Niko Markkula valittiin Suomen U21-maajoukkueeseen

29.09.2011

16-niko-markkula-jjk2011JJK:n sähäkkä laitapelaaja Niko Markkula on valittu Suomen U21-maajoukkueeseen, joka kohtaa Ruotsin Turussa 10. lokakuuta. Kyseessä on Markkulan ensimmäinen maajoukkue-edustus ja samalla ensimmäinen kerta, kun JJK-pelaaja edustaa U21-joukkuetta.

– Juniori-ikäluokissa oon ollut varalla, mutta pelaamaan en ole niissä päässyt. Fiilis on kyllä tosi hyvä, tämän takiahan tätä tehdään, että päästään tämmösiä pelejä pelaamaan. Sarjassakin on vielä pelejä jäljellä ja mitskusta taistellaan, kyllä tämä tuo ilman muuta lisäpuhtia siihenkin, Markkula sanoo.

Hän sai tiedon valinnastaan päävalmentaja Kari Martoselta keskiviikkoiltana, ja virallinen vahvistus tuli tänään. Mahdollisesta maajoukkuekomennuksesta on ollut Martosen kanssa puhetta aikaisemminkin, mutta kesän pohjevamma pilasi yhden mahdollisuuden.

Markkulalla ei ole tarkkaa tietoa, onko hänet valittu maajoukkueeseen puolustajan vai laiturin ominaisuudessa. Tavoitteet maajoukkueleiritykseen ovat yhtä kaikki selvät.

– Kumpi tahansa se paikka on, niin sata lasissa mennään. Tottakai haluan päästä pelaamaan ja osoittaa, että kuulun siihen joukkueeseen.

Marsu ei ollut kuumeen takia mukana keskiviikkona Turussa TPS:a vastaan pelanneessa joukkueessa. Kuume on kuitenkin laskenut ja merkit viittaavat siihen, että mies olisi toipumassa sunnuntain KuPS-peliä ajatellen pelikuntoon.

– KuPS on vähän niin kuin paikallisvastustaja täällä, kyllä se tuo aina lisäfiilistä. Viimeksi voitettiin heidät täällä. En ole nähnyt TPS-peliä, mutta oltiin me siinä hallitsevampi osapuoli oltu. Jatketaan samaa ja jätetään puolustuspään virheet pois, niin kyllä se KuPS kaatuu, Markkula vakuuttaa.