Ketut Kyproksella – nurmea, aurinkoa ja yhdessäoloa!

19.02.2013

kypros_treenikentalla_2_180213

 

 

JJK viettää parhaillaan harjoitusleiriä Kyproksella Ayia Napassa. Kymmenpäiväinen leiri auringossa, lämmössä ja kaikin puolin hyvissä olosuhteissa on enemmän kuin tervetullutta vaihtelua suomalaiseen talviseen hallitreeniarkeen.

 

– Todella iso juttu tämä on joukkueelle. Katkaisee mukavasti hallikauden, sanoo Janne Korhonen, joka leirillä pidettyjen vaalien jälkeen jatkaa Kettupaitojen kapteenina myös tulevalla kaudella.

 

– Leirin jälkeen on hetki lomaa ja sitten toivottavasti päästäänkin ulos jo Jyväskylässäkin.

 

Sen lisäksi, että isoille ulkokentille pääseminen auttaa kehittämään joukkueen peliä, on yhdessäolo tärkeää joukkueen yhteishengelle.

 

– Kymmenen päivää kun ollaan reissussa ja käytännössä koko ajan yhdessä niin siinä joukkue hitsautuu yhteen tulevaa kesää varten!

 

Korhosen lisäksi kapteenistossa jatkavat niinikään viime kauden tapaan myös Tuomas Latikka ja Jukka-Pekka Tuomanen. Latikka on Korhosen kanssa samoilla linjoilla yhdessäolon tärkeydestä joukkuehengelle ja ryhmädynamiikalle.

 

– Normaalisti yhdessäolo rajoittuu kuitenkin melko paljolti harjoituksiin ja peleihin, kun itse kullakin on omat perheensä ja kaveripiirinsä. Tällaisella leirillä tulee vietettyä muutenkin aikaa yhdessä todella tiiviisti, se yhdistää porukkaa ja samalla uudet miehet pääsevät viimeistään joukkueeseen sisään.

 

– Jokaisen kauden jälkeen joukkue kuitenkin väistämättä muuttuu jonkin verran ja aina se aikansa ottaa, että ryhmä hitsautuu kasaan.

 

Myös Topi korostaa aidolle luonnonnurmelle pääsemisen tärkeyttä – Suomessa kun se on talvikaudella olosuhteiden pakosta mahdotonta.

 

– Kyllähän nurmi on jalkapalloilijalle se juttu, onkin todella mahtavaa että päästään nurmelle tässä vaiheessa vuotta!

 

– Itselle tosin hallissa treenaaminenkin on tuntunut tänä talvena normaalia paremmalta, kun viime talvikausi jäi loukkaantumisen takia väliin. Ei ole talvi ehtinyt vielä tuntua niin pitkältä ja kylmältä kuin yleensä, Topi naurahtaa.

 

 

 

Leirillä on ohjelmassa myös kaksi harjoitusottelua: JJK kohtaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Hammarby IF:n keskiviikkona kello 15 ja Venäjän kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan FC Fakel Voronezhin sunnuntaina kello 11.

 

 

kypros_taydessa_vauhdissa_180213

    Tällaisella sametilla kelpaa treenata!