Otteluraportti: Paluu voittokantaan selkein 6-0-lukemin Kings SC:sta

17.06.2019

JJK sai sunnuntaina vieraakseen Kings SC:n. Lopputuloksena oli paluu voittokantaan selkeällä 6-0-tuloksella, kun Rasmus Ervasti ja Leevi Kemppainen osuivat kahdesti ja Sami Nissinen sekä Eeli Liukkonen kertaalleen.

Ottelun käsikirjoitu oli kaiken aikaa selkeä: Kings keskittyi puolustamaan, JJK hallitsi ja etsi välejä vieraiden puolustuksesta. Jo parin minuutin jälkeen Rasmus Ervasti iski pallon ylärimaan ja Robin Saastamoinen ennätti ensimmäisenä kakkospalloon, mutta veto torjuttiin.

Vielä avauspuoliajalla maaleilla ei kuitenkaan mässäilty, eikä tapahtumia muutenkaan ollut liiemmin. Suuren osan ajasta JJK sai rauhassa liikutella palloa keskialueella, kun Kings oli ryhmittyneenä varjelemaan omaa rangaistusaluettaan.

JJK sai kuitenkin iskettyä avausmaalinsa ensimmäisellä puoliajalla, kun kymmenisen minuuttia ennen taukoa Ervastille pedattiin vapaa vetopaikka, josta keskikenttämies ei erehtynyt, vaan teki kauden avausmaalinsa! Ervastin maalin myötä taukoa vietettiin 1-0-tilanteessa.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä vaikeampi vieraiden oli pysyä Kettupaitojen perässä. Vaikka sää hipoi hellelukemia ja keskiviikon tiukka derbyvääntö tuntu varmasti vielä kettuleirissäkin jaloissa, oli vierasjoukkue, se jolla bensa loppui auttamatta tankista ja JJK pääsi latomaan viimeisen parikymppisen aikana taululle selkeät lukemat.

Leevi Kemppainen ja Rasmus Ervasti (ylempi kuva) iskivät molemmat kaksi maalia mieheen. (Artikkelin kuvat: Mari Nokelainen)

Pari kertaa Kings selviti kuin ihmeen kaupalla vaarallisista tilanteista maalivahtinsa Miika Ritalan torjunnoilla tai JJK:n laukausten kolistessa maalipuihin tai suuntautuessa ohi maalin. JJK kuitenkin pystyi luomaan niin paljon maalipaikkoja, että niitä riitti tuhlattavaksi asti.

Tunnin tietämillä nähtiin eräs näistä tilanteista, kun useampikin kotijoukkueesta pääsi kokeilemaan, mutta Ritala torjui kahdesti, kerran pallo kolahti tolppaan ja lopulta viimeinen veto painui ohi maalin.

JJK sai peliinsä myös lisävirtaa vaihdoilla ja vaihtomiehet tekivätkin pahaa jälkeä väsynyttä Kings-puolustusta vastaan. Toinen maali nähtiin 69.minuutilla, kun Ervasti alusti ja juuri vaihdosta tullut Leevi Kemppainen viimeisteli. Kymmenen minuutin päästä sama mies oli asialla toistamiseen, laittaessaan pallon maaliin pitkän hyökkäyksen päätteeksi.

81.minuutilla puolestaan Ervasti pääsee tekemään illan toisen osumansa. JJK-puolustus pääsi paria vaarallisempaa hyökkäystä lukuunottamatta varsin helpolla ja niinpä virtaa jäi myös hyökkäykseen. 85.minuutilla ylös noussut toppari Sami Nissinen avasi kauden maalitilinsä tykittämällä pallon maaliin vaihtomies Eeli Liukkosen syötöstä.

Liukkonen itse viimeisteli vielä lisäajalla loppulukemiksi 6-0. Samalla Liukkonen nousi Saastamoisen rinnalta yksin Kolmosen maalipörssin kärkeen.

Nyt JJK:lla on pieni tauko kotiotteluista ja seuraavaksi edessä on vierasottelu JPS:aa vastaan keskiviikkona 26.6. Viitaniemessä. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 30.6., kun Harjulle vieraaksi saapuu LehPa.

JJK – Kings SC 6-0 (1-0)

1-0 36′ Rasmus Ervasti

2-0 69′ Leevi Kemppainen

3-0 79′ Kemppainen

4-0 81′ Ervasti

5-0 85′ Sami Nissinen

6-0 90+1′ Eeli Liukkonen

Matti Artimo (mv), Tuure Fagerström, Sakari Holopainen, Sami Nissinen, Juho Luoma, Olli Pöyliö, Aatu Manninen (75′ Liukkonen), Rasmus Ervasti, Robin Saastamoinen (c), Leif Ludwig (66′ Kemppainen), Juuso Seuri (75′ Kauppinen).

Vaihdossa: Antto Mikkonen (mv), Samuel Lehtimäki, Niklas Kauppinen (75′), Leevi Kemppainen (66′), Eeli Liukkonen (75′), Eero Korhonen.