Martonen: ”Skonto-voitto hyvä startti leirille”

16.02.2013

JJK otti makoisan 0-1-voiton moninkertaisesta Latvian mestarista Skonto FC:sta perjantai-iltapäivällä pelatussa Vantaa Tournamentin ottelussa, kun Mikko Manninen viimeisteli ottelun ainokaisen aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Päävalmentaja Kari Martonen oli tyytyväinen omiensa esitykseen etenkin juuri ensimmäisen puolikkaan osalta.

 

– Etenkin ensimmäinen jakso oli ihan mukavan näköistä, pystyttiin rytmittämään peliä, Martsi kiittelee.

 

Toisella puoliajalla Skonto alkoi painostaa kaiken aikaa vahvemmin.

 

– Varsinkin siinä tunnin kohdalla vastustaja alkoi prässäämään tiukasti ja se tuotti meille selkeästi vaikeuksia. Jo useammassa ottelussa nyt kevään aikana viimeisen puolituntisen aikana alkanut jalka painaa – tähän meidän pitääkin nyt selkeästi keskittyä, ettemme ala passivoitua ottelun lopussa liikaa.

 

– Toki nyt on meneillään harjoituskausi, ollaan harjoiteltu

 

Lopputulokseen kettulaman käskyttäjä on luonnollisesti tyytyväinen.

 

– Voitto on tietenkin aina voitto! Lisäksi on aina hyvä, kun saadaan pidettyä nolla omassa päässä. Skonto ei ollut vastustajana helppo, prässi oli kovaa ja iholle tultiin kiinni. Myös pieni jälkipeli oli heillä hyvin hallussa, mutta sellaistahan futis on – siihen pitää vain osata sopeutua ja vastata oikealla tavalla.

 

Kettupaidat lähtivät voitokkaan ottelun jälkeen Myyrmäen hallista suoraan lentokentälle ja Kyprokselle, jossa edessä on puolitoista viikkoa harjoitusleirillä. Leirin aikana luvassa on myös harjoitusotteluita – keskiviikkona vastaan asettuu ruotsalainen Hammarby, toisen ottelun vastustaja on vielä varmistumatta.

 

– Saatiin tästä oikein hyvä startti leirille – kummempia kolhujakaan ei ottelussa kenellekään tullut, Martonen toteaa tyytyväisenä.

 

JJK:n sairastupa alkaa muutoinkin tyhjentyä, kun alkuvuoden sivussa olleet Antto Hilska ja Janne Saksela tekevät paluuta pelivahvuuteen. Hilska pelasi jo Skonto-ottelussa puoliajan verran ja myös Sakselan odotetaan palailevan pelikuntoon helmikuun aikana.