Otteluraportti: PAVE kaatui vieraskentällä selkein lukemin – nyt edessä tauko otteluista

11.07.2019

JJK:lla oli pitkästä aikaa vuorossa reissupäivä, kun PAVE isännöi Kettupaitoja keskiviikkoiltana. JJK haki Iisalmesta pisteet selvällä 0-5-tuloksella – maalinteossa onnistuivat Niklas Kauppinen, Leevi Kemppainen, Robin Saastamoinen, Rasmus Ervasti ja Juho Luoma. Voiton myötä ketut vetäytyvät reilun kolmen viikon ottelutauolle.

Ottelussa nähtiin myös debyytti, sillä maalia vartioi B-juniori-ikäinen Antto Mikkonen. Peli oli 16-vuotiaalle Mikkoselle ensimmäinen niin edustusjoukkueen kuin Miesten Kolmosenkin osalta ja samalta kettuvahti oli ensimmäinen B-juniori-ikäinen, joka kuluvalla kaudella on pelannut edustusjoukkueen riveissä.

JJK lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä sarjanousija PAVE oli haalinut toistaiseksi tililleen vain kaksi tasapelipistettä ja löytyi vastakkaisesta päästä sarjataulukkoa mitä Kettupaidat. Debytanttivahti Mikkonen sai kuitenkin töitä jo aivan alkuhetkillä, kun ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi JJK:n päähän – isäntien kärkimies sai riistettyä pallon JJK:n alakerrassa ja pääsi karkumatkalle. Mikkonen hoiti tilanteen kuitenkin varmasti.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon 20.minuutilla, kun Niklas Kauppinen esitteli pääpelitaitojaan iskemällä jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa puskumaalin. Laituri oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa takatolpalla ja laittoi Robin Saastamoisen erinomaisen keskityksen varmasti maaliin.

Kauppinen oli hyvin vähällä iskeä heti perään jo toistamiseen, mutta oli tällä kertaa hiuksenhienosti paitsion puolella, eikä maalia näin hyväksytty.

37.minuutilla iski puolestaan Leevi Kemppainen: PAVE-vahti Asse Martikainen torjui, pallo jäi peliin ja Kemppainen oli hereillä pistäen pallon maaliin.

PAVE sai ensimmäisellä puoliajalla luotua muutamia maalipaikkoja päästyään pallonriistoihin JJK:n puolustuskolmanneksella. Kertaalleen pallo kolahti tolppaan, mutta sen lähemmäs maalia ei kotijoukkue lopulta koko iltana päässyt.

Vielä ensimmäisellä jaksolla tolppa kolisi toisessakin päässä, kun Saastamoisen komea vapaapotku jäi vieraiden harmiksi maalipuihin.

Kapteeni Saastamoinen järjesteli illan mittaan jälleen tukun maalipaikkoja ja heti toisen jakson alussa Saastamoinen iski itse viemällä JJK:n jo 0-3-johtoon. Toiselle puoliajalle JJK myös tiivisti omat rivinsä ja PAVE:n osaksi jäi kärkkyä vastaiskuja. Pariin otteeseen Mikkonen joutui maalillaan torjumaan ja pelasikin debyytissaan nollapelin.

PAVE puolusti sinnikkäästi, mutta oli lopulta aseeton JJK:n vyöryttäessä hyökkäyksiään. Hetki Saastamoisen osuman jälkeen oli Rasmus Ervastin vuoro laittaa Martikaisen torjunnan jäljiltä karat sisään, kun toppari Tuure Fagerström oli ensin laukonut.

JJK:n kapteeni Robin Saastamoinen ja valmennuskaksikko Sakari Holopainen-Basam Elfadl.

Myös pitkän loukkaantumisen selättänyt Samuel Lehtimäki pääsi tekemään ensiesiintymisensä pelikentillä kuluvan kauden osalta tultuaan reilun tunnin pelin jälkeen vaihdosta laitapaksiksi Fabian Hanslianin paikalle.

Loppulukemat 0-5 viimeisteli Juho Luoma, joka nousi laitapakin tontiltaan maalille ja sai näin nimiinsä kauden toisen osumansa.

Illan osumillaan sekä Kauppinen, Kemppainen että Saastamoinen nousivat kahdeksaan maaliin miehittäen näin maalipörssin kärjen heti joukkuetoveri Eeli Liukkosen jälkeen.

Voitto taskussaan JJK jää nyt reilun kolmen viikon ottelutauolle – pelit jatkuvat lauantaina 3.8. Kuopiossa Kings SC:n vieraana. Kotikentälle palataan keskiviikkona 21.8. ottelulla Warkaus JK:ta vastaan.

PAVE – JJK 0-5 (0-2)

0-1 20′ Niklas Kauppinen

0-2′ 37′ Leevi Kemppainen

0-3 47′ Robin Saastamoinen

0-4′ 53′ Rasmus Ervasti

0-5 64′ Juho Luoma

JJK:n kokoonpano: Antto Mikkonen (mv), Fabian Hanslian (65′ Lehtimäki), Tuure Fagerström, Sakari Holopainen, Juho Luoma, Olli Pöyliö (75′ Seilonen), Rasmus Ervasti, Aatu Manninen, Robin Saastamoinen, Leevi Kemppainen (84′ Ludwig), Niklas Kauppinen (73′ Seuri).

Vaihdossa: Matti Artimo (mv), Samuel Lehtimäki (65′), Lauri Seilonen (75′), Leif Ludwig (84′), Eero Korhonen, Juuso Seuri 73′).