Pasoja: ”Jokainen täynnä intoa ja näytönhalua” – JJK – PK-35 lauantaina

08.10.2015

10102015-jjk-PK35-ottelumainos-www

Harjulla on lauantaina luvassa huikea futispäivä, kun kaksi Ykkösen parhaimmistoon kuuluvaa joukkuetta pelaa isoista panoksista – paikasta Veikkausliigassa!

Ykkösen kausi on edennyt jo toiseksi viimeiselle kierrokselle ja JJK ja PK-35 iskevät vastakkain kolmatta ja viimeistä kertaa. Tilanne on äärimmäisen kutkuttava, sillä joukkueet ovat tasapisteissä ja väliin mahtuu samoilla pisteillä myös TPS, sarjakärki PS Kemi taas on vain kahden pisteen päässä. Tällä hetkellä PK-35 on siis menossa liigakarsintoihin maalieronsa turvin, mutta kuusi pistettä on vielä jaossa, joten kaikki on kärjen suhteen mahdollista!

Kärki on ollut tasainen koko kauden ja jännitys on säilynyt aivan viime metreille asti. Edellisellä kierroksella  PK-35 hyytyi 2-2-tasapeliin EIF:n kanssa ja JJK:lla oli pakkovoiton paikka, kun Kettulauma matkasi FC Jazzin vieraaksi. Tuloksena oli 0-1-voitto Antto Hilskan avausjakson maalilla ja Juha Pasoja toteaa, että ilta sujui varsin odotetusti.

– Aikalailla odotetunlainen peli se oli. Tiedettiin kyllä Jazzin heikkoudet ja vahduudet ja etenkin se, että se on ollut meillä todella hankala vastus. Ja eihän se helppo peli ollutkaan, loppuun asti sai kentällä pelata ja sen ulkopuolella jännittää. Tyylikkäästi pojat sen kuitenkin lopulta hoitivat.

2015-06-14_jjk-pk-35_0221

Hilun maalia juhlittiin paitsi viime pelissä Porissa, myös Harjulla edellisessä ottelussa vantaalaisia vastaan.

JJK:lla oli paikkoja lisämaaleihinkin, mutta Jazz hallitsi ajoittain toista puoliaikaa selkeästikin. Vaikkei isännillä todellisia vaaranpaikkoja lopulta juurikaan ollut, saivat etenkin loppuhetkien lukuisat kulmapotkut kettukannattajat pureskelemaan kynsiään. Pasojalle ottelun jännittävimmät hetket olivat kuitenkin siinä vaiheessa jo takana.

– Loppujen lopuksi siinä kentän reunalla pelin aikana ei niinkään paljon itse osaa jännittää. Mutta jos Porissa joku jännitti, niin avausjaksolla tullut vapaapotku, joka tuli melko tarkkaan samasta paikasta, josta (Samu-Petteri) Mäkelä rokotti Harjulla – Teppo (Marttinen) torjui sen kuitenkin hyvin.

Juuri 18 vuotta täyttänyt Marttinen pelasikin hyvän ottelun – ja Pasoja toteaakin, ettei maalivahtipelistä tarvitse olla huolissaan silloinkaan, kun Janne Korhonen satojen otteluiden kokemuksellaan ei ole käytettävissä.

– Teppo on jo nyt hyvä maalivahti ja kypsä pelaaja ikäisekseen. Joissain pelillisissä asioissa Janne on vielä edellä, mutta hyvin tasainen maalivahtikaksikko meillä kuitenkin on, eikä tarvitse sen suhteen jännittää: Teppo pystyy maalilla hoitamaan kyllä sen, minkä Jannekin.

2015-06-14_jjk-pk-35_0026

Ei kahta ilman kolmatta?

Aiemmin joukkueet ovat kohdanneet sekä Harjulla että PK:n kotikentällä Myyrmäessä ja JJK on juhlinut voittoa kummankin ottelun päätteeksi. Harjulla Hilska aloitti maalinteon, Pablo Couñago tasoitti ja Iiro Järvinen iski Kettupaitojen voitto-osuman – Vantaalla taas vaihtomies Arjan Goljahanpoor ratkaisi ottelun kahdella komealla maalillaan. Kettupaidoilta löytyy siis todistetusti keinot vahvan vantaalaisryhmän kaatamiseen.

– Aika lailla samalla tavalla lähdetään kuin kahteen aikaisempaan kohtaamiseen – tai oikeastaan aika samoin kuin 25 edelliseen otteluun. Pientä viilausta tehdään jälleen peliin, mutta mitään isompia muutoksia nyt ei tietenkään tässä vaiheessa kannata yrittääkään tehdä.

– Totta kai kutenkin vastustaja pitää ottaa huomion peliin valmistauduttaesa. Tässä vaiheessa kautta joukkueet ovat tuttuja ja vastustajan heikkoudet pitää osata kääntää omiksi vahvuuksiksi.

PK-35:n vahvuuksista puhuttaessa ei voi sivuuttaa vahvaa hyökkäyspeliä, sillä joukkue on tehtyjen maalien osalta sarjassa omilla kymmenluvuillaan: vantaalaiset ovat iskeneet 51 osumaa, kun seuraavaksi tehokkaimmat JJK ja PS Kemi ovat tehtailleet 42 maalia. Vieraiden hyökkäyspelin terävin syömähammas kuitenkin Harjulla puuttuu, sillä maalipörssiä 17 maalillaan johtava Couñago on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

JJK:lla ei kukaan ole pelikiellossa, mutta Aleksis Lehtonen ja Robert Taylor ovat maajoukkuekomennuksilla ja Aram Hasanzada joutuu olemaan sivussa Villikettu-pelissä saamansa tällin takia. Muutoin terveystilanne on hyvä ja tunnelma joukkueessa loistava.

– Hieno tapahtuma varmasti jälleen Harjulla luvassa: panokset on kovat ja molemmat haluavat todella voittaa – tasapelipiste tuskin tyydyttäisi kumpaakaan, olivat pelin tapahtumat sitten millaisia tahansa.

– Joka ikinen joukkueessa on täynnä intoa ja näytönhalua ja haluaa vielä kerran päästä näyttämään kyntensä kotiyleisön edessä!

Ykkösen toiseksi viimeinen kierros: JJK – PK-35, lauantaina 10.10.2015 klo 14:00

Facebook-tapahtuma löytyy täältä, ZUPticketin ennakkoliput taas täältä. Myös Happee pelaa lauantaina kotiottelunsa ja otteluihin on saatavilla edulliset yhteisliput – Supertuplan liput löytyvät täältä!