Mboman hattutemppu kaatoi Kettupaidat

12.06.2016

jjk-acoulu-20160612

Aristote Mboma oli ottelun hahmo Harjulla sunnuntai-iltapäivällä ja iski kaikki kolme maalia.

Kärkimies aloitti maalinteon jo toisella minuutilla: brassi Gilberto nousi oikeaa laitaa pitkin ja sai aivan päätyrajalta vedettyä kohti etukulmaa. Teppo Marttinen JJK-maalilla torjui, mutta pallo putosi Mbomalle ennen kuin Antto Tapaninen ehti putsata sitä pois – ja ”Totti” pääsi tökkäämään pallon  yli maaliviivan.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen JJK oli lähellä tasoitusta. Tapaninen pääsi vetämään hyvin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta veto muutti vieraspuolustuksesta suuntaa ja tuloksena oli toinen kulmapotku. Tällä kertaa Saku Leppänen veti ja pallo painui hieman yli maalin.

Puolen tunnin kohdalla taas AC Oulun toinen maali oli lähellä, mutta tällä kertaa pallo kilpistyi vapaapotkun jäljiltä tolppaan. Vieraat pääsivät rakentamaan heti perään toisenkin vaarallisen paikan kun David Ramadingaye nousi boksiin ja syötti kohti takatolpalla odottelevaa Mbomaa. Tapaninen liukui tilanteeseen kuitenkin komeasti ja vei pallon ennen kärkimiestä.

Vielä aivan hetki ennen taukoa kettutoppari oli puolestaan vauhdissa toisessa päässä: Tapaninen laukoi komean kääntölaukauksen rangaistusalueen kulmalta – isäntien harmiksi veto viuhui kuitenkin ohi maalin ja tauolle mentiin näin vieraiden 0-1-johdossa.

JJK aloitti toisen jakson hyvin ja 47.minuutilla Iiro Järvinen pääsi karkuun AC Oulun puolustukselta ja laukoi kohti etukulmaa. Johannes Wentin kuitenkin torjui vedon hyvin kulmapotkuksi. JJK sai toisellakin puoliajalla tasaiseen tahtiin kulmapotkuja ja myös useamman vapaapotkun kelpo paikoilta, mutta ei onnistunut rokottamaan niistä.

Tunnin kohdalla vierasjoukkue iski toistamiseen ja asialla oli jälleen sama mies. Maaliltaan vastaan tullut Marttinen arvioi pallon lentoradan väärin eikä saanut putsattua sitä pois – Mboma ehti palloon nostaen sen tyhjään maaliin.

74. minuutilla näytti, että kotijoukkue runnoo kavennusmaalin kulmapotkusta väkisin ohi Wentinin – oululaisvahti sai kuin saikin kuitenkin torjuttua tilanteen uudeksi kulmapotkuksi. Pian mentiinkin jo toiseen  päähän ja puolestaan AC Oulun kolmas osuma oli lähellä, kun Tapanisen pudotus alaspäin Marttiselle jäi lyhyeksi ja jälleen Mboma oli pahanteossa. Matti Lähitie ehti kuitenkin viime hetkellä siivoamaan pallon aivan maaliviivalta pois.

Loppulukemat 0-3 ”Totti” viimeisteli 87. minuutilla – tällä kertaa kookas kärkimies oli jäänyt vapaaksi takatolpalle ja Mbomalla olikin helppo työ nikata matala keskitys maaliin ja täydentää näin hattutemppunsa.

JJK:n ottelussa toistuivat samat ongelmat kuin kahdessa aiemmassa tappiossa: paikkoja saatiin luotua, mutta maaleja niistä ei syntynyt. AC Oulun maalit taas syntyivät herpaantumisista puolustussuuntaan.

Taistelu jatkuu ensi viikon lauantaina jälleen kotikentällä iltapäiväottelulla, kun kylään saapuu KTP.

JJK - AC Oulu 0-3 (0-1)

0-1 2' Aristote Mboma