Neljä kierrosta jäljellä – sunnuntaina matka Poriin

24.09.2016

2016-09-19_jjk-jaro_0034

JJK:n viikko alkoi kotiottelulla ja päättyy vierasotteluun.

Kettupaidoilla on takanaan kaksi komeaa kotivoittoa: ensin Harjulla kaatui GrIFK 4-2-tuloksella, maanantaina puolestaan huippuvireinen FF Jaro koki 3-1-lukemin ensimmäisen tappionsa kahteen kuukauteen – myös edellinen oli juuri JJK:n aiheuttama heinäkuussa Pietarsaaressa.

Täysien pistepottien lisäksi myös maalintekijöitä on löytynyt laajalta rintamalta: Grania vastaan verkkoja heiluttelivat Saku Leppänen, Gaël Etock ja Toni Tahvanainen, maanantaina Jaroa vastaan taas onnistuivat Iiro Järvinen, Samu Suoraniemi sekä Niko Markkula.

– Meiltä hyvä peli ja hieno voitto – Jaro on vahva joukkue, jolla oli hyvä tappioton putki päällä. Pärjättiin sekä pelillisesti että fyysisesti heille hyvin, saatiin hyvä alku ja hoidettiin lopulta koko ottelu tyylikkäästi. Etenkin puolustussuuntaan se oli yksi kauden parhaita esityksiä meiltä, kehuu Juha Pasoja suojattiensa peliä.

– Muutenkin viimeisimmät ottelut, etenkin GrIFK- ja FF Jaro-pelit, mutta miksei myös TPS:aa vastaan, on olleet meiltä sellaisia, että kaikki kentällä ovat pystyneet pelaamaan hyvin omalla tasollaan. Alisuorittajia ei ole ollut – ja samaa tarvitaan jälleen sunnuntaina, jos halutaan Porista pisteitä saada mukaan.

2016-09-19_0096

Iiro Järvinen laukoi maanantaina avausmaalin upealla kaukovedolla.

Nyt edessä on ääripäiden kohtaaminen, kun sarjakärki JJK matkaa kohtaamaan FC Jazzin, joka puolestaan on juuttunut sarjan viimeiseksi. Viime kierroksilla porilaiset ovat kuitenkin napsineet tasapelipisteitä jo kolmesta perättäisestä ottelusta, jotka eivät ole olleet helppoja – kuten AC Oululta vieraskentältä sekä FF Jarolta.

– Sarjatilanteen ei pidä antaa hämätä, edessä on vaikea peli.

FC Jazz on yksi niistä monista Ykkösen joukkueista, jotka ovat kauden aikana vaihtaneet valmentajaa: John Allen lähti ja Jani Uotinen tuli tilalle. Vaihdoksen myötä myös pelillinen ilme on muuttunut.

– Jazzin pelityyli on muuttunut entistä pelaavampaan suuntaan ja sen myötä myös parantunut. Hy pyrkivät nyt pelaamaan enemmän keskikentän kautta kuin aiemmin.

Etenkin syksyn viimeisillä kierroksilla asenteen ja tahtotilan merkitys korostuu. Taistelu taulukon molemmissa päissä on tiukkaa ja lähes jokaisella joukkueella onkin vielä peleissään panosta joko sarjassa säilymisen tai siitä nousemisen suhteen. Hännänhuipuksi jääneellä FC Jazzillakin on vielä saumansa, mutta se edellyttäisi täysien pisteiden ottamista.

– Sanomattakin selvää, että voitto on molemmille todella tärkeä. Mikäli Jazz meinaa vielä taistella sarjapaikastaan, he tarvitsevat tästä kolme pistettä – mutta niin tarvitaan mekin puolestaan nousutaistelussa.

– Pitää vain keskittyä omaan peliin. Valmentajana pitää huolehtia siitä, että valmistautuminen ja latautuminen on kunnossa.

JJK:lta on varmasti sivussa pitkäaikaistopilaiden lisäksi pelikieltoinen Niko Markkula, FC Jazzilta puolestaan Samuli Virtanen huilii korttitilin täyttymisen takia.

Ottelu alkaa Porissa klo 18:30 – ja Jyväskylässä klo 18 alkaen on luvassa jälleen kisastudio Revolutionissa!

fcjazz-jjk-kisatudio-revolution-25092016