MYPA-JJK: Sihvolan loppuhetkien osumalla pisteet MYPA:lle

22.10.2012

JJK taipui 2-1-tappioon MYPA:n vieraana maanantai-iltana. JJK meni johtoon Mikko Mannisen ensimmäisen minuutin maalilla. Toisen jakson alivoimalla käyty puolustustataistelu ei lopulta riittänyt, vaan MYPA tuli tasoihin vapaapotkun muutettua suuntaa JJK-puolustuksesta ja mentyä omaan maaliin ja lopulta Pekka Sihvola niittasi voitomaalin aivan viime hetkillä.

Ottelu ei tarjonnut hienouksia kummankaan joukkueen osalta, vaan Saviniemen tekonurmella nähtiin tulokseen tähtäävää peliä, jossa ei tyylipisteitä haeskeltu. JJK meni johtoon ensimmäisellä minuutilla ennen kuin valtaosa oli tuskin tajunnut pelin vielä olevan käynnissäkään: Manninen puski verrattain kaukaa ja vaikeasta asennosta, mutta niin tarkasti, että pallolöysi tiensä ohi MYPA-maalia vartioineen Antti Kuismalan!

Maalin jälkeen ensimmäinen puoliaika meni enimmäkseen keskialueen väännössä MYPA:n ollessa hienokseltaan niskan päällä ja JJK:n lähinnä kytätessä paikkoja vastaiskuille – jotka lähtivätkin terävästi. JJK puolusti tiiviisti ja usein ainoa MYPA:lle jäänyt mahdollisuus oli kaukovetoyritys. MYPA sai myös tukun kulmapotkuja, mutta nekin JJK puolusti tarkasti. Maalin lisäksi vaarallisia paikkoja ei nähty kummassakaan päässä ja niin tauolle mentiinkin vieraiden 0-1-johdossa.

JJK koki takaiskun toisen puoliajan alussa, kun Patrick Poutiainen sai toisen varoituksensa muutaman minuutin pelin jälkeen pysäytettyään MYPA:n vastaiskun. Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi lopullisesti MYPA:lle ja hyökkäyksiä sateli JJK-päätyyn yksi toisensa jälkeen. JJK:n puolustus Janne Korhonen viimeisenä lukkonaan kuitenkin kesti mallikkaasti ja toisaalta useat anjalalaisten hyökkäyksistä tuhrautuivat huonoihin viimeisiin ratkaisuihin. Toisaalta myös JJK pääsi alivoimallakin karkaamaan muutamaan otteeseen vastaiskuihin, jotka MYPA:n puolustus kuitenkin hoiteli.

Vartti ennen loppua MYPA:n ankara painostus tuotti viimein tulosta, kun paristakymmenestä metristä annettu kova vapaapotku muutti puolustusmuurista suuntaa ja painui vastustamattomasti takatolpan juureen. JJK jatkoi puolustustaisteluaan ja se näyttikin jo riittävän tasapelipisteeseen, kunnes varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla iski JJK:lle ikävällä tavalla tuttu mies: Pekka Sihvola. Voitto-osumaksi jäänyt 2-1-maali oli Sihvolalle kauden neljäs JJK:n verkkoon.

Kausi 2012 päättyy JJK:n osalta lauantaina, kun tänään mestaruuden varmistanut HJK saapuu Kettupaitojen vieraaksi Harjun ELY-stadionille. Huomaattehan, että ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:00!

MYPA – JJK 2-1 (0-1) (oma maali 74′, Sihvola 89′ – Manninen 1′)

Korhonen; Markkula (v), Reintam, Nieminen, Turpeenniemi (55′ Latikka); Tuomanen (90′ Virtanen); Innanen, Gruborovics, Poutiainen (v+v=ua), Manninen; Linjala (77′ Hilska).

Szeróvay, Pasoja, Tapaninen, Latikka, Hilska, Virtanen.