Noususta pelaava JJK saa lauantaina vieraita Oulusta

02.09.2022
Kuva: Robin Saastamoinen oli oululaisten kiusana OLS:n viime kesän vierailulla

Syksy on ovella ja panokset jalkapallokentällä kasvavat, sillä Harjulla pelataan nyt noususta! Edelliskierroksella kaatui vieraskentällä paikallisvastustaja Komeetat ja pelit jatkuvat myös tämän viikon lauantaina jännittävällä kamppailulla, kun OLS saapuu Oulusta Kettupaitojen vieraaksi Harjulle klo 18!

Sarjakärki JJK on jo varmistanut pääsynsä varsinaisen sarjan jälkeen pelattavaan jatkosarjaan, mutta ennen sitä pisteitä on jaossa viideltä viimeiseltä kierrokselta vielä 15! Pisteet jäävät voimaan myös neljän parhaan joukkueen kesken pelattavaan jatkosarjaan, joten jännitettävää riittää ja yleisön kannustusta tarvitaan matkalla kohti Ykköstä.

Kettupaitojen loppukauden ohjelma niin sanotussa runkosarjassa ei suinkaan ole helppo, sillä se kohtaa vielä viimeisten kierrosten aikana joukkueet sijoilta 2.-5. Lauantain vieras OLS eli viralliselta nimeltään Oulun Luistinseura on yksi C-lohkon kolmesta oululaisseurasta ja vahvan kauden pelannut joukkue on sarjassa sijalla 3. Valmentajalegenda Rauno ”Rane” Ojasen valmentama OLS toimii Veikkausliiga-seura AC Oulun reservinä ja onkin täynnä taitoa ja nuoria, nälkäisiä pelureita jotka kyttäävät näyttöpaikkaansa edustusjoukkueessa.

JJK kukisti viime viikon perjantaina pelatussa, kauden viimeisessä Jyväskylän derbyssä Komeetat lukemin 1-3. Aurinkoisella Comets Parkilla, runsaslukuisen yleisön edessä pelatusta ottelusta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta lopulta sarjataulukossakin näkyvä piste-ero näkyi myös kentällä ja kettulauma taisteli pisteet mukaansa.

Illan tehomiehenä hääri ottelun parhaana palkittu Roope Salo viimeistelemällä viileästi kamppailun kaksi ensimmäistä osumaa. Rasmus Häkkinen pääsi kuin varkain kaventamaan, mutta vaihtomies Robin Saastamoinen sinetöi tylyllä tavalla voittolukemiksi 1-3 ennen kuin kotijoukkueen kiri ehti kunnolla edes alkaa. JJK venytti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi ja jatkaa sarjan johdossa yhdeksän pisteen turvin.

Ottelussa käytettiin ajoittain koviakin otteita ja ensimmäisellä jaksolla nähtiin erikoinen sattumusten summa, kun JJK joutui pelaamaan jonkin aikaa jopa kolmen pelaajan vajaalla, kun peräti kolme Kettupaitaa oli paikattavana kentän reunalla saatuaan päähän osumaa lähes samanaikaisesti. Myös maalivahti Aati Riihimäkeä huollettiin kentällä pariinkin otteeseen ja pikakomennuksella varaveskaksi mukaan hälytetty B-juniori-ikäinen maalivahti Jerry Kananen oli lähellä päästä tekemään Kakkosen debyyttinsä vanhan kotiyleisönsä edessä. Kooste derbyväännöstä on katsottavissa Komeettojen YouTube-kanavalla.

JJK:n ja OLS:n kohdatessa kesäkuussa Oulussa kettulauma haki täydet kolme pistettä maalein 1-2. Sateisen harmaalla Castrénin tekonurmella pelattu kärkiottelu eteni pitkälti vieraiden komennossa, vaikka OLS pääsikin kuin varkain iskemään kamppailun avausosuman hyödynnettyään JJK:n puolustuksen harhasyötön. JJK:n pelille tyypillinen korkea ja aggressiivinen prässi oli läpi ottelun myrkkyä oululaismiehistölle, jonka omat maalipaikat jäivät lopulta vähiin. Saastamoinen toi JJK:n ensin tasoihin ja miehen tilalle vaihdosta tullut super-sub Jimi Saarikko iski puolestaan 1-2-voitto-osuman.

OLS saapuu lauantaina Jyväskylään hyvässä vireessä, sillä se on hävinnyt vain kertaalleen heinä-elokuun aikana. Edelliskierroksella se joutui kuitenkin taipumaan 1-1-tasapeliin isännöidessään Kajaanin Hakaa. OLS:n tämän kauden paras maalintekijä Samu Alanko napattiin kesken kauden pelaamaan Veikkausliigaa VPS:n rivistöön, mutta 21-vuotias Leevi Pekkala tekee taustalla vahvaa nousua maalipörssissä ja on viimeistellyt viisi osumaa.

Toni Lehtisen miehistöllä on takanaan hyvä treeniviikko ja mies puhkuukin intoa Harjulla ennen valmistavan harjoituksen alkua.

– Oli mahtavaa kokea derby Copalla! Jouduttiin tekemään täysi päivätyö kolmen pisteen saamiseksi ja Komeetat teki kamppailusta juuri sellaisen taistelun kuin derbyn pitääkin olla. Mielestäni osoitimme kuitenkin olevamme valmiita kohtaamaan altavastaajana, mutta kovalla asenteella peliin lähteneen paikallisvastustajan ja ansaitsimme voiton.

– OLS:ia vastaan on odotettavissa varmasti hyvä ja viihdyttävä jalkapallo-ottelu, hyvin valmennettua joukkuetta vastaan. Molemmilla on selkeästi oma identiteetti pelissään ja on mielenkiintoista nähdä minkälaisella kokoonpanolla ”Ranen” miehistö saapuu Jyväskylään. Edellisessä pelissä OLS:lla oli myös liigapelaajia kentällä, joten meidän pitää olla valmiita kaikkeen. Meillä on takana hyvä valmistautuminen ja peli kerrallaan tässä mennään, jokainen piste on merkittävä tavoitteen saavuttamisen kannalta, Lehtinen vakuuttaa.

Näin pelataan noususta

JJK:lla on jäljellä 3 kotiottelua ja 2 vieraspeliä, jonka jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat keskenään vielä yksinkertaisen jatkosarjan, jossa sijoilla 1.-2. olevat joukkueet saavat kaksi kotipeliä ja 3. ja 4. sijoittuneet puolestaan yhdet kotipelit. Jatkosarjan ottelut pelataan 8.10., 15.10. ja 22.10. Varsinaisen sarjan pisteet jäävät voimaan myös jatkosarjaan ja jatkosarjan jälkeen kärjessä oleva joukkue nousee Ykköseen.

la 3.9. JJK – OLS || klo 18 || Harju

la 10.9. Hercules – JJK || klo 18 || Oulu

su 18.9. JJK – OTP || klo 19 || Harju

la 24.9. VIFK – JJK || klo 18 || Vaasa

la/su 1./2.10. JJK – Närpes Kraft || klo 14 || Harju

***

la 8.10. Jatkosarjan ottelu koti/vieras

la 15.10. Jatkosarjan ottelu koti/vieras

la 22.10. Jatkosarjan ottelu koti/vieras