MP vahvempi sunnuntain harjoitusottelussa

20.01.2020

JJK sai sunnuntaina talven toisessa harjoitusottelussa vieraakseen Juha Pasojan luotsaamat ja viime kauden päätteeksi selkeän sarjavoiton turvin Ykköseen palanneet Mikkelin Palloilijat. Pykälää korkeampi sarjataso näkyi vierasjoukkueen otteissa ja ottelun kova tempo vaati vielä totuttelua monelle nuorelle Kettupaidalle.

MP hallitsi odotetusti peliä ja Kettupaitojen vaarallisimmat tilanteet syntyivät lähinnä nopeista vastahyökkäyksistä. Vaikka JJK puolustikin hyvin joukkueena, 20min pelin jälkeen MP pääsi rokottamaan prässin seurauksena kahdesti parin minuutin sisään lukemiksi 0-2, Joona Tapanin sekä Sadikin jalkapalloilevista veljeksistä nuoremman eli Irfanin toimesta.

Puolen tunnin kohdalla Ville Kirvesojan pystysyöttö löysi vauhtiin kirmanneen Robin Saastamoisen, joka ei paikassaan erehtynyt vaan upotti pallon ohi MP:n maalia vartioineen Jonne Urosen. Ottelun tauolle siirryttiin samaisissa 1-2 -lukemissa. JJK oli pakotettu tekemään kaksi vaihtoa kolhujen vuoksi jo ensimmäisellä jaksolla, kun Rasmus Ervasti ja Niklas Kauppinen nilkuttivat sivuun.

Toisella jaksolla MP otti pelin entistä selvemmin haltuunsa ja väsymyksen painamalla kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Vierasjoukkue iski lopulta vielä kaksi maalia, joista jälkimmäisen 1-4 -osuman pääsi ottelun lisäajalla hassuttelemaan maaliin viime kesänä Jyväskylästä Mikkeliin opintojen perässä siirtynyt Aatu Manninen. Manninen ei herrasmiesmäiseen tyyliinsä maalia entistä seuraansa vastaan juhlinut.

Harjoitusottelut jatkuvat tämän viikon lauantaina 25.1., kun JJK isännöi Vehkahallissa Kakkosen A-lohkossa pelaavia Mikkelin Pallo-Kissoja. Viime kauden jäljiltä jonkin verran muutoksia kokeneen mikkeliläisseuran peräsimessä nähdään tulevalla kaudella uusi päävalmentaja, pelaajan roolissa paremmin tunnettu mies Tommi Ekmark, apunaan niin ikään pelaajauransa viime kauden päätteeksi lopettanut hyökkääjälegenda Rafael. Mikkelin punapaidoissa viime kaudella pelanneet Ville Kirvesoja ja Jonne Porkka sekä edelliskaudella kissoissa pelannut Tuomas Koppelomäki tekivät paluun takaisin JJK:hon tälle kaudelle. Kamppailu alkaa n. klo 16 ja otteluun on vapaa pääsy.

JJK - MP: 1-4 (1-2)

0-1 Joona Tapani, 20'
0-2 Irfan Sadik, 22'
1-2 Robin Saastamoinen (Ville Kirvesoja), 31'
1-3 Firmino, 55'
1-4 Aatu Manninen, 90'

JJK:n avauskokoonpano:
Roope Järvinen MV, Joonas Madetoja, Joona Itkonen (81'), Eduard Ciriaco, Juho Luoma (90'), Ville Kirvesoja, Robin Saastamoinen, Rasmus Ervasti (38'), Eeli Liukkonen (74'), Niklas Kauppinen (43'), Leevi Kemppainen (46')

Vaihtomiehet: Matti Artimo MV, Jaakko Björn (38'), Matias Sydänmaa (43'), Lauri Paananen (74'), Samuel Arponen (66'), Maxime Nzeza (46'), Jonne Porkka (81'), Eero Torkkola (90')