MYPA-JJK: Särkkä: ”Velanmaksu mielessä”

22.10.2012

JJK:lla on edessään jo kauden viimeinen vierasottelu, kun se matkaa kohtaamaan MYPA:n Anjalankoskella. Joukkueiden edellinen kohtaaminen jätti Kettupaidoille runsaasti kaiveltavaa hampaankoloihin – tuolloin MYPA haki Pekka Sihvolan hattutempulla 0-3-voiton Jyväskylästä. Jori Särkkä toteaakin, että kalavelkoja on maksettavana.

 

– Velanmaksu mielessä lähdetään reissuun – eikä ole kahta sanaa siitä, mikä tavoitteemme on.

 

Maaottelutaukojen jälkeiset ottelut ovat aiemmin kaudella olleet JJK:lle vaikeita. Nyt, viimeimmällä tauolla kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että pelikentille paluu sujuisi paremmin – ja niin se sujuikin, tuloksena komea 4-2-voitto FF Jarosta.

 

– Halutaan pitää yllä sama ilmeikäs, taistelutahtoinen, aktiivinen ja energinen peli-ilme, mikä nähtiin Jaroa vastaan. Ja miksipä se ei onnistuisi?

 

JJK:n panoksena liigassa on enää paikka kuuden parhaan joukossa, joka takaisi ensi kaudeksi kotiedun. Viimeiset ottelut eivät kuitenkaan ole panoksettomia.

 

– Näissä kauden viimeisissä otteluissa jokainen pelaa paitsi joukkueelle – mutta myös itselleen, omassa tulevaisuudestaan. Jokainen antaa näyttöjä tulevaa kautta varten, varmasti siis motivaatio on kohdallaan, Särkkä mainitsee.

 

– Onhan se tietenkin myös mukavampi lähteä viettämään talvikautta, kun tietää antaneensa kaikkensa.

 

JJK:n ja MYPA:n kauden aiemmissa kohtaamisissa voitot ovat menneet tasan, molemmat kun ovat voittaneet vieraspelinsä: JJK keväällä Babatunde Wusun maalilla ja MYPA elokuussa Sihvolan knallilla. Nytkin odotettavissa on tiukka ja tasainen taistelu.

 

– Tietenkin MYPA on aina vaikea vastustaja ja he pelaavat hyvää kautta. MYPA on yhtenäinen ja pelaa tiiviisti joukkueena. Tässä vaiheessa kautta kuitenkin vastustajat alkavat olla niin tuttuja, että uskomme kyllä hyvin tietävämme, millainen joukkue sieltä vastaan tulee.

 

Syksyn otteluissa usein olosuhteet tuovat peliin oman mausteensa, kun kentät ovat kauden rasitusten jäljiltä kosteita ja pehmeitä. Seurojen edellinen kohtaaminen Anjalankoskella alkukaudesta oli kuitenkin viimeinen ottelu Saviniemen stadionin luonnonnurmella ja nyt alustana onkin uusi tekonurmi. Särkkä oli juuri alle 17-vuotiaiden kanssa maajoukkueleirillä, jonka ottelut pelattiin juuri Saviniemessä – kenttä on tuoreeltaan siis tuttu.

 

– Olosuhteet ainakin ovat kaikin puolin kunnossa ja ainakin alusta on tasainen – virhepomppuja ei siis ainakaan pitäisi tulla.

 

– Tasainen alusta on tietenkin meille hyvä, pallonliikuttelutaitoa kun joukkueesta löytyy. Pelirohkeutemme ja aktiivisuutemme onkin oltava kunnossa, jotta tuo taito myös näkyy kentällä. Huolellisuus tietenkin pitää muistaa, mutta ei sinne jarruttelemaan lähdetä!