Martonen ylpeä joukkueesta

10.05.2010
Martonen ylpeä joukkueesta

Päävalmentaja Kari Martonen arvostaa korkealle joukkueen lauantaisen suorituksen etenkin vallinneet olosuhteet huomioon ottaen. Joukkue nousi kovan pelirupeaman lopuksi kahden tappion jälkeen komeasti omalle tasolleen.

– Täytyy olla ylpeä joukkueen pelaajista. Jaksettiin kaivaa energiaa ja hyvä lataus MYPA-peliin, ja tehtiin hieno suoritus. Osoitettiin kovaa henkistä kanttia, Martonen sanoo.

Onnistuneen suorituksen ja voiton avaimet löytyivät hänen mielestään perusasioista.

– Me päätettiin olla kokonaisuutena yhtenäinen joukkue puolustussuuntaan. Pelaajat toteuttivat sitä hyvin, kaikilla oli kova halu tehdä joukkueen eteen töitä. Lisäksi keskittyminen pysyi oikeissa asioissa, keskityttiin pieniin yksityiskohtiin. Siihen, kummalle jalalle syötetään, mihin suuntaan otetaan pallo haltuun. Yksityiskohdat ratkaisevat.

– Maltettiin syötellä, eikä menty koko aika liian suoraviivaisesti. Pystyttiin tekemään hyviä syöttöketjuja ja pitämään palloa maassa.

Martonen on hyvin tyytyväinen joukkueen sitoutuneisuuteen kovan rasituksen alla. Lukuisista poissaoloista huolimatta jokaiselle pelipaikalle on löytynyt joka otteluun pelaaja, joka on toteuttanut roolinsa pyyteettömästi.

– Kun pelaajia on tippunut, moni on joutunut pelaamaan oudolla pelipaikalla. Tietysti se on niin, että onnistumisen edellytykset pienenevät, kun joutuu pelaamaan pelipaikalla johon liittyviä asioita ei ole välttämättä harjoitellut. Meidän jätkät on kuitenkin hoitaneet tehtävänsä erittäin hyvin, päävalmentaja kiittää.

Viimeksi Kouvolassa lauantaina hyökkääjä Tommi Kari pelasi keskikentän vasemmalla laidalla onnistuen mainiosti.

– Kyllä Tommia lähtökohtaisesti kaavaillaan yhä kärkimieheksi, kun kaikki ovat kunnossa. Mutta Tommi otti haasteen hyvin vastaan ja pelasi laidalla hyvän pelin. Kyllähän niitä tehojakin voi näköjään laidalta tehdä, jos peli kulkee, Martonen naurahtaa.

Pieni tauko ja ottelutahdin normalisoituminen paitsi toivon mukaan tuovat sairastuvalta miehiä takaisin riviin, myös vaikuttavat oleellisesti harjoitteluun.

– Nyt on oikeastaan kaikki yhteinen aika mennyt peleistä palautumiseen ja seuraavaan valmistautumiseen. Kun tahti nyt normalisoituu siihen, että pelataan kerran viikossa, päästään taas kehittämään omaa peliä rauhassa. Se on erittäin tervetullutta, Martonen toteaa.

martsi tps