan päävalmentajana toiminut Juha Pasoja luotsasi kuitenkin kiitettävästi joukkueensa läpi kauden.

– Jos peilaa kautta siihen, mitä keväällä odotin, meni se kokonaisuudessaan jopa hitusen odotettua paremmin. Nyt voi joitain tuloksia jossitellakin, että peliesitysten perusteella olisi saumoja ollut parempiinkin tuloksiin ja sitä kautta korkeampaan sarjasijoitukseen, Pasoja pohtii.

– Mutta eiköhän ne pallon pomppimiset ja muut kuitenkin kauden mittaan tasoitu joukkueella kuin joukkueella.

2014-06-01_jjk-jippo_0034

Pasoja sai rauhassa kasata mieleisensä joukkueen ja valmistautua kauteen haluamanlaisellaan treenikaudella yhdessä fysiikkavalmentaja Antti Luhdan kanssa. Tuloksena oli yhtenäinen, hyväkuntoinen ja hyvällä asenteella pelaava joukkue – nälkäinen kettulauma, aivan kuten Pasoja kauden alla lupailikin.

– Tietty kokenut runko joukkueeseen saatiin – tiesi, mitä heiltä voi odottaa ja että he hoitavat kyllä hommansa.

– Monille pojista tämä oli kuitenkin ensimmäinen kokonainen kausi miesten pelejä – isoja minuutteja ja isoa vastuuta. Samoin kuin treenaamista tällä tasolla.

Vaikka nuorelle joukkueelle odotettua tasonheittelyä etenkin alkukaudella jonkin verran nähtiinkin, pitää Pasoja joukkueensa suoritustasoa valtaosin odotettuna.

– Kokonaisuudessaan kauden aikana suoritimme aika lailla omalla tasollamme, ei suurempaa yli- tai alisuorittamista.

– Sitä osasi odottaakin, että alku tulee olemaan meille haasteellinen, kun haetaan sitä omaa peliä niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Mutta senkin tiesi, että kun vain luottaa omaan hommaansa, niin palat loksahtelevat paikoilleen ja peli alkaa kyllä toimia.

2014-07-16_jjk-ktp_0017

Ja kun peli lähti kulkemaan, kulki se niin, että keskikesällä nähtiin huima kymmenen ottelun tappioton putki ja loppukaudesta Kettupaidat sekoittivat liiganousunkin pakkaa ollen torppaamassa vuoronperään niin KTP:n kuin PK-35:nkin nousuhaaveita. Niin Harjulla kuin vieraskentälläkin nähtiin hienoa taistelua, komeita maaleja ja upeita voittoja.

Pasoja sanookin olleensa kauden mittaan aivan erityisen tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspeliin.

– Hyökkäyspelaaminen kehittyi paljon ja siellä näkyi paljon niitä asioita, joita halusinkin.

– Suuremmat ongelmat olivat puolustuspäässä – päästettiin liikaa maaleja, että olisimme voineet menestyä sarjassa. Sekin kauden mittaan parantui, mutta vielä riittää tekemistä.

2014-06-01_jjk-jippo_0011

Katseet tulevaan

Joukkue harjoittelee yhdessä vielä lokakuun ajan ja vetäyy sitten marraskuuksi ansaitulle lomalle. Joulukuussa alkavat jälleen uuden kauden arkirutiinit treeneineen.

– Talven edetessä alkaa selvitä, miten paljon joukkue muuttuu. Talouden ehdoilla toki varmasti edelleen mennään, mutta olisihan se tärkeää, että tämän kauden rungosta ja taustoista saataisiin mahdollisimman monet pidettyä mukana. Voisimme ensi kaudella jatkaa siitä, mihin nyt jäimme.

– Hankalaahan se on, jos pakkaa joutuu kovin täysin uudestaan keräämään.

Tuleva viikko on syyslomaviikko ja sen jälkeen luvassa on avoimet harjoitukset parina päivänä.

– Niihin ovat kaikki tervetulleita näytille – niin omat nykyiset ja yli-ikäiset A-nuoret, muut pelaajat paikkakunnalta ja vaikka kauempaakin, Pasoja vinkkaa.

Avoimista harjoituksista luvassa lisätietoja myöhemmin.

2014-08-11_jjk-fcviikingit_0015

Mitä jäi käteen?

JJK:n lopullinen sijoitus sarjassa oli seitsemäs – turvallisen välimatkan päässä putoamisviivasta, mutta ei kurotusetäisyydellä myöskään mitalisijoille.

Kauden onnistuminen mitattiin kuitenkin muualla kuin sarjataulukossa: kauden varrella nähtiin läjäpäin debyyttejä ja uran avausmaaleja Ykkösessä sekä hienoja suorituksia niin yksittäisiltä pelaajilta kuin koko joukkueeltakin. Nuoret ketunpojat kasvoivat kauden mittaan saamansa vastuun myötä ollen nyt vuoden valmiimpia.

Pasoja nostaakin kauden tärkeimmäksi anniksi kehityksen.

– Pojat ovat kehittyneet paljon – niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Tästä on hyvä jatkaa.

2014-10-04_jjk-acoulu_0031