Paluu Harjulle helteisenä äitienpäivänä – JJK-EIF tasalukemiin

14.05.2018

JJK pääsi sunnuntai-iltana ensimmäistä kertaa tällä kaudella Harjulle. Tappioton kotisaldo säilyi, toisaalta kauden avausvoitto jäi saamatta, kun JJK meni kahdesti johtoon, mutta EIF tuli kahdesti tasoihin. Loppulukemat 2-2 (2-2), JJK:n maalit Patrik Alaharjula ja Saku Leppänen.

JJK kohtasi sunnuntai-iltana, äitienpäivänä, kauden kolmannessa ottelussaan EIF:n Tammisaaresta. Ensimmäisen ottelunsa JJK oli pelannut Viitaniemen liikuntapuistossa ja toisen Helsingissä Klubi 04:n vieraana, joten nyt kettupaidat pääsivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella varsinaiseen kotipesäänsä, Harjun Stadionille.

Helteinen keli helli joukkueita ja katsojia, kun JJK lähti tavoittelemaan kauden ensimmäistä voittoaan. EIF:llä taas oli pohjilla yksi voitto ja yksi tasapeli. JJK:n avauskokoonpanossa nähtiin muutama muutos, vaikka pääosin kokoonpano olikin samassa muodossaan kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Yksi muutoksista oli Ilves-lainapelaajien puuttuminen. Maalivahtina aloitti ensimmäistä kertaa Ykkösen tasolla 20-vuotias Aati Riihimäki. Lisäksi keskikentän hyökkäävässä roolissa aloitti, niin ikään ensimmäistä kertaa avaukseen nostettu Nooa Laine.

Vasta 15-vuotias Laine oli saanut ensimmäiset minuuttinsa Ykkösen tasolla tullessaan vaihdosta kehiin Klubia vastaan. Tällä kertaa hän raatoi laajalla säteellä lähes täydet 90 minuuttia ja sai ottelun jälkeen ennakkoluulottomuudestaan kiitosta päävalmentaja Janne Korhoselta.

-Kuten olemme sanoneet, ei meillä Kela-kortilla tai passilla avauskokoonpanoon marssita. Nooa on ollut hyvä niissä harjoituksissa ja peleissä, jotka ollut edustuksen mukana. Hänellä on hieno tulevaisuus edessään, Korhonen hehkutti.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat melkoista meininkiä. Vain viitisen minuuttia oli pelattu, kun Tomi Petrescu antoi vapaapotkun EIF:n boksiin. Pallo päätyi Samu Suoraniemelle, joka toimitti sen maalin eteen. Paitsion rajamailla vapaaksi oli jäänyt Patrik Alaharjula, joka ohjasi kuulan varmasti lähietäisyydeltä verkkoon. Näin harjoituskauden vaivoistaan toipunut Alaharjula iski toisessa ottelussaan kauden toisen maalinsa! Maalin lisäksi KuPS:sta siirtynyt isokokoinen kärkipelaaja teki läpi ottelun hyvää työtä target-pelaajan roolissa voittaen ison määrän kaksinkamppailuja.

Patrik Alaharjula tuulettaa kauden toista osumaansa!

14. peliminuutilla pallo vietiin kyseenalaisesti JJK:n rangaistuspisteelle. Tilanteessa JJK-toppari Gentrit Kovaqi ja EIF:n Felix De Bona hyppäsivät olkapää oltapäätä vasten kamppailemaan pääpallosta. De Bona kaatui ja erotuomari Miikka Lähdesmäki ilmeisesti näki Kovaqin tulleen kaksinkamppailuun EIF-pelaajan selkäpuolelta. Joka tapauksessa pallo vietiin pilkulle. Viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden Kalle Multasen kanssa jakanut De Bona laukoi pallon voimalla verkkoon, vaikka Riihimäki laukauksen hyvin aavistikin.

Pian pallo vietiin onneksi rankkaripisteelle toisessakin päädyssä, kun Nooa Laineen jaloille liu’uttiin. KPV-ottelun kaksi epäonnistunutta pilkkua eivät enää kettulauman hartioilla painaneet, vaan Saku Leppänen avasi kauden maalitilinsä upottamalla pallon oikeaan alakulmaan. JJK siis 2-1 johtoon 17. peliminuutilla.

JJK:n kauden kolmas rangaistuspotku ja vihdoin uppoaa – Saku Leppäsen varma sijoitus.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella JJK:lle sattui muutama nukahdus omassa päässä. Puolen tunnin pelin jälkeen EIF:n voimahyökkääjä Etchu Tabe pääsi vapaaksi, kun JJK ei ollut valppaana vierailijoiden nopean rajaheiton kanssa. Taben laukaus painui kuitenkin maalin yli. 39. peliminuutilla EIF sitten tuli tasoihin Atte Sihvosen lauottua pallon 16-alueen rajalta alakulmaan. Maalia edelsi JJK:n pallonmenetys vaarallisella alueella, omassa päässä noin 25 metriä maalista.

-Irtopalloja tällaisella kentällä tulee paljon ja niihin selkeys pitää löytyä. Vastustajan toinen maali tuli tällaisesta omasta virheestä. Tuollaiset maalit ovat turhia näissä peleissä, harmitteli JJK:n päävalmentaja Korhonen ottelun jälkeen viitaten myös Harjun vielä nihkeään nurmeen.

Toisella puoliajalla JJK tiivisti puolustustaan, eikä EIF muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta päässyt maalipaikoille. Pallonhallinta kääntyi JJK:n eduksi, mutta myös EIF:n puolustus toisella puoliajalla oli rautaa. Kenties lähimmäksi maalia jälkimmäisellä puoliskolla JJK pääsi, kun Saku Leppästä rikottiin lähellä EIF:n boksia. Samu Suoraniemi ampui laadukkaan matalan vapaapotkun, mutta EIF-vahti Jonathan Jäntti venyi vaivoin palloon.

Ensimmäistä kertaa avauksessa raataneen 15-vuotiaan Nooa Laineen päätä ei paljoa huimannut..

Vaikka JJK toisella puoliajalla painostikin vierailijoitaan enemmän, oli kyse usein rehellisyyden nimissä ”pallonhallinnasta”. Vielä tässä vaiheessa vuotta melko epätasainen Harjun nurmi ja pelaajia uuvuttava helle tekivät pelistä ajoittain melkoista flipperiä. Palloa oli vaikea kesyttää, minkä johdosta se oli ilmassa pitkiä ajanjaksoja. Varjellessaan omaa maaliaan ja voittaakseen kaksinkamppailuja, joutuivat molemmat joukkueet myös runsaasti rikkomaan. Etenkin tähän syyllistyi vierasjoukkue. Toisen puoliajan tilastomerkinnöiksi jäivätkin viisi varoitusta, joista neljä meni EIF:n pelaajille.

-Kotona halutaan voittaa, ja lähdettiin tätäkin ottelua voittamaan, kuten jokaista peliä. Mutta ehkä ottelun tapahtumiin nähden 2-2 tasapeli on oikeutettu. Ja ehkä mekin voimme olla tyytyväisiä tähän pisteeseen. Olemme edelleen kotikentällä voittamattomia tällä kaudella, Korhonen muistutti.

Seuraavan kerran JJK tavoittelee voittotilin avaamista ja tappiottoman kotisaldon jatkoa heti viikon päästä. Maanantaina 21.5. klo 18:30 Harjun Stadionilla JJK – FF Jaro Pietarsaaresta. Ennakkoliput JJK:n nettisivujen oikeasta laidasta, Osta lippuja -painikkeen kautta tai tästä linkistä: Liveto.fi-lippupalvelu

Nähdään Harjulla jälleen viikon päästä!

Lisää tässäkin jutussa näkyviä Jussi Reinilän kuvia ottelusta tulossa piakkoin kuvagallerian muodossa!

JJK-EIF 2-2 (2-2)

1-0 5' Patrik Alaharjula

1-1 14' Felix De Bona (rp.)

2-1 17' Saku Leppänen (rp.)

2-2 39' Atte Sihvonen

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki (mv); Samu Suoraniemi, Felix Gustavsson, Gentrit Kovaqi, Honar Abdi; Tommi Kari, Saku Leppänen, Nooa Laine (89 min), Mikko Manninen, Tomi Petrescu (65 min); Patrik Alaharjula.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Aatu Manninen (65 min), Jarkko Heimonen, Petteri Åström, Eeli Liukkonen (89 min), Sami Nissinen, Genc Kovaqi.