OLS isännöi sunnuntain kärkikamppailua

18.06.2022

JJK matkustaa sunnuntaina Ouluun, missä OLS isännöi iltapäivän ottelua Castrénin tekonurmella klo 14. Kyseessä on kärkikamppailu, sillä oululaisseura on sarjassa kolmantena, vain neljän pisteen päässä Kettupaidoista.

Kakkosen kautta on takana kolmanneksen verran (7 kierrosta) ja JJK pitää sarjassa piikkipaikkaa tappiottomalla saldollaan kolmen pisteen turvin. Kettupaidoilla on edessään kuitenkin erittäin haastava rupeama, sillä seuraavan viiden kierroksen aikana se kohtaa joukkueet sijoilta 2.-6.

Ensimmäisenä vastaan asettuu omalla kotikentällään Oulun Luistinseura (OLS). OLS:n edustusmiehistö toimii pitkälti farmisopimusseuransa AC Oulun alaisuudessa ja sen runko koostuu nuorista ja nälkäisistä pelaajista, jotka odottavat omaa näytönpaikkaansa AC Oulun Veikkausliiga-miehistössä. Joukkueen peräsimestä löytyy suomifutiksen suorasanainen legenda Rauno ”Rane” Ojanen. AC Oulu kohtaa lauantaina vieraskentällä HJK:n, joten liigamiehistöltä ei välttämättä ole tulossa juurikaan apuja sunnuntain kamppailuun. OLS:n rivistössä riittää kuitenkin varsin laadukkaita pelaajia omastakin takaa.

OLS:n vaarallisin mies on ollut tällä kaudella nopeajalkainen VPS-kasvatti Samu Alanko, joka on onnistunut maalinteossa jo viidesti. Veikkausliigassakin jo useamman vuoden ajan pelannut Alanko löytyy myös sarjan maalipörssin kärkipäästä ja osui peräti kolmesti, kun OLS haki viime kierroksella vakuuttavan 0-4-voiton KajHa:n vieraana.

JJK lähtee sunnuntain kamppailuun allaan 2-0-voitto viime viikolla pelatusta paikalliskamppailusta Komeettoja vastaan. Vertti Lepo rokotti vanhaa seuraansa puskemalla pelivälineen maaliin ja Aatu Manninen viimeisteli loppulukemat maailman luokan osumallaan. Sarjan viimeiseksi valahtanut sarjanousija Komeetat valui puolustamaan syvälle eikä juurikaan prässännyt, mutta hallinnasta huolimatta JJK:lla oli vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille asti.

Jos maalipaikoille pääsyssä oli ongelmia, ei JJK:lla puolestaan puolustussuuntaan ollut minkäänlaisia vaikeuksia. Kotijoukkueen pakka pysyi hyvin kasassa ja Komeettojen hyökkäykset saatiin tyrehdytettyä jo kaukana kettujen omalta maalilta. Oman mausteensa peliin toi heikohkossa kunnossa ollut Harjun nurmi, joka etenkin ottelua edeltäneen runsaan vesisateen seurauksena petti pelaajien alta useampaan otteeseen.

Kuva: Vertti Lepo (#7) osui viime kierroksella vanhaa seuraansa vastaan (kuvaaja: Ile Salminen)

Viime kaudella JJK ja OLS kohtasivat toisensa kahdesti. Kettupaidat veivät Harjulla pelatun kamppailun nimiinsä Joel Pasasen ja Robin Saastamoisen maaleilla lukemin 2-0. Oulussa pisteet tasattiin puolestaan 1-1-tuloksella, kuin myös edelliskauden vastaavassa kohtaamisessa. Kolmen pisteen ryöstö OLS:n kotipelistä odottaa siis vielä itseään.

Toni Lehtisen miehistöllä on takanaan vahva vieraspelisaldo, sillä se on hakenut kaikista tähän mennessä pelaamistaan vierasotteluista (OTP, JBK, KajHa) täydet kolme pistettä ja ainoat pistemenetyksensä se on kokenut poikkeuksellisesti kotikentällään. Edellisessä vieraspelissään JJK nousi voittoon kahden maalin takaa-ajoasemasta ja täysiä pisteitä lähdetään metsästämään tälläkin kertaa.

– Sunnuntaina päästään pelaamaan organisoitua ja hyvää joukkuetta vastaan. OLS:n tekemisessä on selkeät periaatteet ja oma identiteetti, he pelaavat vauhdikasta, hyvää futista. Meillä on kuitenkin hyvä harjoitusviikko takana ja pääsemme hyvin valmistautuneena peliin. Pelataan hyvä matsi ja näen, että meillä on täydet saumat kamppailla kolmesta pisteestä, Lehtinen ennakoi.

Kaleva.fi näyttää tilaajilleen ottelun selostettuna monikameralähetyksenä. Pääset katsomaan lähetystä myös euron tutustumistilausta vastaan.

OLS – JJK || 19.6.22 klo 14 || Castrén, Oulu